Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/bbcode/bbcode.php on line 217

Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/bbcode/bbcode.php on line 217
Dieta Arthura Agatsona
Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
Strany: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 2 z 4
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Helena ()
Datum: 12. 10. 2004 13:20

Elo, prosím tě, nevíš proč se u této diety nesmí kuřecí křidýlka a stehna a jestli se může šunka z kuřecích prsíček a sojové maso v I. fázi?
Jak se ti daří hubnout?
Přeji ti hodně úspěchů a děkuji za odpověď.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Autor: Hana ()
Datum: 12. 10. 2004 13:58

tak jsem si tady pročetla vaše názory a celkem mě to zaujalo.Dášo, jsi dobrá,držím Ti palce, ať se Ti váha v neděli pohne a to směrem dolu.
Hana

Autor: atide ()
Datum: 12. 10. 2004 21:19

Pro Elu nemohla by jsi mi poslat bližší popis této diety?Díky e

Autor: Ela ()
Datum: 18. 10. 2004 13:22

Autor: Lucka ()
Datum: 21. 10. 2004 09:06

Ahoj, chtěla jsem se jen zeptat, zda nevíte, jestli je na naąem trhu kníľka o třífázové dietě od Arthura Agatsona, nikde ni nemohu sehnat. Vim určitě, ľe vyąla v USA, ale tady jsem o ní zatím neslyąela. Díky mocDáša napsal:

> O prázdninách vycházel v příloze MF Dnes přehled různých diet.
> Velice mě zaujala třífázová dieta doktora Arthura Agatsona.
> Připadá mi taková nenásilná a v mnohém hodně podobná s dělenou
> stravou. I hodnocení lékaře bylo celkem příznivé. Bohužel
> pravidla jsou tam shrnuta velmi stručně. Nemá s touto dietou
> někdo větší zkušenosti a nemohl by mi poradit, kde najít víc
> podrobností? Předem děkuji. Dáša

Datum: 21. 10. 2004 14:53

Autor: Dobračka ()
Datum: 25. 10. 2004 07:05

Zdravím všechny v novém týdnu a hlásím další 0,5 kg dole za minulý týden. Všem, kdo to chtějí skusit s touto dietou mohu vřele doporučit. Nemám ani v nejmenším hlad a dieta funguje. Přeji všem hodně hubnoucích úspěchů. Dáša.

Autor: Petra ()
Datum: 08. 11. 2004 09:18

Ahoj, potrebuju poradit. Dle teto diety se jednou pise, ze v prvej fazi si ma dat clovek k snidani bily jogurt a jablko a dal potom, ze su zakazane mlecne vyrobky a ovoce.
Tak nevim, co si vybrat yawning smiley(

Datum: 09. 11. 2004 07:12

Petro, jak uvedla Ela v tomto fóru (5. příspěvek), tak ml´ko a jogurty se v první fázi nesmí. Mám to odskoušené a musí se to dodržet naprosto striktně. Jen libové maso, nízkotučné sýry, vejce a spousta zeleniny. Opatrně s rajčaty, Ela radila jen 1 kus ke každému jídlu. Během těch 14 dnů se ti změní metabolismus a začneš hubnout. Nesmíš se samozřejmě přejídat (příklad stravy: s.-cotage, o.- 1/4 kuřete, v.- tvrdý sýr, vejce a ke všemu samo zelenina), ale určitě nebudeš mít chutě na sladké, to fakt funguje. Já jsem už ve II. fázi a k uspokojení sladké chutě mi stačí 1 jablko, nebo pomeranč denně. Někdy si dám ke snídani tvarohový ovocný dezert. Shodila jsem od 13. září 5 kg a každý týden se mi zatím toho 1/2 kg daří sundat. Přeji ti hodně úspěchů a pevnou vůli. Uvidíš, že to půjde. Dej vědět, jak to u tebe funguje.

