Warning: Undefined array key "useschemesbyforum" in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/easy_colorscheme/easy_colorscheme.php on line 46

Warning: Undefined array key "useschemesbytemplate" in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/easy_colorscheme/easy_colorscheme.php on line 83

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/easy_colorscheme/easy_colorscheme.php:46) in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/cache/tpl-classic-header-428d9181c443c029ecb4d030a7743e01.php-stage2 on line 5
Atkins - CKD - 2+1 atd... aneb ze 125kg na 90 a na 95 konečných
Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
Strany: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 3 z 5
Re: Uhlovodany (sacharidy) - nepřítel štíhlé linie
Autor: MAJA ()
Datum: 10. 08. 2004 10:52

STEPO MRKNI SE NA :
www.musculus.cz/kulturistika1/phprs/fitness.php

JE TAM PERFERTNÍ ENERGETICKÁ TABULKA S HODNOTAMI SACHARIDU

Nastavení: OdpovědětCitovat
Autor: Monika ()
Datum: 11. 08. 2004 10:52

Chtěla jsem se zeptat na vedlejší účinky. Včera jsem tuto dietu zkoušela a měla jsem nepředstavitelný pocit pálení v ústech a obrovskou žízeň. Vím, že se musí při tomto způsobu stravování hodně pít, to jsem dodržovala. Zkusila jsem žvýkačky a nic. Taky mě dost bolela hlava.
Díky za odpovědi.
Monika

Autor: Ela ()
Datum: 11. 08. 2004 13:23

Moniko - to bude asi vznikem ketózy. Martin ti ovšem poradí líp, sám má vyzkoušeno.

Kopíruji ze STOBu - týká se to Atkinse, ale to platí při vyřazení sacharidů obecně :

Dieta velice striktně omezuje přísun sacharidů (proto patří mezi nízkosacharidové diety). Tím je „zablokováno“ vyplavování hormonu inzulínu, který za normálních okolností vždy snižuje hladinu cukru v krvi (ta stoupá vždy po jídle). Jelikož je příjem sacharidů minimální, inzulín není zapotřebí. Organismus se silně odvodňuje, což způsobí silný pokles váhy. Obézní se raduje, protože váha rychle klesá, pokud by však bylo bráno v úvahu složení těla, je jasné, že s tukovými zásobami se tolik moc neděje.
Povolené potraviny: maso, ryby, dary moře, sýry, tuky, ořechy (v malém množství), zelenina (listový salát, okurky, špenát, brokolice) Zakázané potraviny: sladkosti a vše, co obsahuje cukr, chléb, těstoviny, rýže, veškeré další obiloviny, brambory, ovoce.

Pozitiva:
Absencí sacharidů a více či méně vyznačenou ketózou (ketóza = ketony jako produkty rozpadu tuků se dostávají do krve) je pocit hladu minimální. Obézní tedy dietu poměrně dobře snáší.

Negativa:
Velmi nízký přísun sacharidů způsobuje únava a nechuť do života, nepříjemný je pocit sucha v ústech a pocit zapáchajícího dechu (ketony). Tělo nedostává ochranné faktory rostlinného původu. Vitaminy lze sice nahradit formou doplňků, ale stovky dalších látek (antioxidanty ze skupin bioflavonoidů, různé druhy vlákniny, fytoestrogeny) může dodat jen zelenina, ovoce, obiloviny, luštěniny. Stoupá riziko žlučníkových obtíží, srdečně-cévních chorob a rakoviny. Vše je totiž umocněno faktem, že člověk při dietě vůbec nehlídá přísun tuků a cholesterolu, nerozlišuje se ani mezi tuky živočišnými a rostlinnými.

