Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/bbcode/bbcode.php on line 217
Dieta Arthura Agatsona
Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
Strany: 1234Následující
Aktuální stránka: 1 z 4
Dieta Arthura Agatsona
Autor: Dáša ()
Datum: 17. 09. 2004 07:29

O prázdninách vycházel v příloze MF Dnes přehled různých diet. Velice mě zaujala třífázová dieta doktora Arthura Agatsona. Připadá mi taková nenásilná a v mnohém hodně podobná s dělenou stravou. I hodnocení lékaře bylo celkem příznivé. Bohužel pravidla jsou tam shrnuta velmi stručně. Nemá s touto dietou někdo větší zkušenosti a nemohl by mi poradit, kde najít víc podrobností? Předem děkuji. Dáša

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Ela ()
Datum: 17. 09. 2004 10:56

Datum: 20. 09. 2004 09:00

Dík Elo za radu, zajímalo by mě ještě, jak je to s konzumací ovoce v 1. fázi.
V popisu diety v MF Dnes je uvedeno, že se ovoce nesmí, v receptu v článku je uvedený bílý jogurt a jablko. Jak to tedy je. Předem děkuji, Dáša.

Datum: 20. 09. 2004 15:42

Dášo - já se večer mrknu, co tam o ovoci píše, dám vědět.

Datum: 20. 09. 2004 18:28

No jo, ve fázi I, tj. 2 týdny, žádné ovoce, píše MUDr. Agatston.

I. fáze
Jelikož toto je nejpřísnější fáze, je paleta ingrediencí poměrně malá. K snídani budete jíst vejce a vaječnou náhražku a jinak množství zeleniny, nízkotuč.sýrů, masa a ryb. První 2 týdny neobsahují žádný chléb, brambory, ovoce a rýži.

Co jíst :
- hovězí maso (vyjma hrudí, jater, tučných kusů, žebírka)
- drůbež (vyjma kuřecích křidýlek a stehen, kachny, husy, kůže, drůbežích průmyslově zpracovaných výrobků)
- plody moře
- vepřové maso
- telecí maso (vyjma hrudí)
- lunchmeat - netučný
- sýry (s nízkým obsahem tuku) - čedar, cottage, feta, mozzarella, parmezán, provolone, ricotta
- ořechy - 15-30 ks
- vejce
- tofu
- zelenina a luštěniny (vyjma řepy, mrkve, kukuřice, brambor, rajče jen 1 ks na 1 jídlo)
- tuky - olivový olej
- všechny druhy koření a přísad bez cukru
- sladkosti (omezit na 75 kcal denně) - tvrdé bonbony bez cukru, kakaový prášek, želatina bez cukru, žvýkačky bez cukru, um.sladidlo

V 1.fázi se mimo výše uvedené vyjímky vyhnout veškerému ovoci a ovoc.šťávám, chlebu, obilninám, ovesné kaši, rýži, těstovinám, veškerému pečivu, mléčným výrobkům vč.sójového mléka, alkoholu.

II. fáze
Postupně začnete znovu jíst určité zdravé sacharidy s nízkým GI - ovoce, celozrn.chléb, celozrn.rýži, celozrn.obilí. Úbytek na váze se trochu zpomalí. Ve II.fázi byste měli zůstat, dokud nedosáhnete cílové váhy a pak pokročit dál ke III. fázi. Když vypadnete z dietního režimu, třeba o dovolené, a naberete pár kilo, doporučuje se vrátit se zpět k I.fázi, dokud neshodíte, co jste nabrali. Tři fáze diety umožňují pružně se přizpůsobovat skutečnému životu.
Nadále se vyhýbejte nebo jezte jen vzácně :
bílé pečivo, brambory, cornflakes, bílá rýže, sušenky, těstoviny z bílé mouky, kukuřice, mrkev, řepa, z ovoce ananas, banány, kompoty, džusy, ovocné šťávy, rozinky, vodní meloun, dále med, zmrzlina, džem.

III. fáze
Nyní byste měli již mít svou ideální váhu a zlepšené látkové složení krve. Takto budete jíst po zbytek života. Tato fáze neobsahuje seznam potravin, pokud máte na něco chuť a nezmaří to vaše úsilí, můžete si to dát. Pokud si zahřešíte, pak byste se měli vrátit na 1-2 týdny do I.fáze, opět shodíte přebytečná kila a pak se můžete vrátit zpět ke III.fázi.