Datum: 09. 11. 2004 08:57

No, ja som s tim zacala vcera, ale ke snidani jsem si dala bily jogurt a odstredene mliko do kafe. Hlad som nemala a dokonce ani chute na sladke, co je v mojom pripade zazrak... ale mozna to byl jen placebo efekt yawning smiley) Uvidime dalsi dny. Chcela by som sa ale spytat, preco sa nemoze jogurt, ked sa moze cottage? Ved je to na tej istej bazi, nebo ne? Muze se acidofilne mleko? To asi taky ne, ze?
No dva tydny to vydrzim i bez nej, ale prijde mi to jako strava vhodne, ale nejsem odbornik. Rozhodne o teto dietke pocujem zo vsetkych stran hlavne pozitiva, kazdy zhubnul a to bez hladu. Tak uvidime yawning smiley)
Hlavne se donutim hodne pit a to je u mne nezvykle yawning smiley)
Tak diete zdar a jestli mi to vysvetlite s tim cottage verzus jogurt, budu rada. Zatim pacek, Petra

Datum: 09. 11. 2004 11:25

Petro - v příspěvku z 20.9. jsem z knihy opsala, co ano a co ne ve které fázi. Z toho vybírej.

S jogurtem a cottagem je to jednoduché - dieta vylučuje v první fázi maximálně sacharidy, kterých jogurt obsahuje hodně, i ten bílý.
Cottage má na 100 g cca. 3 g sacharidů, zatímco bílý jogurt (3,5 % t.) 8 g, zato obsah bílkovin je naopak u cottage vyšší - cca. 13 g/100 g, zatímco u jogurtu jen kolem 5-6 g.
U mléčných výrobků je třeba dávat pozor na obsah sacharidů, některé jich obsahují víc než bílkovin !

Datum: 09. 11. 2004 14:17

Jo aha! Uz to chapu.. supr, dekuju yawning smiley)
Tak jo, ja teda podaruju jogurty spolubydlicim a nakoupim syr. Cottage miluju, jen ty ceny yawning smiley(
Ale je fakt, ze zatim chut na sladke nezaznamenavam, tak to stoji za to!! yawning smiley)
P.

Autor: Hana ()
Datum: 11. 11. 2004 13:13

Ahoj holky,
tak tady neustále pročítám vaše postřehy z této diety.Protože už asi rok se snažím se svým tělem něco dělat,protože jsem přibrala 9 kilo a nepomáhá mi nic.Vyzkoušela jsem ********* a jiné diety a pořád nic.A tak jsem si koupila tuto knížku a dva večery jsem ji důkladně pročítala.Autor v ní píše, že se musíme naučit jíst 5 až 6 denně. Ráno snídaně, třeba 2 vajíčka,píše dokonce s anglickou slaninou a zeleninu, potom oběd nějaké maso + zelenina a na večeři třeba rybu se zeleninou. A také nesmíme zapomínat na svačiny,jak dopoledne, tak odpoledne. To můžeme jakoby mlsat, můžete sníst buď 15 mandlí nebo ořechů a nebo 30 pistácií. Lidé, kteří tuto dietu drželi,píší, že jedli pistácie, právě proto, že jich je 30 ( jsou malé ). Jsou v nich sice tuky, ale ty správné. Také se může nízkotučný sýr,třeba s jedním rajčetem nebo 10 těch malých.