Autor: Martin ()
Datum: 11. 08. 2004 22:27

Hodne pit neni nejake 2 litry (navic ted v lete) ale opravdu HOOOOOOOODNE (3 nebo 4+) ... diky tomu pocitu v ustech ti v podstate nic jineho nez pit nezbyva smiling smiley

vedlejsich ucinku je asi dost (individualni detaily, nekdo muze mit zacpu, citit se spatne atd ...) ale hlavne jsou tam ty pozitiva ktere tuto dietu delaji nejlepsi - nepalis zadne svaly a maly pocit hladu - toto je nenahraditelne

na stav v ketoze si hodne rychle zvyknes, ze zacatku nezapomen ketozu merit (treba heptaphanem)

jaky mas posilovaci trenink??? (bez nej je to spatne ...)

jinak te chvalim, jsi prvni pokusna vlastovka co to tady zkousi (snad i ostatni nebudou tak skepticke), doufam ze vydrzis, drzim ti palce!!! na cokoliv se PTEJ, kdyz se tak pekne snazis tak ti poradim jek nejlip umim.

taky udelas dobre kdyz se zaregistrujes na www.biomag.sk (otazka chvilky) a pote si prohlidnes sekci "treninkove logy" (bez registru te tam nepusti) ... tam najdes pro inspiraci hodne podrobne rozepsane ckd-denicky den po dni (tak nejak to treba jednou bude vypadat i tady smiling smiley

taky muzes pouzit vyhledavani a ja nevim co jeste ... proste cokoliv ti nebude jasne tak tam najdes. (kdyz uz si to rozjela tak to bude pro tebe trochu rychlejsi)

Datum: 12. 08. 2004 10:02

Ahoj Martine,
díky moc za rady. Musím říct, že to pro mě nebylo vůbec jednoduché, přiznám se, že jsem to nevydržela. Nicméně jsem se zastyděla, protože spusta slidí to zvládla a začínám znovu. Nevydržela jsem to né proto, že bych měla hlad, nebo mě to nebavilo, ale kvůli té žízni a pálení v krku. V těchto horkých dnech to bylo fakt peklo.
Na ty stránky co píšeš se určitě zaregistruju, díky za tip.
Nějak ti tomu ale nemůžu pořád věřit, že bych měla hubnout po něčem, co si pořád odpírám. Abych totiž zhubla, musím se hodně omezit v jídle a hlavně hodně čvičit. Posilovna mě moc nebaví, přiznám se, ale teď když je hezky pravidelně vyrážím u nás kolem Berounky běhat, mám 5 km kolečko a pak se snažím doma posilovat s činkami ( dřepy, výpady apod. ). V zimě chodím na aerobik nebo ještě raději na spinning.
Mám teď ale problém s tím, že jsem přibrala cca 17 kg během dvou let, byla v tom nemoc a zranění a jsem z toho celá zoufalá. Snažím se právě jíst jako před tím, kdy jsem měla své štíhlé a sportovní období, ale tělo se ne a ne nakoupnout. Pořád se točím kolem toho samého čísla na váze.......Jsem z toho zoufalá...

Autor: MAJA ()
Datum: 12. 08. 2004 16:11

Moniko věř tomu.Určitě zhubneš. Já se snažila dát dolů kila celá léta a v poslední době i za drastických diet . Snažila jsem se i o "zdravý" pravidelný jídelníček ( žádné tuky, ovoce, zelenina, celozrné pečivo ) - jenom jsem přibrala další kila. Před dvěma měsíci jsem se rozhodla zkusit vynechat sacharidy. S přestávkama ( po 14-ti dnech ) jsem jedla jen maso,ryby a vejce.Zhubla jsem 7kg. Teď mě čeká dovolená a budu se snažit nepřibrat a pak se do toho pustím znova ( možná mírnější formu po třech týdnech zaváděcích ).
Držím ti palce
Maja

Datum: 12. 08. 2004 20:23

Skoda, zvladnout se to urcite da ... Jen tak mimo, leto je na diety nejlepsi protoze hlad je v lete minimalni. (Ta zizen je otravna, ale mi nedelalo problem vypit X litru vody) Doufam ze to na druhy poradne nastudujes, napises sem pak nejaky pseudo-plan a vsechno muzem predem v klidu dopodrobna rozebrat.

pro Elu
Autor: Mydlinka ()
Datum: 19. 08. 2004 11:13

Ahoj Elo!
Zjistila jsem po douhé době bádání a pátrání a analýz, že můj problém je také ve velkém množství sacharidů. Dřív jsem hlídala jen KJ a snažila se o zdravá jídla a ani s pravidelným cvičením to k hubnutí nestačilo. No a pak jsem zjistila, že jím prostě moc sacharidů.
Takže bych chtěla snížit jejich příjem - čili jít na to jako Ty. Četla jsem diskusi a doporučení, ale mám trochu problém se snídaněmi - jsem zvyklá jíst až v príci, tzn. něco studeného, co si kopím cestou nebo do práce přinesu. Takže omelety a jiné teplé snídaně pro mě nepřichází v úvahu. Nemáš nějaký tip na studené snídaně realizovatelné v práci?
Díky moc!

