Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/bbcode/bbcode.php on line 217
Atkinsonova dieta IV.
Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Monička ()
Datum: 09. 06. 2011 06:57

Zuzka, dahava, tiez mam s ovocim problem. Strasne milujem maliny a ostatne lesne ovocie. Boze, a tu v Oregone maju vsade farmy s cucoriedkami,malinami a cernicami, ktore si mozete ist samy naoberat (samozrejme za poplatok). Len tak slintam, ked soferujem okolo...

Alja, dufam, ze noha je zahojena! Ked tolko behas, tak asi bude. smiling smiley

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: dahava007 ()
Datum: 09. 06. 2011 07:08

Aljuško,
držím palečky. Potom napiš, jak jsi dopadla ;-)
papa

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Datum: 09. 06. 2011 07:59

Ahojte babule,

musim napisat hned takto rano a pochvalit sa vam... 62 kg smiling smiley juchuchu! To je to tohtotyzdnove kilo, na ktore som cakalalalala!

Juuuu, ako to cloveka povzdbudi. Uz sa mi nepohla vaha tyzden. Takze trpezlivost, aj ked to ide pomaly, ide to..

Pa, L

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: šmudlinka ()
Datum: 09. 06. 2011 11:28

ahojte děvčata...
Alja: tu knížku jsem si objednala na nějakých internetových stránkách, ale koukala jsem že ji mají i u nás v knihovně... jinak ta chuť na sladké je asi nejhorší, pečivo ani přílohy nemusím.. ale to sladké... :-/

Děvčata a sportujete nějak??? :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Datum: 09. 06. 2011 12:21

Ahojte,

tak teraz uz skromnejsie a k vecismiling smiley

Alja, ja som si tu knizku tiez objednala - na internetovom bazari a cez inzerat mi ju poslala nejaka pani. V Bratislave ju nebolo totiz vobec dostat.
Ked sa mam vsak priznat, ostala som trochu sklamana, lebo obsah tej knizky je podla mna tak trochu umelo "nafuknuty" a podstata tvori tak max jednu patinu knizky.
Myslim, ze ak hovoris nemecky alebo anglicky, docitas sa na internete omnoho viac. A ak drzis dietu ako pises, podla mna uz knihu nepotrebujes, lebo mas zasady diety uz vzite a myslim, ze aj rozumies, preco to funguje...a o tom je ta knizka... Vies, my uz nepotrebujeme presviedcat, ze to funguje, ani ze to nie je nebezpecne. Ak ju chces, mozem Ti ju postupne skenovat po kapitolach smiling smiley ..hm?

A smudlinke: ja sa snazim sportovat, lebo aj ked kila idu dolu, ostava mi telo take trochu traslave a kazdopadne, tuky spalujes pri sporte rychlejsie aj pri tejto diete. A nie je pravda, ze hrozi nejake odpadnutie ked nekonzumujes cukry alebo podobne hluposti. Ked je pekne, idem denne na korcule min. na hodinu a inak sa snazim cvicit doma trochu. Vraj je velmi efektivna aj IBA vecerna prechadzka, tak 30 minut naozaj energicky kracat, trochu sa zadychat...kratke aerobne "cvicenie". Velmi to aj pri AD pomaha spalovaniu. Pozorujem na sebe, ze v tyzdnoch, ked sa pohybujem viac, ide to rychlejsie. A Ty sportujes, smudlinka?

Pa, L

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: dahava007 ()
Datum: 09. 06. 2011 19:22

Dobrý večer, milé dámy,
Lilly-to je super! Už se moc těším ,až konečně začnu taky hlásit úbytky. Já se s tím nějak dlouho peru , ale pořád si říkám, že je to následek toho loňského stresu, kdy jsem během 3 týdnů shodila 8 kilo. Jestli si to tělo pamatuje, tak se se mnou teď asi hádá, kdo vyhraje. Váhu nekontroluju, ale jsem v ketoze, tak snad OK. Jen oblečení stále nějak "neplandá" :-)
Šmudlinko (tak říkám mé dospělé dceři ;-)), já jsem začala znovu po 4 měsících chodit na zumbu. Nevím, jestli to půjde rychleji dolů. Každopádně tím, že mám pokaženou váhu, tak se zvážím, až když ji budu reklamovat.
Tak holky papa
D