Datum: 13. 11. 2004 08:36

Ahoj ahoj, no ja ju drzim 6. den a je to dle meho skromneho nazoru skvela dietka. Na vahu som sa postavila vcera a prve 2 kila jsou pryc, ale to je tim, ze jsem se prinutila hodne pit a tak tu vodu asi uz tak nezadrzuju, jak predtim. Nedodrzuju ju tak striktne, napriklad kdyz mne "honi mlsna" tak si dam treba par kolecek palivyho salamku a chute jsou pryc yawning smiley) Na sladky jsem dostala poprve chut vcera (5.den) a to jsem v poho zazehnala jednim tvrdym bonbonem, koupila jsem si ty novy od Orbitu bez cukru. Inak ale co mi moc nevyhovuje je to, ze kdyz jsem pila k veceri kefirove mlika (pri jinych dietach), tak jsem mela pravidelnou stolici, coz se tady zaseklo. Tak ted mam ke snidani nejdriv kysane zeli (pro diabetiky) a doufam, ze se ucinek dostavi... holky, co drzite tuhle dietu, nemate s tim problemy??
Jo jeste bych se chtela zeptat, co bych mohla misto mlika do kafe. Ja mam kaficko jako "bonbonek", strasne mi chutna s troskou mlicka a je to neco, co uspokoji moje mlsoty yawning smiley)
Tak papa a drzim vse palecky.. a holky, co jste v ruznych fazich, hodte sem taky vase postrehy... hezky den vsem, Petra

Datum: 13. 11. 2004 20:59

Petro - nejmíň sacharidů z toho, co přichází v úvahu jako přídavek do kávy, má buď sójové mléko nebo šlehačka, ale ta má samozřejmě několikrát vyšší kalorickou hodnotu. Jinak si myslím, že když si 1-2x denně kápneš trochu netučného mléka do kávy, tak se to nezblázní. :-)

Autor: Janina ()
Datum: 14. 11. 2004 09:50

Ahoj všichni,
tak jsem se připojila k této dietě a zatim v pohodě. Za osm dní mám 3kg dole a doufám že to vydržím.Za tři roky sedavého zaměstnání a tři roky všech různých diet mám deset kg špeku. Ani nevím jek rychle jsem k nim přišla. Do vánoc bych chtěla ještě pět kg dát dolů-snad mohu doufat!!!

Petro-se zácpou mívám taky problém. Běžně jsem to řešila žitným chlebem s lněným semínkem a kefírem. Při téhle dietě,kterou držím 8den mám vyzkoušeno tohle: k večeři si dám polévku z kaputy, nebo podušené zelí,nebo mísu různých zeleninových salátů.

Už se strašně těším na druhou fázi, až si dám kousek chleba,nebo pomeranč.
Zdravím všechny Janina

Datum: 15. 11. 2004 08:03

Ahoj vespolek, já tuto dietu držím od 13. září, úbytek váhy 5,5 kg, jsem naprosto v pohodě, protože nemám vůbec žádný hlad. Do kafe si dávám kondenzované mléko - v I. fázi jen trošku, no asi jsem nezhubla tolik, kolik bych zhubla bez toho, ale ta 3 kg za I. fázi mi celkem vyhovovala. Teď ve II. fázi si dopřeji o víkendu i nějaký ten sladký moučník a funguje to přesto bezvadně - 0,5 kg týdně. S tím vyprazdňováním to chce asi víc zeleniny. Já když jí mám málo, tak mám taky trochu problém. Ve druhé fázi už budeš moct kefír, takže to bude lepší.