Re: pro Elu
Datum: 19. 08. 2004 11:25

Mydlinko - já snídám mimo víkend taky v práci, takže cokoliv od masa, drůbeží šunka, sýry, mléčné výrobky s co nejnižším množstvím sacharidů, ořechy a semena, sójové výrobky, k tomu třeba zelenina.

Datum: 19. 08. 2004 11:30

Jo a ještě dotaz - musí být to jídlo za odměnu vždy ve stejný čas (jako že si řeknu, že to budou večeře, tak to musí být furt večeře) nebo ho můžu mít každý den jindy? (jednou oběd, jednou snídaně, jednou oběd...)

Datum: 19. 08. 2004 11:50

Jé a ještě dotaz - jsou povoleny v doplňkovém jídle jogurty a ovocné tvarohy nebo je to "za odměnu"?

Datum: 19. 08. 2004 11:58

A propo Elo, koukám, že ty příspěvky jsou už starší - stravuješ se tak pořád? A funguje to, jsi spokojená?

Datum: 19. 08. 2004 14:05

Já když jsem snídala nízkosacharidově, tak jsem si koupila trošku sýra a k tomu třeba kousek papriky. Vždycky jsem musela mít k jidlu nějakou zeleninu, aby mi to šlo do žaludku lépe.
Počítáte si i kalorie nebo při této dietě je to jedno.
Monika

Datum: 19. 08. 2004 14:19

Mydlinko - autoři doporučují si určit, které jídlo bude to hlavní (za odměnu) a držet se toho pořád, změna jen vyjímečně, třeba půjdeš na slavnostní oběd, svatba a pod.
Sacharidů jsem hodně ubrala, asi měsíc této metody mi k tomu pomohl, ale teď se spíš snažím o dodržování toho pravidla, že každé jídlo musí obsahovat všechny složky, tj. sacharidy, bílkoviny a tuky. Upustila jsem od těch ukrutně zdravých sacharidových snídaní, ke všemu se snažím nacpat kousek bílkoviny, má to zamezit chutím na blbosti, na sladké atd. v odpoledních a večerních hodinách,protože to udržuje stabilní hladinu krevního cukru.
Co se týká mléčných výrobků k doplňkovému jídlu, podle knihy jsou povoleny tyto :
- max. 60 g mléka, smetany, napůl se smetanou nebo práškové smetany s nízkým obsahem sacharidů na šálek kávy
- 100 g sýra, popřípadě 150 g tvarohu či tvarohového sýra (cottage)
- kysaná smetana

No a jak tak koukám, o jogurtech ani slovo. Je to pochopitelné, když se podíváte na obal, je tam hodně sacharidů, víc než bílkovin.
Ale dal by se vytvořit docela dobře dezert z tvarohu ušlehaného s kysanou smetanou, osladit umělým sladidlem, dokonce se to může ozdobit šlehačkou bez cukru. :-)

Energetickou hodnotu jsem počítala i tak, příjem musí být dostatečně nízký, ať už používáme k hubnutí jakoukoliv metodu. Pokud autoři těchto metod (třeba L.Kořínková) tvrdí opak, buď se jedná o blahoslavené chudé duchem, anebo ještě hůř - lžou. :-)