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Alja ()
Datum: 10. 06. 2011 06:47

Ahoj všem do pátečního rána,
tak já jsem dopadla včera na kontrolwe s nožkou výborně, krásně se to zhojilo. Ještě mě čeká asi za půl roku vyndání všech těch kovů, co mi tam nacpali. Ale hlavní věc, že se to zahojilo a můžu běhat jako srnka.
Lilly- pane jo, ty jedeš s kilama dolů! Gratuluju!
Jak se jmenuje ta knížka, kterou máš doma? Kdybys nějaké základní údaje oskenovala, byla bys moc hodná. Ale nejdřív mi prodsím tě napiš, jak se jmenuje... Kdysi jsem něco takového viděla, když to vyšlo, a já to blbka nekoupila! jenže to jsem nevěděla, že to budu opět držet! Tuhle dietu už jsem s úspěchem vyzkoušela asi před čtvrt stoletím!) A je fakt, že tam žádné pro mne novinky nebyly, hodně takové "omáčky" okolo. Ale nemůžu si vzpomenout, jak se jmenovala.. Napiš mi název, prosím tě.
Co budu jíst dneska, vůbec netuším, jsem úplně bez nápadu, nejspíš si teď narychlo zase udělám ty "chleby" se salámu, jako včera. Je to dobré,osvěžující, dobře se to jí, docela to zasytí- na silnější kolečka nakrájenej gothaj, pomazanej lučinou či nějakou pomazánkou a připlácnutým dalším kolečkem salámu. Jedla jsem to včera při chůzi na ulici a myslíém, že si nikdo ani nevšiml, že je to minihamburger bez housky...
Co budetet děvčátka vařit o víkendu? jsem nějaká vyšťavěná a nevím.....
Užijte si hezky víkend, snažte se nehřešit a pište, dámy, pište!!!!
Moc vás úplně VŠECHNY pozdravuju!

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Akinom ()
Datum: 10. 06. 2011 07:38

Ahoj děvčata,
Aljo, to je bezvadné, že už máš nožku v pořádku. Já jsem měla úraz před třemi roky, dali mi do kolena šrouby a už mi je tam nechají napořád.
Stále poctivě dodržuji AD, ale váha se pohnula jen o půl kilečka dolů. No musím vydržet.
Dnes mám kuřecí stehno, tlačenku a hermelín. K večeři ještě nevím, dnes jdu na velký víkendový nákup. Poraďte nějakou mňamku na víkend !

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Datum: 10. 06. 2011 13:08


Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: šmudlinka ()
Datum: 10. 06. 2011 15:37

Já chodím sportovat už dlouho, ale teď jsem začala 3x týdně chodit... 2x týdně chodím na Jumping, a jednou na Power step ( to je takové posilování převážně na nohy na bedýnkách, ale posilujeme všechny části těla)..
Mě to právě moc baví... chci ještě alespoń jednou týdně chodit běhat, ale nevím jestli se k tomu odhodlám, protože běh nepatří mezi moje nejoblíbenější sporty... :-D
já jsem právě tuhle dietu držela už někdy minulý rok a to jsem zhubla z 72 kilo na 66 kilo, ale bylo to strašně rychlý, snad během měsíce, a pak jsem se na to vyprdla a začala jsem pomalu jíst normálně a váha stále šla dolů, pak se sice zastavila, ale už jsem se od té doby na 72 kilo nedostala a ani nechci!!! :-(
Někdo si říká, že sportuju docela dost, jenže on ten sport sám o sobě nestačí, protože když se pak stejnak pořádně najíš, tak to co jsi vypotila v posilovně tak jsem do sebe naládovala...
No jo, takový začarovaný kruh..