Autor: simona1975 ()
Datum: 15. 11. 2004 14:34

Kocky..
Vela pisete,ze treba jest nizkotucne syry atd.Ja som to inak pochopila.Aj co sa tyka zeleniny.On nedoporocuje viac ako 100 g zeleniny na porciu jedla.Najprv tie nizkotucne produkty.Tym,ze je obmädzene uhlohydraty,neprodukuje sa inzulin v takom velkom mnozstve,iba minimalne.A to znamena,ze sa tuk neuklada(lebo inzulin je zodpovedny za ukladanie tuku).A tym,ze neprijimame cukry,telo je nutene si s tukov cukry vyrobit.Takze,myslim si,ze by sme si nemali vyberat nizkotucne produkty,lebo ak telo nebude mat dostatok cukrov(tuku s coho si cukry vyrobi),zoberie si ich zo svalov.A my chcem dosiahnut opacny efekt,aby si telo vyrobilo cukry z tukov,a tak ziskalo energiu.,nie zo svalov.A kedze mäso,syry potrebuju vela energie na spalenie,zacne si telo brat zo zasob.No a co sa tyka zeleniny,nedoporucuje lubovolne mnozstvo,lebo nezabudajme,ze zelenina su uhlohydraty(cukry).A ani strukoviny su neni doporucene.Pisem o prvej faze chudnutia.Vlastne len vsetky druhy mäsa,syrov,vajicka,aj sunky(ale bez cukru),slanina,maslo,oleje,slahacka,smotana.Sice sa to zda malo,ale dva tyzdne sa da s toho zostrjit celkom pestra strava.A zeleninu odporuca tak jednu misku na porciu.Teda ak jeme 3x za den,tak dve misky nejakeho listoveho salatu,a jednu misku zeleniny ako uhorka,paradajka,a ine.Ja vela pracujem zo smotanou, co doporucujem je bezkofeinova kava)lebo po kofeinovej stupne prudko hladina inzulinu v krvi).Ja sa tak stravujem zatial 4 den,takze mozno vela veci budem musiet zmenit.Ale momentalne ide 2. kilo dolu,takze to asi funguje.co robim je,ze sa stravujem pravidelne kazde 4 hodiny.Jem ked som hladna.A hlad naozaj tak prichadza.On pise,ze treba jest 3x za den.Ale ak clovek vstava skoro rano,a ide spat neskoro vecer,je nelogicke,aby jedol len 3x.Ma jest pravidelne,az kym nejde spat.Tak napisem zase,ako pokracujem.Ahojcek.
Simona

Datum: 15. 11. 2004 19:05

Vybrala jsem z knihy :

Překážky pro cukry.
Platí určité zásady - to, co je celé a nedotčené je lepší než to, co je nakrájené na plátky, což je zase lepší než to, co je nakrájené na kostičky, což je lepší než to, co je rozmačkané nebo rozemleté na kaši a to všechno je lepší než to, co je zpracované na šťávu. Např. jablko má ve slupce velké množství pektinu, rozpustné vlákniny. Takže když sníte celé jablko, musí se žaludek vypořádat nejdřív s vlákninou, než se dostane ke fruktóze. Podobně i pomeranč má vlákninu v dužině a bílé kožovité hmotě.
Ale když jablko oloupete a pak z něj ještě uděláte šťávu, získáte něco úplně jiného. Mikroživiny a vláknina jsou ve slupce. Jablko se slupkou jíte 5 minut, šťávu vypijete za několik sekund. A nezapomeňte, že glykemický index je částečně ovlivněn i rychlostí, jakou jídlo či pití jíte a trávíte.
Vláknina zpomalí úsilí vašeho žaludku dostat se k cukrům a škrobům v sacharidech.
Vláknina v zelenině je celulóza, což je v podstatě dřevo. V ní jsou vázány i živiny, takže žaludek má těžší práci, když se k živinám chce dostat.

Vlákniny nejsou jedinou překážkou, která se staví cukrům do cesty.
Tuky a bílkoviny také zpomalují rychlost, jakou žaludek zpracuje sacharidy. Když si dáte trochu bílkovin nebo (dobrého) tuku současně se sacharidy, uděláte dobře. Chléb s trochou olivového oleje nebo netučného sýra je lepší než samotný chléb.
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a italským chlebem obsahují obrovské množství sacharidů. Takové jídlo je lepší jíst s trochou masa nebo sýra.
Když si dáte pečenou bramboru, není to nejlepší nápad, když si ji ovšem dáte se steakem a brokolicí, prospějete své dietě líp než bramborou samotnou. Vaše tělo ve skutečnosti vyrobí méně inzulínu a nebudete mít brzy znovu hlad.

