Datum: 17. 05. 2005 13:21
Párkovo sýrový talíř – lze si nachystat dopředu a pak ohřívat v mikrovlnce
6 šálků
120 g krůtích párků nebo krůtí šunky, 1/2 zelené papriky,nakrájené, 1/4 cibule,nakrájené, 5 velkých vajec, 1 plechovka (360g) nakrájených hub, osušených, 1/2 šálku nízkotučného sýru čedar
Předehřejte trouby.
Na nepřichytavé pánvi uvařte párky, papriky a cibuli po pět minut nebo dokud už nejsou párky růžové. Dejte směs do nádoby na pečení a ochlaďte. Přimíchejte vejce a houby. Posypte sýrem. Dejte zapéct, zhruba 20 minut nebo až jsou vejce hotová.
Nutriční informace: 140 kcal, 9 tuk (3 g sat), 195 mg cholesterol, 4 g sacharidy, 12 g bílkoviny, 1 g vláknina, 400 mg sodium
"Smažený" sýr bez smažení
6 čajových šálků, 6 vajec, 200 g šunkového salámu, 150 g sýra cihly, tuk a strouhanka na vymazání
Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno nastrouháme, salám najemnou nasekáme. Do každého šálku dáme na dno trochu strouhaného sýra, na to trochu nasekaného salámu. Pak do každého šálku vyklepneme jedno vajíčko a posypeme vrstvou salámu a nakonec vrstvou sýra. Šálky vyrovnáme do pekáčku s vysokým okrajem a do pekáče nalijeme vařící vodu. Pekáč přendáme do horké trouby a při maximální teplotě děláme 10 minut. Horké vyklepneme a podáváme s brambory a kečupem nebo tatarkou. (Tohle je pochoutka pro ty, kdo milují sýr, ale nemohou moc smažená jídla

POZOR! Aby bylo vhodné pro fázi 1, tak strouhanku vynechat, nahradit pečicím papírem nebo fólií.