Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
Strany: Předchozí1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 2 z 42
Re: Atkinsonova dieta IV.
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 24. 05. 2011 14:47

Akinom - viem, že čerešne majú dosť sacharidov - 15g na 100g, ale keď sú pre nás väčšia exotika ako to z druhej strany zemegule. Banány, pomaranče, papája - to kúpime po celý rok, zato už pomaly nepoznáme chuť čerešní, malín, egrešov, ríbezlí a iného domáceho ovocia. :-(

Ja si dávam do bieleho smotanového 10% jogurtu z Lidla škoricu alebo trošku mrazených malín. Vyskúšam kakao.

Na obed som mala praženicu z vajec, varenej brokolice a šampiňónov. Mňam.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Autor: Monička ()
Datum: 24. 05. 2011 15:58

Ahojte!
vikend bol plny prekvapeni. V sobotu som dostala strasne krce z jednych orieskov, tak som nejedla skoro nic. A v nedelu tu bola taka burka, ze polamala stromy popri ceste.
Veru, moje extra 3g sa ma drzia ako kliest, a to hlavne preto, lebo vyzieram a prijimam vela kalorii cez den. Raz zacnem jest a neviem prestat.
Davaha, ta cokolada, ktoru tu maju je uplne ako normalna cokolada (kakaovy prasok, kakaovy olej, lecitin,...), len s tym, ze ma Erythritol a FOS (oligofruktozu-prebiotikum) namiesto cukru. Som si na 100% ista, ze v Europe ju nemaju. Vyraba ju nejaka zenicka, ktora chcela povodne schudnut..Snaz sa vyhnut sladkostiam s Maltinolom alebo Mannitolom.

Ja som pribrala centimeter az dva okolo bokov, licka mi napuchli,stehienka sa zvacsili.

To s tym ovocim bude asi preto tak, lebo sa u nas lesne ovocie komercne velmi nepestuje,sezona trva kratko, a rychlo sa aj kazi, takze je to pre vyrobcov nerentabilne. Ludia by ich aj kupovali, keby ich bol dostatok v obchodoch. My zvykneme kupovat jahody a cucoriedky na miestnom trhu...Zatialco take banany,alebo avokado, tie mozu byt na lodi, alebo v sklade par tyzdnov bez toho, aby sa im nieco stalo. Tu v usa je lesneho ovocia dostatok, lebo bud ho dovazaju z mexika, alebo sa dopestuju v Oregone. Nam sa konecne podarilo zasadit malinove kriky v zahrade. Min.rok ich napadla plesen, tak sme ich museli na jesen vsetky ostrihat, ale tento rok uz vyzeraju , ze budu ok. Mame tu aj dive cernice a jeden kricek cucoriedok a cervenych ribezli. Snad budeme mat nejaku urodu neskor v lete.

Moj jedalnicek je na zaplakanie,kila idu hore ani o tom neviem: mali sme narodeninovu oslavu, tak cokoladovy kolac padol, a rozne kexy,cerstve maliny, cernice. Inak, cernice a maliny maju le 7g sacharidov na 250ml (plny hrncek).
Vecer sa budem snazit krotit a nejest vela, len mozno rybu a maly salat. Snad to vydrzim.

Autor: Alja ()
Datum: 24. 05. 2011 19:00

Ahoj holky,
konečně po parném a pracovním dni doma.
Tak se nám to tu zase trošičku rozjelo. to je dobře!!
Lilly- ten celer strouhám syrový! Pomazánka získá velikou šťavnatost a když jí dáš chvíli vychladit do lednice, je to fakt mňamka! Taky někdy místo celeru do lučiny nastrouhám ředkvičky, někdy zas salátovou okurku.
Málo sacharidů má brokolice- podušená na másle je výborná příloha k masu, nebo vejcím.. nebo posypaná strouhaným sýrem, nebo pro změnu politá roztaveným sýrem. Akinom- stejně jako Valentýna používám místo jogurtu zakysanou smetanu, tu nejtučnější + sladidlo + kakao, nebo skořice, nebo lžička mleté kávy, nebo trochu rozpustné kávy. A nebo ten sirup. Já jsem ho koupila v Bille, mám dva na střídání- citrónovej a lesní směs. Měli je v regále s normálníma sirupama. A viděla jsem ho i v hyperalbertu- v regále s dia potravinama- byl tam sirup jahodový a multivitamínový.
Taky si dělávám kakao- lžička kakaa rozmíchaná v trošce horké vody a oslazená sladidlem a pak dolitá horkou vodou a naleju tam trochu tučné šlehačky. Nevěřili byste holky, jak takové nic hodně zasytí. aspoń nachvíli se bohatě naplní žaludek.
Akorát nevím, jak ustojím víkend- v sobotu mám narozky. Já bych se na ně klidně vykašlala ( není co slavit), ale rodina by to asi nepřenesla přes srdce...( nikdo totiž netuší,že držím dietu)
Tak holčičky moje, pro dnešek se s vámi loučím, děkuji všem za příspěvky a zaser pište!!