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 11. 06. 2011 19:41

Šmudlinka - beh je vynikajúci na chudnutie. Ja keď chodím behávať, vždy mi ide váha dole.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: dahava007 ()
Datum: 12. 06. 2011 06:58

Ahoj holky,
včera jsem se vrátila z konference. Dost jsem se bála, že tam budu celý den,a že na jídlo tam budou zas samé obložené chleby, veky, sladkosti atd. a já si půjdu něco koupit někam do masny ;-) Teda, musím uznat, že pořadatel akce snad drží AD, protože tam byly samé dobroty pro mě. Losos ve smetano-sýrové omáčce,uzený losos, různé plněné sýrové a šunkové rolky, masa na všechny možné způsoby, plněná vejce s kaviárem...zrak přecházel. Když byla nápň v mase či sýru s nějakým ovocem, tak jsem ho, vypraparovala. Zkrátka jsem se nadlábla samých dobrůtek. Takového kuchaře bych potřebola doma (a asi každá z nás). Doma jsem už po takovém obědovém rautu jen sezobala pár škvarků, protože na jídlo jsem neměla ani pomyšlení. Trochu jsem se bála, že nevím, co je v těch "plňkách". Ale dnes jsem krásně v ketóze, takže pohoda-jazz.
Pro sportující děvčata. Já jsem od přírody lenochod obecný. Nebaví mě žádné sporty. Ale od malička ráda tancuju a různě trdluju na hudbu. Chodím teď na zumbu (mám fitko cca 200m od domu) a moc mě to baví. Protože je tam posilovna, tak pokud nejsem hodně zmožená, tak po zumbě cca 1/2 hoďky ještě trdluju v posilovně (ale jen taková oddechovka).
Jen nechápu jednu věc. AD držím od dubna,jsem v ketoze, porušila jsem jen 2x (svatba 1 den, úlet na kongresu 1 den) ... a nejprve jsem 2 kila přibrala a teď jsem 3 kila shodila, takže celkový úbytek od 17.4. do 12.6 mám dole "slovy
JEDNO !" kilo. Asi jsem nějaká hříčka přírody. Fakt se AD držím zuby nehty, fakt jsem v ketoze, fakt piju očišťující čaje a NIC. Sacharidy denně 0-10g (maximálně!!!) zeleninu jsem neviděla od dubna ani z rychlíku...
Nechtěla jsem vám to tady původně psát, abych vás nedemotivovala, ale prám se, nemáte někdo podobnou zkušenost? Nevíte, kde by mohl být zakopaný pes?

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: šmudlinka ()
Datum: 12. 06. 2011 21:19

dahava007: A ty toho Atkinsna držíš poprvé v životě??Kdyby jsi ho držela opakovaně a hodněkrát za sebou, tak bych se tomu asi ani nedivila, že to tělu nic nedělá... tak to mě nestraš, potřebuju těch 7 kilo... jinak jsem se rozhodla že běh k mému cvičení přidám, sice to nesnášim, ale vezmu sluchátka a snad to půjde... :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Alja ()
Datum: 12. 06. 2011 22:27

