Datum: 13. 06. 2011 08:11
Nejčastější chyby, kterým byste se měli vyhnout:
1. Dodržujte, že během14-denní diety nesmíte ŽÁDNÝ chleba, ani obilniny, ani zeleninu obsahující škrob, žádné ovoce a žádné mléčné výrobky kromě sýra, smetany nebo másla.
2. Nejezte dietní výrobky, pokud nejsou výslovně označeny jako "bez sacharidů". Většina dietních potravin je určených pro nízkotučnou dietu, ne pro nízkouhlovodanovou.
3. Slova "bez cukru", nestačí. Výrobek musí prokázat obsah sacharidů, podle kterého se orientujete.
4. Mnoho produktů, které nepovažujete za potraviny, jako jsou žvýkačky, sirup proti kašli a kapky proti kašli obsahují hodně cukru nebo jiná kalorická sladidla, a proto by neměly být užívány. Mnoho kořenících směsí obsahuje cukr.
Povolená zelenina (ale ne pro fázi I. !!!):
Zelenina: artyčoky, lilek, avokádo, bambusové výhonky, květák, zelené fazolky, fazolové klíčky, brokolice, chayote, žampiony, čínské zelí, tykev láhvová, zelí (červené, bílé a zelené) kedlubny, celer, dýně, pórek, pampeliška, mangold, ibišek, palmová srdíčka, papriky - červené, reveň, růžičková kapusta, tuřín, zelí, jarní cibulky, sojové klíčky, dýně špagetová, chřest, špenát, rajčata, voskové fazolky, cuketa, hrachové lusky, cibule(pozor obsahuje dost UV, stejně jako i česnek)
Z čeho si můžete vytvořit svůj salát v I. fázi:
Saláty: vojtěška klíčky, bok choy, řeřicha, čekanka, čínské zelí, endivie salát, polníček, hlávkový salát, fenykl, okurky, hlávkový salát, houby, olivy (zelené a černé), paprika (zelená!!!), petržel, houby, Radicchio, ředkvičky, Romanesco, Rukola , šťovík, kyselá okurka, šalotka, pažitka, celer, španělský salát, cibule.
Přísně zakázáno: To je pro vás jed! Nezapomeňte!!!!
banány, datle, fíky, sušené ovoce, rozinky, fazole a luštěniny jako takové (čočka, fazole, hrách), cukrovinky, čokoláda, pralinky, Kešu oříšky, suchary, zmrzlina, ovocné šťávy a ovocné sirupy s cukrem, obiloviny (všechny), med, jogurt ( s cukrem, ovocem nebo jinými přísadami), brambory, bramborová moučka, kukuřičná moučka, žvýkačky, veškeré pečivo, koláče, palačinky, sušenky, kečup (existuje bez cukru), kukuřice, makarony, džem, mouka (a všechny moučné výrobky), mléko, rýže, špagety a těstoviny jako takové, sladko-kyselé okurky (dají se sehnat bez cukru), hořčice (existuje bez cukru - Dijonská), majonézu používejte také bez cukru (např. Thommy)...
A další ...
Jediná chyba, jako jsou žvýkačky nebo nějaké mléko do kávy, vás hodí zpět na úroveň I. fáze, protože navozená chemická rovnováha těla - ketóza - je porušena.
Potom potřebujete alespoň dva zcela bezuhlovodanové dny, dokud se nenapraví chyba, kterou jste tím způsobily a budete zpět v ketóze, aniž by byl hlad, cítily jste se dobře a věděly jste, že vaše tělo zase spaluje vlastní přebytečný tuk.
Smíte jíst jakýkoliv druh masa v jakémkoliv množství s výjimkou:
různých přídavných náplní jako maso v klobásách, karbanátky a některé další uzeniny, které neobsahují jen maso. Prostě žádné náplně! Často je v nich obsažena mouka, strouhanka, cukr atd. Opět - číst příbalové cedulky, ptát se prodavačů!!! Fakt se nestyďte.
Jezte, pokud máte hlad, ale nepřejídejte se. Jídlo si nemusíte ani vážit, ani počítat kalorie. Jen musíte dodržet to, co je v pravidlech. A to jsou povolené potraviny...
Jo, prosím vás.... nezáleží na tom, JAK MOC se zbarví vaše ketostixové papírky, pokud je používáte... ketóza je ketóza!!! Už jste viděli/y ženskou, která je jen trošku těhotná???!!!

))
Protože ty první dny ... během prvního týdne, dochází k určitým změnám v organizmu, přestavuje se výměna látková a začínáme trávit vlastní tuky, projeví se také k několik věcí:
1) Kdo málo pije, může ho bolet hlava (na 25 kg váhy by se měl vypít 1 litr tekutin denně), pomáhají prý proti tomu tabletky chromu. Mně stačil hořčík.
2) Projeví se určitá malátnost
3) Projeví se „Atkinsova chřipka“... mrazení, těžké nohy, člověk se cítí divně. Může to trvat tak 2-3 dny. Ale je to znamení, že jste v ketóze – neumíráte!!!
Tohle všechno však jako mávnutím kouzelného proutku zmizí, takže nepanikařit. Když doma malujete nebo provádíte nějaké změny, tak tam asi taky nejspíš máte trošku bordel, nebo ne? A stejně tak to musí probíhat ve vašem těle... začínáte si v něm „uklízet“ ten svinčík, který jste si tam za léta chaotického stravování nadělaly. Pak se naopak budete cítit daleko lépe. Nebudete nafouklé jak balony – což s sebou přináší právě převážně uhlovodanová strava. Budete mít neustále pocit jakoby splasklého břicha – žaludku, i když jste do sebe právě nacpaly ohromný steak, nebo dvě klobásy a tři sázená vejce... Zmizí odpolední únava, různé nálady, budete celkově čilejší.
Jediné, co je nepříjemné, že z vašeho dechu bude cítit aceton. Ale pokud si ve fázi II. koupíte žvýkačky bez cukru, tak si myslím, že to není na závadu. Alespoň já s tím problém nemám.
Opět rada na začátek - zvažte se. Ale hlavně se změřte v pase... Budete se divit!!!