Autor: Akinom ()
Datum: 25. 05. 2011 08:24

Ahoj dámy,
tak jsem zvládla svůj krizový sedmý den AD a jsem v pohodě.
Valentýno, Aljo, díky za tipy, sirup si koupím. Aljo, na kolika g sacharidů za den jsi ? Já se zatím bojím po prvním týdnu zeleninu zařadit.Jím maso, šunku, tlačenku, salámy a sýry. Sacharidy moc nepočítám, protože si myslím, že v těchto potravináchj je jich málo.

Datum: 25. 05. 2011 10:58

Milé dievčatá,

tak sa vždy ráno teším na Vaše nové príspevky...
Dnes na obed bude omeletka so syrom a slaninkou....na večer asi znova pečené kura.
Akinom, si šikulka, že siedmy deň si zvládla v pohode!

Inak ja som zeleninu jedla od začiatku neobmedzene...teda ľadový šalát, surový špenát, paradajky, uhorky...inak by som vôbec normálne "netrávila"smiling smiley
Ak si spomínam, podľa tých atkinsonských stránok v angličtine sa môže aj v úvodnej fáze listová zelenina, ale tak mierne - že šálka - dve listov šalátu a podobne....nie?
A po mesiaci je vhodné už zaradiť aj černice a maliny a podobne, Monička môže zozbierať úrodu smiling smiley Ja ale stále zotrvávam v tej prvej fáze, keď sa bojím pridávať nové veci... Ešte musím ísť dolu...

Ozaj, dievčatá, koľko ešte chcete dať dolu? Máte nejakú rozumnú "kilogramovú" métu, ktorú chcete dosiahnuť? Ja by som rada išla na 60kg... a teiž obliekla moje rifle - povestné "šedesátikilovky"smiling smiley Ale ak to pôjde fajn, mám vytúžených 57....

Píšte a držte sa....Pa,L

Datum: 25. 05. 2011 14:10

Lilly, já mám vysněnou váhu 48-50 kg, abych se vešla do loňského oblečení. Ještě mi tedy zbývá do dovolené 7 kg. Musím tedy hubnout 1 kg týdně.
Kolik Lilly měříš ?

Datum: 25. 05. 2011 20:13

Ahojte,

Akinom, ja mám 173 cm... takže keby som dosiahla mojich vysnených 57kg, vpracem sa do všetkých mojich šiat a bola by som so sebou fakt spokojná.
Podľa Tvojej ideálnej váhy musíš byť o niečo nižšia..že? smiling smiley Vychádza to, že dovolenku plánuješ cca o 7 týždňov.... 1 kg týždenne je presne môj doterajší výsledok, keď zoberiem že som za 6 týždňov dala dolu 6 kg...
Dá sa to a je to vraj celkom bezpečné chudnutie. To zvládneš!
Takže Ty máš teraz moju ideálnu váhu! Juuuu, ako Ti závidííím! Obliekla by si polovicu oblečenia v mojej skrini smiling smiley

Práve som dopila tretí pohár červeného vína, moc moc porušujem diétu? Keď to mi tak pomáha od bolesti pri tých našich ženských veciach...

Pa zajtra,

L.