Ahoj drahá děvčátka,
tak jak po neděli? Podařilo se mi opět přes víkend svou dietu naštěstí utajit, i když tentokrát měla dcera volno a vařila ( vždycky je v práci o víkendu ob týden.
V sobotu dopoledne jsem byla v Praze a vrátila se až po 14 hodině, rodina už byla po obědě( koprovka) a já měla oběd na lince. Vzala jsem si jídlo k sobě do pokoje a vyžrala jen maso. A dnes, v neděli, bylo knedlozelovepřo, tvářila jsem se, že něco důležitého píšu na počítači a opět jsem si vzala jídlo k sobě- no a snědla samozřejmě jenom maso. Už už jsem si myslela, že odpoledne budu muset trošku zhřešit, páč jsme se chystali všichni na pocházku do Hrusic s tím, že až tam dojdeme, dáme si tam zmrzku- a to nevím, jak by se na mne dívali, kdybych jí odmítla. Jenmže naštěstí celé dopoledne pršelo a po obědě než jsme se vypytlíkovali,bylo pozdě, abychom šli až do Hrusic... tak jsem unikla pokušení..
Dášo- a ty jásej, sice zpočátku jsi nehubla, naopak přibrala dvě kila, ale teĎ už máš dole ty dvě + jedno navíc- takže 3 kila pryč! Takže to vypadá, že to konečně začalo fungovat! A jsi v ketóze, tak uvidíš, teď to půjde fofrem dolů!!! mne to taky nejde tak jako před lety, tehdy to byla tedy určitě větší rychlost!
A sport a já- no žádná sláva! Ale pohybu mám dost s dětmi ve školce! a pak mám pejska a tak denně procházka ostrou chůzí, s vnoučaty chodím na výlety a tak. Všechno dobrý, i na to, že jsem měla tak rozšrotovanej kotník. Ráda bych chodila na zumbu, jako Dáša, ale o ní se mi tady v tom prdelákově může jenom zdát.... A pak- už bych tam byla asi sama taková bába...
Lilly, kdybys tedy mohla mi poslat nějak po kouskách nějaké důležité body z knížky, byla bych ráda ( alenajandova@email.cz). Já viděla jenom knížku Hubneme podle Atkinse, a tam nebylo nic moc. Teda spíš to bylo už pro zhublé lidi, ty fáze udržovací. Byly tam nějaké recepty, ale na jídla, na které tady u nás asi ani neseženeme suroviny. V USA by podle toho měly být i nejaké atkinsovy obchody s určitými potravinami- je to tak, Moničko? Škoda, že jsem si tu knihu tenkrát nekoupila.
Tak děvčátka, těším se na další pokec tady s vámi a papa

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 13. 06. 2011 08:07

Pre tie, čo nie sú registrované na Facebooku som skopírovala základné informácie od Liliany, čo jesť v 1.fáze. Na FB je veľa dobrých informácií. Odporúčam zaregistrovať sa a prihlásiť do skupiny Atkinsova dieta.

Atkinsonova dieta 1.fáza

Zde je vhodný výběr potravin pro prvních 14 dní
Tyto potraviny můžete jíst bez omezení
MASO
Hovězí maso
Vepřové maso
Jehněčí
Slanina
Telecí
Šunka
Steaky
Hovězí v konzervě
Jazyk
Mleté
POZOR: Jakýkoliv druh masa v jakémkoliv množství a jakékoliv jiné maso, s výjimkou:
klobás, karbanátků a uzenin, které obsahují nejen maso, nýbrž i náplně, mouku atd.!!!

RYBY
Tuňák
Losos
Pstruh
Platýs
Sardinky
Sleď
a jiné ryby

MOŘSKÉ PLODY
Ústřice
Mušle
jiné jedlé měkkýše
chobotničky
Krevety
Humr
Krabi
a další mořské plody

Všechny ryby, včetně konzervovaného lososa a tuňáka. Všechny mořské plody, uzené a konzervované v oleji, platýz, pstruh, sleď, losos, sardinky a jiné ryby.

NE: Kromě ústřic, mušlí a ryb se zeleninovými přísadami, jako jsou rajčata, nakládaná zelenina, atd., a omáčky. Takže produkty, které obsahují nejen ryby.


DRŮBEŽ
Kuře
Krůta
Kachna
Husa
Křepelka
Bažant
a jiná drůbež

SÝR
všechny z kravského nebo kozího mléka
Švýcarský sýr
Čedar
Mozzarella
a skoro všechny ostatní tvrdé sýry
čtěte příbalový lístek jsou dost velké rozdíly v UV
(sýra jen 110g na den!)