Autor: Lucka ()
Datum: 30. 09. 2004 09:25

Tak to bych řekla, ľe asi nesmím jíst skoro nic. A po celý zbytek ľivota budu drľet jen dietu.Dáša napsal:

Datum: 30. 09. 2004 14:41

No, Lucko, není to tak zlé, já ji držím druhý týden a musím říct, že mě úplně přešly chutě na sladké, za první týden jsem shodila 2 kg! Je to jako když se mi vyfukují ty hrozné pneumatiky na břiše. Určitě vydržím s I. fází do konce týdne a pak skusím II. fázi. Dám zase vědět, jak to pokračuje, ale z toho, co jsem už vyzkoušela, tohle funguje nejlépe.

Autor: Shpuntiiik ()
Datum: 04. 10. 2004 18:23

hele já teda newim jak vy, ale já ještě jako chodim do školy, takže newim jak to mam s tou první fází udělat... třeba co mam mít k swáče.. swačinu mít musim protože jinak mi kručí w břiše což je trochu blbí žejoo smiling smiley)) tak jestli byste měli nějaký tipy... (?) dík *Sh*

Datum: 04. 10. 2004 18:37

Špuntíku - no prostě něco z toho, co můžeš. Kus sýra, krůtí šunku a papriku, třeba. Kdykoliv budeš plánovat, co budeš jíst, stačí se podívat na seznam a hned víš, co si k jídlu můžeš dát a co ne. Po takové svačině ti hned tak v břiše kručet nebude, bílkoviny ve spojení se zeleninou zasytí na delší dobu než šáteček nebo tatranka.

Datum: 04. 10. 2004 21:25

Ela: ok.. asi to vzdycky ke svacine bude jenom nejaka zeleninka a mozna kousek toho syra...
no vis co-to aj jenom ze do skoly si prece jenom nemuzu vzit uplne vsechno z toho co si muzu vzit doma zejo.. no ale dobri.. uz wim co delat.. dik smiling smiley)

ja mylsim ze mi o tyhle diete rikala kamoska a tedka vazne vypada lip. a taky se ZATIM nedostavuje zadnej JOJO efekt... (asi po dvou mesicich). takze snad tahle dieta KONECNE zabere smiling smiley))

tak hodne stesti preju fsem winking smiley

Autor: stepa ()
Datum: 05. 10. 2004 23:48

Ahojky vsichni,
uz nejaky tyden tady sleduju vase stranky . Mela bych takovy dotaz ohledne teto diety. Nevim jestli to neni hloupost. Ale zdala by se mi tahle dieta docela unosna ,kdybych mohla pit colu- light( ma 0% cukru) aspon to pisou.. nemate s tim nekdo zkusenot? Dokonale mi to zahani chut na sladke a docela i plni zaludek...
Jen nevim jestli se to smi? dekuju moc .. mejte se krasne

Datum: 06. 10. 2004 08:53

Pokud je ta cola slazená pouze umělými sladidly, tak by v tom neměl být problém, ale není náhodou přibarvována karamelem? Nemám tušení jak se v karamelu chová přeměněný cukr. Zaručuji ti ale, jestli vydržíš alespoň týden, tak tě chuť na sladké přejde. Já jsem si také neuměla představit, že si nedám nic sladkého, ale každým dnem jsem na ně měla menší a menší chuť, a teď mi nevadí, když se rodina cpe zákusky a moučníky, které jim já vyrábím a nijak mě to neláká. Tento týden (jsem ve II. fázi) jsem začala zařazovat po trochách ovoce - 1 hruška denně, nebo 1 malý hrozen a chutě na sladké zatím nepozoruji, což je naprosto úžasné. Dřív jsem okolo tácu buchet nemohla projít, aniž bych si nevzala. Pokud to nebudeš moct vydržet, tak si skus koupit DIA bonbony a skus tu chuť na sladké zahnat bonbonem - ale ne celou krabičku denně, tak max. 3 kousky denně.
Přeji hodně úspěchů a výdrž Dáša

Datum: 06. 10. 2004 15:28

Štěpo, pokud neobsahuje žádný cukr, tak by to mělo být v pořádku, ale neměla by obsahovat žádné sacharidy. Nebarví se náhodou karamelem? Netuším, jak se karamel chová coby upravený cukr, takže bych to asi neriskovala. Pokud začneš tuto dietu držet, tak tě chutě na sladké přejdou. Alespoň u mě to tak funguje, po 1 týdnu diety jsem už na sladké neměla chuť a zatím to funguje (3 týdny) bezvadně.