Datum: 25. 05. 2011 20:36

Ahojte všichni! dnes jen v rychlosti, má ještě fůru práce.
akinom- obrovská gratulace k ustání avydržení sedmého kritickéhop dne! jen tak dál!
Holky , já si udělal dnes večer mňamku.
Znáte květy černého bezu?y Tak ty u jsem jídávala jako malá holka, mamka z toho dělala řízečky, teda spíš to připomínalo smažený květák.
No a tak jsem si dnes večer tyhle květy natrhala, roste toho tady kolem spousta. Namočila jsem celou tu rozkvetlou placku do vajíčka, ve kterém byl pro zhoustnutí přidaný strouhaný sýr. No a normálně na oleji se to osamžilo. Bylo to vynikající! A k tomu okurkový salát. A jako dezert zakysaná smetana se sirupem.
Tím zároveň odpovídám na dotaz Akinom, kolik g sacharidů jím. Vzhledem k tomu, že dietu už držím šestý týden, (te´d jsem přesně v půlce šestého), tak už nemusím mít nulovku. Postupně si přidávám, ne teda přílohy nebo chleba, ale vezmu si rajče ( šery rajčátka), nebo salátovou okurku, ta má malinko- jen asi 3 g, brokolici- ta asi 2,5, do lučiny si strouhám ředkvičky a celer., Už jsem měla i obyčejný jogurt, obyčejné párky a točeňák ( tomu jsem se zpočátku vyhýbala), už si dochucuju hořčicí atd. Postupně bych chtěla přidat ještě nějaké sacharidy. Zatím jsem se nevážila, ale na oblečení to cítím a dost. Sice jsem měla taky pěknou stagnaci- minulý týden, to mě pořád kalhoty ( ty malé, co do nich hubnu) škrtily, ale náhle jsou volnější. Už jsem z toho taky měla depku. Fakt nevěšte hlavu, když se váha nehne, Nakonec to vždycky povolí! Někde jsem četla, že prý při AD se hubne NEJVÍC mezi 6-8 týdnem. Tak jsem zvědavá. Zhubnout ale ještě nutně potřebuju, moje vysněná váha je taky 57 kolo, jako Lilly. To už možná budu trochu hubená- ale aspoň by byla nějaká rezerva.
No vidíte holky, já řekla krátce a zatím jsem se rozepsala. Zdravím vás úplně všechny , mějte se a pište!!!

Autor: dahava007 ()
Datum: 26. 05. 2011 10:21

Ahoj AD-čkářky,
Akinom,jsi jednička s hvězdičkou 3x podtržená. Je to super, že jsi vydržela.
Aljo, naše milá, jestli se nejvíce hubne 6-8 týdnu, tak za týden budu mít konečně hubnoucí proces. Držím se, kromě svatby a jenoho "úletu", tak uvidím, zda se ručička váhy konečně vypraví vlevo.
Holky všem krásný den
Papa
Dáša

Autor: kudlanka ()
Datum: 26. 05. 2011 10:59

Ahoj děvčata, no jo ono se blbě píše, když zas člověkyně zhřešila a Vy tady jen hubnete! Valentýno právě jsem otevřela tuňáka a vzpomněla jsem si na Tebe!
A léto se blíží a blíží a dovolená a plavky a ty blbý kila furt nic,..
v neděli jsem se nacpala bramborovým salátem a ketoza šla víte kam! no prostě hrůza, stydím se jak blázen! Včera jsem si dala malé pivo, no holky fakt mi asi došly síly!
tak se držte a vydržte a nebuďte jako já! pááááááá myslím na Vás!

Datum: 26. 05. 2011 13:42

Ahoj děvčata, všem moc díky za podporu. Zítra budu mít dovolenou, tak zase na mě bude číhat plno nástrah. Rodina si žádá buchty a to bude pro mne velké pokušení. Tak na mne myslete a držte mi palce !
Ještě abych nezapomněla, dnes jsem byla ve slaboučcé ketóze, tak se snad ta kila už pohnou dolů.
Všem přeji krásný víkend !

Autor: Valentýna ()
Datum: 26. 05. 2011 13:55

Ahojky,
Kudlanko seber se a nesmutni, nejsi v tom sama. Taky jsem měla v neděli bram. salát a k tomu samozřejmě i řízek. Od pondělka zase jedu a jsem už zase v ketóze.Váha teď stojí, ale můžu si za to sama. Na dnešek mám taky tuňáka, ale moc se mi do něj nechce. Zatím jsem měla od rána jen hermelín a 3 velké kávy, večer dám asi matesy.
Akinom držím pěsti, vím co to je za pokušení, ale uvědom si, že nejhorších 7 dní máš za sebou tak to nepokaž a nezapomeň ani na dovolenou kde budeš za kočku.-).
Holky vy tu házíte 57 kg uf, to si připadám jak slonice:-(.
Halóóó není tu někdo s 99kg???:-D

