Datum: 08. 06. 2011 07:39
Dobré ráno,
vítám všechny nově příchozí.Natynku i Šmudlinku. Je fajn, že jte našly toto fórum, protože někdy dá dieta trochu zabrat, když se "nedaří" a právě tady se navzájem podporujeme, abychom věděly, že tohle doopravdy funguje.
Před měsícem se mi vdávala dcera a já chtěla do její svatby rychle a zběsile zhubnout. Nešlo mi to, protože jsem někde zadržovala vodu. Před svatbou jsem se bavila s kamarádem mé dcery který nevěřil, že se přecpávám a při tom hubnu. Včera jsem se u nich zastavila a ejhle, pána jsem u nich potkala. Když mě viděl, tak hodinu ze mě "doloval" rozumy co a jak. Takže ačkoliv mám pokaženou váhu a nemohu se vážit, ačkoliv jsem v neděli "ujela", opět jsem v ketóze... dle reakce známého i okolí to jde dolů. Sice pomaleji, než bych si přála, ale v padesáti letech už to halt není takovej šlágr.
A co vy, holky? Jak se daří?
Natynko-jídelníček pro první den dobrý. Já jsem začínala jen na mase. Maso-škvarky-maso-škvarky a tak pořád dokola 7 dní na nule sacharidů. Ted, v neděli jsem měla "úlet" (přišla mi návštěva a trochu jsem se s nima najedla), ale na začátek, kdyby ti to náhodou nešlo dolů tak, jak bys chtěla, tak si dej jen nulu sacharidů za den.
Šmudlinko-nakup si pro sebe do zásoby dovolené AD potraviny, aby tě pak nehonila mlsná. TY potom jez raději do prasknutí, než sáhnout po čokoládce. Za pár dní tě chutě na sladké přejdou. Kdybys přece jen měla na "něco dobrého" chuť, je zde sousta receptů, jak ji zahnat. Já to řeším tak, že si umíchám sýr ricotta+tvaroh plnotučný+40% šlehačku (někdy do toho zašlehám v páře ušlehaná vejce, když se mi chce vyrobit si "delikatesu"

). To vše osladím umělým sladidlem, rozdělím na dvě části -do jedné přidám kakao s vysokým obsahem tuku a do druhé části dám dia malinový sirup a nastrouhám jedno avokádo. Dám do malých mističek půl kakaové a půl "ovocné", a nechám rychle zamrazit, protože je to tak prudce jedlé, že bych to byla schopná sníst na posezení. No a pak, když mě honí mlsná, jsem připravená ji utéct-jen to vyndám z mrazáku a je po mlsné.
Hlavně pořád čtěte etikety. Brzy najdete potraviny, které jsou "ty naše" a budete se orientovat. A taky je fajn koupit si v lékárně papírky DiaPhan na měření cukru a ketózy.
Tak hezký den všem
Papa
Dáša