Autor: stepa ()
Datum: 06. 10. 2004 16:26

Dekuju ti moc Daso, urcite do toho jdu a zkusim co to udela. Vsichni tady o tom tak pekne pisete, ze by to byl hrich to nezkusit.smiling smiley Jeste by mi zajimalo jak pokracuje tvoje hubnuti a kolik se ti uz podarilo? Drzim palecky at vsichni dlouho vydrzite a at jsme krasne hubenysmiling smiley

Autor: Julča ()
Datum: 06. 10. 2004 17:51

Asi jsem natroublá ale nevím co bych asi jedla mohl by někdo napsat nějakej ukázkovej jídelníček co s čí asi jíte a dělají se také tří hod.pauzy jako u LK.

Datum: 07. 10. 2004 14:27

Štěpo, začínala jsem s dietou od 13. září, ale prvních pár dní jsem přesně nevěděla, co můžu a co ne jíst, ale za minulé 2 týdny přesného dodržování diety jsem shodila 3! kg. Teď přidávám polehoučku nějaké ovoce, včera jsem snědla 1 krajíc chleba, každý den 1x trošku něčeho, co se nesmí ty první 2 týdny. Uvidím co to udělá, až se budu v neděli vážit. Dám v pondělí vědět. Dáša

Datum: 08. 10. 2004 09:35

Julčo, moc velký výběr v I. fázi opravdu není, ale dá se to zvládnout. Chce to hodně zeleniny - hlavně čerstvé, nevím, jak jsi na tom s možností vaření během dne, ale tím, že můžeš maso máš možnost obědvat buď čerstvě připravené maso, nebo grilované kuře třeba z bufetu, i z hotových ryb se dá vybrat. K tomu zeleninu a hlad není. Pokud můžeš vařit alespoň 1x denně, tak je spousta zeleninových jídel , která s minimální úpravou můžeš jíst také - zapékaný květák, nebo brokolice, lečo , květákový mozeček... Určitě znáš sama i jiné dobroty. A dá se to skloubit i s jídlem pro rodinu. Ty si dáš jen maso s oblohou, zelím, špenátem a pod., a rodina k tomu dostane ještě přílohu. Já jsem takhle měla i Španělské ptáčky. Musíš to 14 dní vydržet, potom už to není až tak přísné, ale musíš si zvyknout na mnohem méně jídla, než jsi byla pravděpodobně zvyklá tak je to se všemi dietami a žádný zázračný prostředek na hubnutí prostě není. Dáša

Datum: 08. 10. 2004 18:04

chjo.. ja se k ty diete odhodlavam porad znovu a znovu .. ale nejak nemuzu zacit =)) vzdycky si rikam: tak a tedka to jidlo budu aspon pomalu snizovat a treba za dva-tri dny se dostanu k ty diete jako takovy.. ale pak to stejne nedokazu... mam nejakou slabou vuli =( tak ja to du zkusit znovu no.. =) dneska uz jist nebudu-pak je idealni vikend takze to bude dobri... a od pondelka to zkusim naplno... tak mi drzte pesticky abych se uz konecne chytla =))
cus *Sh*

Datum: 10. 10. 2004 21:29

Zkus třeba pro začátek držet low-carb 2x za týden, aby tě tak neděsilo těch 14 dní v kuse, co já vím - třeba úterý a pátek. Když ti to půjde, další týden zkus 2 dny bez sacharidů, pak 2 dny včetně sacharidů, zase 2 dny bez. No a pak už bys mohla skočit na tu první 14-denní fázi, to už budeš vědět "vo co go". JO

Autor: Dobračka ()
Datum: 11. 10. 2004 07:37

Ahoj, zdravím všechny po víkendu. Tak jsem se v neděli postavila na váhu a bohužel nic. Váha se nepohnula. Asi jsem začala ty sacharidy přidávat moc, tak trochu přibrzdím a uvidíme za týden. Ahoj Dáša

Strany: 1234Následující
Aktuální stránka: 1 z 4

Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR

This forum powered by Phorum.