Datum: 26. 05. 2011 20:26

Milé dámy,

dúfam, že sa držíte. Ja som práve mala výbornú večeru, kuracie prsia na masle do červena upražené, s takou hustou omáčkou - nivou rozpustenou v smotane na varenie...
Akinom - drž sa, buchty sú fakt že lákadlo, pri tomto čítaní si uvedomujem, že to mám o dosť ľahšie, keď nemusím variť pre rodinu, ktorá chce jesť "normálne"smiling smiley
Alja, ďakujem za povzbudenie - ak sa najviac chudne medzi 6 - 8 týždňom, tak by to malo práve začať smiling smiley juchuchu!

Prajem všetkým pekný víkend, odolajte nástrahám a v pondelok píšte čo ste papali a varili a ako sú nohavice zasa o trochu voľnejšie...Neuveríte, ako to pomáha.

Pa, L.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil LillyOnDiet (26. 05. 2011 20:28).

Datum: 26. 05. 2011 21:53

Ahojte dievčatá,

dúfam, že sa darí aj keď nepíšete. Ja musím ubrať zo zeleniny, asi má pre mňa veľa sacharidov, lebo váha celý týždeň úplne rovnaká - 74,9kg. Včera som mala úraz - pri umývaní starých okien som si pichla starý klinec. Ostal mi v prste až po necht a nemohla som ho vybrať. Skončila som na chirurgii, museli mi rozrezať bruško a vybrať. Dnes som sa pre istotu bola zaočkovať proti tetanu. Obvodný ma pochválil, že výborne vyzerám, že som pekne schudla. Aspoň niečo poteší....
Takže od včera žiadna práca na záhrade, žiadne umývanie riadu, ale ani fitness.

Dnes som sa držala. Na raňajky som mala biely jogurt s lyžicou malín, kávu so šľahačkou, na obed hlávkový šalát s rajčinami a tuniakom v olivovom oleji, zas káva, na olovrant hermelín a na večeru varenú domácu klobásu. Snáď sa to ráno pohne.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Zuzka123 (26. 05. 2011 21:54).

Datum: 27. 05. 2011 06:45

Děvčátka, pádím do práce ,tak jen stručně:
Zuzko, s tím hžebíkem tě lituju! Brr, to musele být nepříjemné! Kolik jsi vlastně zhubla?
lilly a Dášo- o tom 6-8 týdnu jsem něco četla, už ani nevím kde, ale určitě to bylo na netu.
Valentýno- nemysli si, do 57 kg mám ještě daleko! To tady ještě s vámi dost dlouho pobudu! už se blíží den, kdy se taky zvážím... tak uvidíme, jak to pokračuje. Soudě podle oblečení, tak jsem mohla zhubnout tak polovinu toho, cojsem chtěla. ještě jednou tak + kouse víc, aby byla rezerva...
Akinom- odolej buchtám! mysli na dovolenou, jak říkala Valentýna- představuj si sebe v plavkách- buchty za to nestojí, aby sis to celé zas pokazila!
Kudlanko, hlavu vzhůru, neházej flintu do žita! byla by to škoda!
Včera jsem si udělala mňam papú k vččeři. Kelímek zakysané tučné smetany, do hlubší misky, osolila,přidala trochu octa, pár kapek sladidla, aby to bylo takové lahodné sladkokyselé, ještě trochu pepře a rozetřenej česnek. Do toho jsem nadrobno nakrájela 4 vajíčka uvařená na tvrdo: Holky, byla toho děsná hromada a nacpala jsem se jako blázen! jedla jsem to asi v 17:30, spát jsem šla po 23 hod a pořád jsem neměla ani za mák hlad! tak já utíká

Datum: 27. 05. 2011 06:46

Utíkám do práce, nějak jsem klikla na odeslání předčasně.
mějte se holčiny a všechny se ozvěte!!!