VEJCE
Míchaná vejce
Sázená vejce - volská oka
Ztracená vejce
Vejce vařená na měkko
Vejce uvařené natvrdo
plněná vejce
Omelety
a jiná vaječná jídla BEZ OMEZENÍ

POZOR: Těchto potravin byste měli jíst ve fázi I. maximálně tři šálky denně:

Alfa - Vojtěška klíčky
Lilek
Avokádo
Bambusové výhonky
Květák
Fazolové klíčky
Brokolice
Cikorka
Endivie
Polníček
Fenykl
Dýně
Tykev
Okurky
Celer
Zelí (zelené, červené, bílé)
Kedluben
Salát
Pórek
Pampeliška
Mangold
Smrže
Okra
Olivy
Palm. srdce
Paprika
Petržel
Houby
Radicchio
Ředkvičky
Rebarbora
Romanesco
Růžičková kapusta
Řepa
Rucola
Šťovík
Kyselé zelí
Šalotka
Pažitka
Celer
Dýně - Špageta
Špenát
Rajčata
Voskové fazole nebo zelené
Cuketa
Hrášek lusky
Cibule

Chcete-li ochutnat jídlo, můžete použít následující byliny:

Kopr
Tymián
Bazalka
Koriandr
Rozmarýna
Oregano
Koření je povoleno bez omezení

Nápoje můžete konzumovat v průběhu první fáze:

Voda
Minerálka
Káva bez kofeinu
Ledový čaj (bez cukru)
Čaj (bez cukru)
Vývar

POZOR: Kofein není povolen. A lepší jsou minerálky bez bublinek - způsobují překyselení organizmu.

Oleje jakéhokoliv druhu.
Mnoho tuků, zejména některé oleje, jsou nezbytné pro správnou výživu. Omega-3 oleje (EPA, lososový olej, lněný olej) Jednoduchý nenasycený olivový olej je velmi cenný. Všechny rostlinné oleje jsou povoleny. Nejlepší jsou: vlašské ořechy, sója, sezam, slunečnice a světlice olej, zvláště za studena lisované. Tuk v mase nebo drůbeži je povolen.
POZOR: Majonéza a smetana je povolena, zakázáno je mléko! Majonéza nusí být bez cukru a smetana jen omezeně.
Pokud máte mykotické infekce není majonéza povolena.
Smetana ke šlehání 4 čajové lžičky denně (šlehačka obsahuje méně sacharidů než mléko. Nepijte žádné mléko!!!
Margarínu by se mělo vyhýbat ne kvůli jejich obsahu sacharidů, ale protože představují zdravotní riziko.
Sýr 110 g na den ze všech tvrdých sýrů starší (vyzrálejší) i mladší.
TAVENÉ měkké sýry NE!!! Žádné dietní sýry, mazací sýry nebo syrovátku. Lidé s plísňovými infekcemi, alergií na mléčné výrobky obecně nebo zvláště sýry se musí bez nich obejít. Jakékoliv imitace sýrů nejsou povoleny, s výjimkou tofu (sojové sýry) - ale znovu kontrolujte obsah sacharidů!


Sladidla mohou být použita:

Sacharin
Aspartam
Acesulfam-K

Všechna náhradní sladidla končící na OZA jsou zakázána.
např. maltóza, fruktóza, sacharóza
(Frischkäse + Hüttenkäse)



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Zuzka123 (13. 06. 2011 08:13).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 13. 06. 2011 08:11

Nejčastější chyby, kterým byste se měli vyhnout:

1. Dodržujte, že během14-denní diety nesmíte ŽÁDNÝ chleba, ani obilniny, ani zeleninu obsahující škrob, žádné ovoce a žádné mléčné výrobky kromě sýra, smetany nebo másla.
2. Nejezte dietní výrobky, pokud nejsou výslovně označeny jako "bez sacharidů". Většina dietních potravin je určených pro nízkotučnou dietu, ne pro nízkouhlovodanovou.
3. Slova "bez cukru", nestačí. Výrobek musí prokázat obsah sacharidů, podle kterého se orientujete.
4. Mnoho produktů, které nepovažujete za potraviny, jako jsou žvýkačky, sirup proti kašli a kapky proti kašli obsahují hodně cukru nebo jiná kalorická sladidla, a proto by neměly být užívány. Mnoho kořenících směsí obsahuje cukr.

