Recepty :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Zdrave recepty 
Kollethova snídaně
Autor: Honzina ()
Datum: 06. 05. 2002 10:15

Základní recept: 30-40g (2-3 polévkové lžíce) čerstvě mleté pšeníčné mouky; 3-5 lžic vody, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 15g sušeného rozkrájeného ovoce, 100g jablek, nastrouhaných těsně před požitím (nebo jiné zralé ovoce), 1 lžička strouhaných mandlí nebo oříšků
VEČER: do misky nasypat mouku (elektrický kávomlýnek semele v několika vteřinách pšenici v konpletní mouku), přidat vodu - NIKDY NE MLÉKO, zamíchat a nechat při pokojové teplotě do druhého dne bobtnat. Obiloviny nabudou a dojde k chemickým přeměnám fermetativního rázu, jež zajišťují dietetickou hodnotu Kollathova jídla a jeho stravitelnost. V jiné nádobě namočíme nakrájené suché plody (rozinky, datle fíky ..)
RÁNO: smícháme obsah obou nádob, přidáme lžíci šťávy z čerstného citrónu, přidáme strouhané ovoce, vše posypeme nastrouhanými oříšky nebo mandlemi.
Pro změnu je možno přidat smetanu (pro redukci váhy moc ne) nebo lžičku medu.

Pravidelné požívání Kollathova jídla zaručuje tyto výhody:
- pocit nasycení po dobu nejméně 4 hodin,
- žádný "falešný hlad" ráno, žádné přetěžování žaludku,
- úprava hmotnosti,
- je odstraněna zácpa - faktor auto-intixikace,
- vzhledem ktomu, že toto jídlo je detoxikující, zmizí pocit únavy a vyčerpání, jež jsou spíše příznakem nahromadění toxinů, než známkou skutečného vyčerpání,
- zvýšení tělesné i intelektuální výkonnosti,
- celkový pocit zdraví vyplývající z lepší biologické rovnováhy
- vnitřní uspokojení, potlačující chuť na dráždidla (kávu, tabák, alkohol)
- schopnost soustředění se zlepšuje, neboť zažívání není zatíženo těžkým jídlem - připomeňme si znovu, že trávení si dělá nárok na 70% nervové energie,
- lepší odolnost vůči stresu,
- zlepšuje složení krve a stav pokožky, vlasů a nehtů,
- zlepší se stav chrupu a ústních tkání,
- dochází k posílení kostry

Zdroj : André Van Lysebeth: JÓGA, 1984

A navrch OBILNÁ KAŠE (občas) K VEČEŘI
Umeleme malé množství pšenice. V misce s teplou vodou rozpustíme lžičku třtinového cukru nebo medu, přidáme lžičku oleje. Nesolíme. Dobře zamícháme vidličkou a našleháme. Pak nasypeme mouku a obsah misky na pánev. Uvedeme pomalu k varu a vaříme 10 minut, aby se nepřipálila, můžeme přidat vodu nebo mléko. Kaše má být hladká. Po dokončení přidáme podle chuti rozinky, mandle, oříšky, kokos apod. (vše v rozumné míře). Tak můžeme chuť kaše obměňovat donekonečna.
Přesto, že jde o kaši, je nutno ji dobře a dlouho žvýkat - zlepší se stravitelnost i pocit nasycení.

Nastavení: OdpovědětCitovat


Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.