Autor: kudlanka ()
Datum: 27. 05. 2011 07:22

Ahoj děvčata! Zuzko123,au au to bolí, tak hlavně ať se to brzy zhojí! Aljo, tak na tu Tvoji váhu tedy si počkám a jsem zvědavá! Ale je hezký jak to tak odhaduješ! Já jsem se ráno zvážila a je tam opět 76 kg, já v tom tedy lítám, je to jak na houpačce. A to nás čeká víkend! ách jo! Když jsem koukala zpátky na diskusi, tak jsem zjistila, že těch 75-76kg už mám pěkně dlouho, takže musím zabrat! Ach jo!
Valentýnko děkuji Ti za podporu s tím salátem jsi mě rozesmála, protože si fakt někdy říkám jak jsem blbá, celý týden se držím a těším jak to jde a padne víkend a jsem v čoudu!
Akinom buchtám určitě odoláš, protože já jdu na oslavu a holka ani nevíš, čemu všemu tam člověk musí odolávat, dortíkům, jednohubičkám, chlebíčkům,..,takže jedny buchty určitě zvládneš, protože já Ti slibuji, že tomu všemu odolám!!!!
Tak krásný víkend i když u nás dneska prší! páááá v pondělí holčiny a pište!

Datum: 27. 05. 2011 07:34

Ahoj Alja a spoluchudnúce.

Ja som od včera schudla 1/2kg - klobása zabrala, len som nesmela dýchať na manžela :-) a od vlaňajšieho leta cca 12 kg. Vlani v lete som mala vyše 86 kg aj viac - no nemala som odvahu postaviť sa na váhu. Viem to však podľa oblečenia - už som nezapla žiadne nohavice a vo všetkom som bola ako safaládka. Prestala som úplne sladiť - cukor ani iné sladidlá vôbec nepoužívam, začala som behávať v lese. Schudla som rovnomerne - odpuchla mi tvár, schudli mi lýtka a hlavne ramená, ktoré v tričkách bez rukávov vyzerali hrozne, spadol mi zadok a konečne mám pás! Ja som dosť vysoká, výšku mám 171 cm a našťastie súmernú postavu - až na vyčnievajúce bruško.

Moja najväčšia neresť bol čerstvý teplý chlieb z rodinnej pekárne, ktorý som si denne kupovala a kým som prišla domov, tak som polovicu zjedla v aute. Milovala som pizzu a zemiaky s čerstvou petržlenovou vňaťou. Nič iné som "k šťastiu" nepotrebovala.
Od novembra, keď som začala s proteínovou dietou som len raz zahryzla do chleba - vôbec mi nechutil a od vtedy to mám v hlave "upratané" a chuť na chlieb zmizla. Len 1x som jedla zemiaky a 1X som si dala pizzový chlieb s cesnakom. Inak sa držím a odolávam. Neviem však odolať ovociu a zelenine.

Viem, že musím ubrať na množstve, aby som konečne nestála na váhe ale aby som rovnomerne chudla. Dôležité je pre mňa, že sa cítim výborne, ľahko, nebolí ma žalúdok, psychicky som v pohode.

Prajem všetkým krásny slnečný deň a víkend!

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Zuzka123 (27. 05. 2011 08:07).

Datum: 27. 05. 2011 08:29

Kudlanko, tak ja som s tým boľavým prstom tie okná doumývala. Mala som jednorázové chirurgické rukavice a bola som prekvapená, že mi netiekla krv. Teraz už prostredník nebolí, obväz je ušmudlaný, no robím len suché práce.

Ja sa musím vážiť takmer denne, lebo som zistila, že najviac priberám, keď sa ráno neodvážim a potom si nedám pozor na stravu a nekontrolujem sa, čo zjem. Aj pre rodinu a návštevy chystám stravu tak, aby som nemala problém si zobnúť aj ja.
Držím palce na oslavách - určite vydržíte, myslíme na Vás!!!!

Autor: Valentýna ()
Datum: 27. 05. 2011 08:39

Ahojky,
Kudlanko my máme příští sobotu také žranici a nebude to nic bezsacharidového:-(, ale musím to vydržet a ty mi dodáš vůli tím jak to teď zvládneš! Jsme na tom stejně zhubli jsme, cítíme se líp i líp vypadáme a tak polevujeme:-(. A tak neusnout na vavřínech /spíš se probudit:-D/ a pokračovat dál!
Včera jsem si naředila kys. smetanu vodou, přidala trochu skořice a měla dobrý kokteil. Večer jsem měla ještě klobásu a naložený hermelín.
Teď si dám pl. sýr a k obědu tuňáka. Lilly to kuřecí s nivou zkusím, úplně se mi sbíhají sliny:-) a vejce s kysanou od Alji taky i když je moc nemusím tohle vypadá zajímavě.

Strany: Předchozí1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 2 z 42

Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR

This forum powered by Phorum.