Autor: Gianni ()
Datum: 26. 08. 2004 16:18

Můj příběh v telegraficky: do 35 let obézní, výška 172 cm, vystřídal jsem x diet, x-krát jsem shodil (nejvíce při příjmu 500 kcal/den ze 113 kg na 80 kg) a x-krát jsem zpátky nabral. V roce 2000 jsem dostal do ruky Atkinse a začal jsem v tomto stavu: 110 kg, cukrovka na inzulínu, spousta prášků na vysoký tlak a cholesterol. Atkinse držím stále (mám MOC VELKÉ štěstí, že mám diabetoložku, která je přístupná novým věcem a nelpí na dogmatech, i když dalším pacientům se to zdráhá doporučovat, aby neměla problémy s lékařskou komorou). Můj dnešní stav: 74 kg, cukrovka pryč, inzulinové pero jsem vyhodil, tlak a cholesterol bez prášků v normě, o víkendech ujedu asi 15 km na kole – a jídlo: 3x denně opulentní hody: koleno, kus hovězího, slanina. kachna každou neděli, ráno vejce, občas dietní kuře – 2x denně salát se spoustou olivového oleje, po sladkostech netoužím, i když jsem byl tatrnkový maniak. Takže: jde o to zkusit to a vydržet aspoň měsíc a nebát se pod dohledem lékaře nebo alespoň laboratoře vybočit ze zajetých kolejí. Aspoň mně se to vyplatilo! A cholesterol se zkorigoval sám....

Datum: 26. 08. 2004 20:29

Gianni: kolik denne vypijes vody? Takze to jedes 4 roky vkuse ok? Davas i nejake "delsi" pauzy? (dovolneka, vanoce, prazdniny ... atd) nebo je to 365 dni v roce?

pro Gianni
Datum: 27. 08. 2004 10:19

Tak to je opravdu neskutečný. Já mám prostě pořád nějaké psychické zábrany se do této diety pustit. Prostě když se mám cpát třeba nějakým tučnějším sýrem, mám z toho takový výčitky, že prakticky nemám šanci vydržet. Jinak mám ráda sýry, zeleninu i maso, ale snažím se jíst maximálně nízkotučně.
Jak vyřešit tenhle psychický blok ? Zhubnout potřebuju jako sůl.

Re: pro Gianni
Autor: Gianni ()
Datum: 27. 08. 2004 10:52

Denně piju 3 l vody + 1 l v parných dnech. Piju cokoliv, co neobsahuje sacharidy a vyhýbám se kávě s kofeinem. Dietu dodržuji skoro 4 roky a je to první dieta, ve které jsem "nezhřešil" od úplného počátku. Mám odjakživa rád maso, a tak proč hřešit, když se ho mohu najíst, kolik chci. Hodně doktorů tučnou stravu odsuzuje, ale jestli čtete denní tisk, tak v posledních dvou měsících vyšly dva články o dlohodobých (5 letých) výzkumech v GB a USA, kdy byly sledovány skupiny lidí dodržující zásady Atkinse. Výzkum se soustřeďoval na krevní cholesterol, což je nejkritizovanější oblast ze strany doktorů. Výsledek: nikdo ze vzorku lidí neměl cholesterol vyšší, než současná lékařská věda doporučuje.
Jediné, v čem si nejsem jistý, je vliv téhle stravy na rakovinu. Proto chodím každý půlrok na test krve ve stolici kvůli rakovině tlustého střeva, která prý je podporována masitou stravou. Možná je to pravda, ale já jsem se Atkinsem vyhnul jistému infarktu ve 40, takže jestli umřu v 60 na rakovinu, pořád mám 20 let k dobru.

Re: pro Gianni
Datum: 27. 08. 2004 10:58

Gianni,
počítáš si sacharidy od začátku diety ? Dodržoval jsi tu zaváděcí fázi s 20g na den nebo jsi to dělal jinak ? Co teď bereš to od oka nebo pořád počítáš ?
Zajímalo by mě totiž, jak se to dá dodržovat potom ve fázi, když už jsi s váhou spokojený.
Díky moc za odpověď
Monika

Re: pro všechny
Autor: Pavla* ()
Datum: 27. 08. 2004 12:46

Pěkný den,
ráda bych se zeptala, kdy se ukázala první kila dole? Jsem nováček tzn. končím třetí týden bez sachar. diety a nějaké to kilčo dole bych uvítala.
S díky za odpověď. Pavla

Strany: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 3 z 5

Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR

This forum powered by Phorum.