Povolená zelenina (ale ne pro fázi I. !!!):

Zelenina: artyčoky, lilek, avokádo, bambusové výhonky, květák, zelené fazolky, fazolové klíčky, brokolice, chayote, žampiony, čínské zelí, tykev láhvová, zelí (červené, bílé a zelené) kedlubny, celer, dýně, pórek, pampeliška, mangold, ibišek, palmová srdíčka, papriky - červené, reveň, růžičková kapusta, tuřín, zelí, jarní cibulky, sojové klíčky, dýně špagetová, chřest, špenát, rajčata, voskové fazolky, cuketa, hrachové lusky, cibule(pozor obsahuje dost UV, stejně jako i česnek)


Z čeho si můžete vytvořit svůj salát v I. fázi:

Saláty: vojtěška klíčky, bok choy, řeřicha, čekanka, čínské zelí, endivie salát, polníček, hlávkový salát, fenykl, okurky, hlávkový salát, houby, olivy (zelené a černé), paprika (zelená!!!), petržel, houby, Radicchio, ředkvičky, Romanesco, Rukola , šťovík, kyselá okurka, šalotka, pažitka, celer, španělský salát, cibule.

Přísně zakázáno: To je pro vás jed! Nezapomeňte!!!!

banány, datle, fíky, sušené ovoce, rozinky, fazole a luštěniny jako takové (čočka, fazole, hrách), cukrovinky, čokoláda, pralinky, Kešu oříšky, suchary, zmrzlina, ovocné šťávy a ovocné sirupy s cukrem, obiloviny (všechny), med, jogurt ( s cukrem, ovocem nebo jinými přísadami), brambory, bramborová moučka, kukuřičná moučka, žvýkačky, veškeré pečivo, koláče, palačinky, sušenky, kečup (existuje bez cukru), kukuřice, makarony, džem, mouka (a všechny moučné výrobky), mléko, rýže, špagety a těstoviny jako takové, sladko-kyselé okurky (dají se sehnat bez cukru), hořčice (existuje bez cukru - Dijonská), majonézu používejte také bez cukru (např. Thommy)...
A další ...

Jediná chyba, jako jsou žvýkačky nebo nějaké mléko do kávy, vás hodí zpět na úroveň I. fáze, protože navozená chemická rovnováha těla - ketóza - je porušena.
Potom potřebujete alespoň dva zcela bezuhlovodanové dny, dokud se nenapraví chyba, kterou jste tím způsobily a budete zpět v ketóze, aniž by byl hlad, cítily jste se dobře a věděly jste, že vaše tělo zase spaluje vlastní přebytečný tuk.


Smíte jíst jakýkoliv druh masa v jakémkoliv množství s výjimkou:

různých přídavných náplní jako maso v klobásách, karbanátky a některé další uzeniny, které neobsahují jen maso. Prostě žádné náplně! Často je v nich obsažena mouka, strouhanka, cukr atd. Opět - číst příbalové cedulky, ptát se prodavačů!!! Fakt se nestyďte.

Jezte, pokud máte hlad, ale nepřejídejte se. Jídlo si nemusíte ani vážit, ani počítat kalorie. Jen musíte dodržet to, co je v pravidlech. A to jsou povolené potraviny...

Jo, prosím vás.... nezáleží na tom, JAK MOC se zbarví vaše ketostixové papírky, pokud je používáte... ketóza je ketóza!!! Už jste viděli/y ženskou, která je jen trošku těhotná???!!! :-)))

Protože ty první dny ... během prvního týdne, dochází k určitým změnám v organizmu, přestavuje se výměna látková a začínáme trávit vlastní tuky, projeví se také k několik věcí:

1) Kdo málo pije, může ho bolet hlava (na 25 kg váhy by se měl vypít 1 litr tekutin denně), pomáhají prý proti tomu tabletky chromu. Mně stačil hořčík.
2) Projeví se určitá malátnost
3) Projeví se „Atkinsova chřipka“... mrazení, těžké nohy, člověk se cítí divně. Může to trvat tak 2-3 dny. Ale je to znamení, že jste v ketóze – neumíráte!!!