Tip na snížení GI u každého jídla : 15 min. před jídlem si dejte lžíci Pektafitu (jablečná vláknina) ve sklenici vody. Vláknina vytvoří kluzkou hroudu, která se začne prodírat vaším trávicím traktem a cestou ho čistí. Když si ho dáte před jídlem, vláknina se smíchá s jídlem a bude zpomalovat rychlost trávení.

Některé diety doporučují pít kávu bez kofeinu, protože kofein stimuluje slinivku k produkci inzulínu. Tento účinek ovšem není tak velký a 1-2 šálky kávy denně si můžete klidně dát.

Jak fungují sacharidy
Naše tělo zpracovává všechny sacharidy stejným způsobem - převážně trávením, které vytáhne cukry ze sacharidů a promění je v palivo, které buď spálíme nebo uložíme. Spalování je dobré, ukládání trochy paliva je také v pořádku, ale pokud ho uložíme hodně, už to v pořádku není.
Trávení sach. začíná už v ústech, sliny rozkládají každé sousto na jednotlivé složky. V žaludku je potrava dále rozkládána stahy žaludečních svalů a působením žaludečních kyselin.
Do cesty našemu metabolismu se cukru staví vláknina. Pomalejší trávení sacharidů = méně inzulínu = méně prudkých poklesů krevního cukru = menší hlad po jídle.

Také tuk zpomaluje rychlost, jakou se vaše tenké střevo dostává k cukrům.

Našli jsme i další faktory, které zpomalují trávení sacharidů. Kyselé potraviny, jako citron a ocet, zpomalují rychlost, jakou se váš žaludek vyprazdňuje, čímž omezují zvyšování hladiny cukru v krvi. Můžete je použít na zálivku na saláty nebo zeleninu. Kyselý je dokonce i tmavý chléb.

Reakce těla
Jakmile je potrava v žaludku zkapalněna, putuje do tenkého střeva, kde se absorbuje to, co jsme snědli a přepravuje se to do krevního oběhu. Pak to cestuje dál játry a pak na další místa, kde to tělo využívá, ukládá nebo vylučuje.
Sacharidy obsahují v té či oné formě cukr, dokonce i škroby nejsou nic jiného než řetězce cukrů. Nám jde o to, jakou rychlostí se tělo k cukrům dostává.
Když se cukry dostanou do krevního toku, zjistí to slinivka a dá se do práce - začne vytvářet hormon inzulín, aby cukry dostala z krve do orgánů, kde jsou zapotřebí nebo kde je uloží pro pozdější potřebu.
Když se cukry absorbují pomalu, vzestup hladiny krevního cukru je postupný stejně jako je postupný její pokles, když začne fungovat inzulín. Pomalý pokles vyvolává menší chuť na další přísun sacharidů.

Proto se nejsnáze přestaneme přejídat s pomocí 2 strategií :

1. Můžeme jíst potraviny a jejich kombinace, které způsobují spíš postupný než rychlý vzestup a pokles hladiny cukru v krvi.

2. Můžeme se naučit předvídat hypoglykémii a včas ji odvrátit konzumací svačin. To je velmi důležité - na prevenci hypoglykémie stačí mnohem méně jídla než na její odstranění.

Datum: 17. 11. 2004 09:33

Hmm.... to je hodne zajimave, co tady pisete. Vidite, vubec jsem si neuvedomila, ze kafe mi zvedne inzulin yawning smiley( A ja ho mam tak rada... asi proto si ho klidne davam misto sladkyho s rovnakym ucinkem. Takze si mam koupit bezkofeinove? Ach jo... ale ked som koukala napriklad na nahrasky kavy, ako napriklad zitna kava, tak ta ma sacharidu silene mnoho.
Tak nevim...

Z ty zeleniny a jejiho mnozstva som taky nejak mimo...
asi by som si mala poridit tu knizku yawning smiley)

Strany: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 2 z 4

Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR

This forum powered by Phorum.