Tohle všechno však jako mávnutím kouzelného proutku zmizí, takže nepanikařit. Když doma malujete nebo provádíte nějaké změny, tak tam asi taky nejspíš máte trošku bordel, nebo ne? A stejně tak to musí probíhat ve vašem těle... začínáte si v něm „uklízet“ ten svinčík, který jste si tam za léta chaotického stravování nadělaly. Pak se naopak budete cítit daleko lépe. Nebudete nafouklé jak balony – což s sebou přináší právě převážně uhlovodanová strava. Budete mít neustále pocit jakoby splasklého břicha – žaludku, i když jste do sebe právě nacpaly ohromný steak, nebo dvě klobásy a tři sázená vejce... Zmizí odpolední únava, různé nálady, budete celkově čilejší.

Jediné, co je nepříjemné, že z vašeho dechu bude cítit aceton. Ale pokud si ve fázi II. koupíte žvýkačky bez cukru, tak si myslím, že to není na závadu. Alespoň já s tím problém nemám.

Opět rada na začátek - zvažte se. Ale hlavně se změřte v pase... Budete se divit!!!

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 13. 06. 2011 08:13

Pár dobrých rad ze stránky Atkins com

1)Kupte si multivitaminové tablety s minerály, včetně draslíku, hořčíku a vápníku, ale bez železa, jen pokud vám váš lékař řekne, že máte deficit železa. Také berte omega-3 ve formě rybího tuku nebo v jiné alternativě.
2) Jste možná zvyklí hlídat si kalorie a tak vás překvapí, že v tomto případě, naopak jejich nedostatek a hladovění vám bude brzdit hubnutí. Jezte pravidelně – dopřejte si tři hlavní jídla a dvě svačinky, tím si udržíte cukr ve svém těle pod kontrolou a zbrzdíte tím nadměrnou chuť k jídlu... řekněme si otevřeně, někdy až žravost. Snězte tolik, abyste byli najezení, nepřecpávejte se.
3) ZAHRNUJE bílkoviny do každého jídla - 120 - 160g proteinu k snídani, obědu a večeři. To může být červené maso, drůbež, ryby nebo tofu, a může být libové nebo tučné, i mramorované hovězí maso je v pořádku. Pokud budete jíst libové maso, ujistěte se, že používáte dostatek olivového oleje nebo jiného zdravého oleje na saláty a při vaření zeleniny.
4) Pochutnávejte si na potravinách s přírodními tuky. Tuk dělá jídlo, jak je známo, chutným a je dobrý i pro vás. Navíc také nasytí, takže budete jíst méně. Je to ve skutečnosti klíč k programu Atkinsovi diety a celkovému zdravotnímu stavu.
5) Ruce pryč od cukru. Přidaný cukr přichází v mnoha formách a je obsažen ve většině potravin, nealkoholických nápojích a mnoho dalších. Najdete ho i v uzeninách a výrobcích, kde byste ho opravdu nečekali. Slaďte si nápoje například Stevií, Splendou, Sacharinem...
6) Jezte zeleninu. Ujistěte se, že budete konzumovat, alespoň 12 až 15 g sacharidů ve formě zeleniny za den. Dokonce i ve fázi 1 se doporučuje denní příjem alespoň pěti porcí. Je v ní plno vlákniny, která hraje klíčovou roli v rovnováze hladiny cukru v krvi.
7)Pohyb – týden nebo dva po započetí diety začněte s pravidelným pohybem. Vhodné jsou procházky, plavání a vodní gymnastika.
8) Jídlo si plánujte dopředu, než jdete nakoupit. Zásobte se potravinami a pamlsky, které smíte. Tak se vám pak nestane, že z nouze sáhnete po něčem ze svého bývalého stravování...

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Akinom ()
Datum: 13. 06. 2011 08:20

Ahoj děvčata po víkendu !
Aljo, já taky AD doma tajím, o tomto víkendu se mi to zdárně podařilo a jedla jsem jen maso. Ketózu mám ale jen slabě růžovou. Váha klesla o půl kila, jsem přešťastná. Dnes budu mít k snídani tlačenku, k obědu kuřecí stehno a k večeři vajíčka. Zítřek budu mít sýrový. Zítra to budou čtyři týdny, co jsem na AD a nepřecpala jsem se sladkostmi. Držte mi palce, ať to zvládnu ! Bude to krizovka !

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 13. 06. 2011 08:37

Tak to ja vôbec netajím , že držím AD - ani pred rodinou, ani pred priateľmi. Všetci má chápu a podporujú. A tak keď prídem na návštevu, nenútia ma jesť niečo, čo nemôžem a majú pripravené pre mňa to, čo môžem. Všetci ma podporujú a pochvália, že dobre vyzerám :-) To by som bola v strašnom strese jedávať potajomky.

Akinom - Liliana píše, že denne nmôžme maximálne 110g syra!!! Takže syrový deň nebude to pravé orechové! Gratulujem ku ketóze a váhovému úbytku.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 13. 06. 2011 08:38

Tipy a triky fáze I.

Hodně pít - nejlepší je čistá voda bez bublinek. Bublinky – kyselina uhličitá, okyselují organizmus. Na 25 kg tělesné váhy by se měl vypít 1 litr tekutiny – tzn. např. při 75 kg jsou to 3 litry denně.
Kofein není povolen – pijte kávu bez kofeinu, Colu light bez kofeinu, zelený čaj. Kdo se opravdu neobejde bez kofeinu, musí opatrně vyzkoušet, jak na něj reaguje. Kofein = hlad.
Jezte pokud máte hlad a kolik potřebujete, ale nepřecpávejte se.
Nešetřte s tukem. Vhodné jsou oleje lisované za studena, máslo.
Kalorie se nepočítají, jídlo se nemusí vážit. Pouze sýra byste měli sníst jenom kolem 110 g denně.
Kupte si nějaký vitaminový doplněk (bez cukru), dobré je brát hořčík, vápník, vitamín C.
Pokud už chcete na nějaké oslavě pít alkohol, tak vodku, gin, whisky nebo suché bílé víno (ne červené). Nemíchat s Colou light apod. Zastavíte ale chemickou reakci v těle, při které hubnete, tzv. ketózu, a bude vám zase dva tři dny trvat, než se do ní, při dodržování pravidel, vrátíte. Vhodnější by bylo počkat až do fáze II.
Při každém nákupu pečlivě pročítejte na obalu, kolik uhlovodanů (UV)/sacharidů potravina obsahuje. V případě, že obsah není uveden, vraťte zase hezky zboží do regálu.
Jezte opravdu jen to, co je v listině pro fázi I. !!!
Stačí jedno jablko nebo jiné ovoce a jste venku z ketózy!!!
Mějte vždy doma připravena natvrdo vařená vejce, pro případ hladu ... např. po návratu z práce, procházky apod.
Při náhlých „záchvatech hladu“ pomůže vyčistit si zuby - pasta na zuby nemá obsahovat cukr!
V případě, že se dostaví zácpa: 2 lžíce tvarohu + 1 lžíce oleje za studena + 1 lžíce mletého lněného semínka – smíchat a snít večer před spaním, jako poslední jídlo.
Nevýhoda atkinsovy diety je, že ketóza s sebou přináší bohužel i to, že náš dech je cítit po acetonu. Pomůže žvýkačka, ovšem ale bez cukru!
Zeptejte se v lékárně na Ketostix – proužky na zkoušení ketogenů v moči. Pokud zfialoví, jste v ketóze. Nezáleží na tom, jestli je fialová tmnavá nebo světlá. Ketostix proužky nejsou nejlevnější - dobrý tip: pásky nastříhejte po délce na poloviny. Nedotýkejte se prsty zkušební částky proužku.

Na začátku se zvažte a změřte v pase. Važte se jen jednou za týden, ušetříte si zklamání, pokud se vám díky zavodnění (také při menses) nějaké to deko vrátí. Nejzajímavější jsou úbytky v pase, tam člověk ukáže, kolik toho spálil!

Nastavení: OdpovědětCitovat


Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.