Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
Strany: Předchozí123456789Následující
Aktuální stránka: 7 z 9
Soja
Autor: Dr. Osvoboditel ()
Datum: 16. 11. 2004 12:33

Jo, bacha:
Nezpracovaná sója - ať už GM nebo přirozená - je v podstatě jedovatá substance. Ačkoli obsahuje vysoké procento proteinů, tento protein je "uzamčen" inhibitorem trypsin natolik pevně, že není uvolněn ani po požití. Proto dieta bohatá na sóju vede k podvýživě. Navíc byla prokázána souvislost mezi sójovými dietami a Parkinsonovou chorobou. Důvodem je vysoké procento phytanů (izoprenové uhlovodíky) v sóji a její schopnost negativně ovlivnit absorpci zinku. Sója je rovněž spojována s předčasnou pubertou, protože obsahuje zvýšenou hladinu phytoestrogenu. Denní dávka sojového mléka pro kojence obsahuje stejné množství estrogenu, jako pět antikoncepčních pilulek (Setchell K.D., et al, "Exposure of infants to phyto-estrogens from soy based infant formula.", Lancet 1997 July 5; 350 (9070): 23-27).

Tak asi proto uz na ni vubec nemam chut...

Nastavení: OdpovědětCitovat
Z tisku
Autor: Dr. Osvoboditel ()
Datum: 16. 11. 2004 12:36

Ještě před nemnoha léty byly oleje vyráběné ze sóji, bavlníku a canoly považovány za nepoživatelné. Nehodily se dokonce ani pro krmení dobytka, natož pro lidi. V Americe však byla odstartována masivní marketingová kampaň proti zdraví prospěšným tukům a olejům. Výsledkem byl obrovský zisk, plynoucí z toho, že veřejnost akceptovala levné a nekvalitní potravinářské produkty, které byly až do této doby prakticky neprodejné. Druhým důsledkem byla stigmatizace a zastavení prodeje dražších, kvalitnějších olejů, na které jsme dříve bývali zvyklí. Např. kokosového oleje. Důvodem je skutečnost, že sóju lze pěstovat poměrně snadno za minimálních nákladů. Podaří-li se prosadit akceptování sójového oleje u světové populace, znamenalo by její použití při přípravě potravy obrovské zisky pro výrobce.

Produkty ze sojových bobů, už i před GM modifikací, byly a zůstávají jako lidská strava či krmení pro dobytek téměř bezcenné. Existuje celá řada opravdu kvalitních studií, které opakovaně dokazují sojový podvod... ("Soy infant formula could be harmful to infants: groups want it pulled", Nutrition week, Dec 10, 1999; 29 (46): 1-2 Enig M.G., Fallon S.A., "Tragedy and Hype", The third International Soy Symposium. Nexus Magazine Vol 7, No. 3, Apr-May 2000; Shepard T.H., "Soybean Goiter", New Eng J Med 1960; 262: 1099-1103). Genetická modifikace sóji jen dokončila dílo zkázy. Učinila z této rostliny, již dříve téměř nevhodné ke konzumaci, rostlinu nejen bezcennou, ale přímo škodlivou lidskému zdraví.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Ela ()
Datum: 16. 11. 2004 13:00

Těm principům, které razíš, rozumím, Fit pro život manželů Diamondových jsem četla. Nebýt dne, kdy jsem po této knize sáhla, nadváhu bych zřejmě neměla, tím to začalo. Mnoho odborníků (no já vím, jsou to pomatenci) tento způsob odsoudilo jako nesmyslný až škodlivý. Takový ty hlody, že tělo se asi od 4.00 do 12.00 čistí, takže se nejí, leda ovoce či šťávy, pak že mají myslím přijít sacharidy a když už maso, tak večer, protože do těch 4.00 hodin ráno se maso stihne zpracovat, zkrátka takhle nějak rozcyklovali den a je to prý naprostý nesmysl. Nevím, nejsem lékař či biochemik. Co vím je, že jsem si s tím nikdy neměla začínat.

K tvým výtkám - znovu opakuji - člověk je všežravec od samého narození schopný trávit bílkoviny, sacharidy a tuky společně, protože hormony potřebné k jejich zpracování se vylučují současně.
Pokud začnu jíst 3x denně, začínám přibírat na váze a vzhledem k tomu, že nemíním přibrat zpátky to, co se mi racionální stravou a pohybem podařilo zhubnout, podobné experimenty si odpustím. Zkusila jsem to vloni touto dobou, zkusila jsem to teď v srpnu-září, okamžitě váha leze nahoru. Asi tak velké rozestupy mezi jídly způsobují u mě zpomalování metabolismu a zvýšené ukládání tuku. Každý jsme jiný, nezapomínej. :-)
Já si ponechám svých hodně malých jídel bez dělení, je mi dobře, nemám problémy s trávením a zpracováním potravy, jsem zdravá, cholesterol v pohodě, marně vzpomínám, kdy jsem měla naposledy aspoň rýmu.
Přestože se takhle pomalu "zabíjím", neboť jím sýr a k dovršení všeho piju kefír, čuně jedno. :-D


Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Ela ()
Datum: 16. 11. 2004 13:12

Jo, bílou rýži nežeru, samosebou se jedná o rýži buď pololoupanou nebo natural, ale to ani nepíšu, protože je to celkem jasné mezi námi holkami. mrk


Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Dr. Osvoboditel ()
Datum: 16. 11. 2004 13:51

Tak Ela je úplně spokojená a zdravá. To je dobře. :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Dr. Osvoboditel ()
Datum: 16. 11. 2004 13:56

Jenže její způsob stravování mě připadá jako strašná otročina. A pro ní nic jiného už neexistuje. To my ostatní se poučíme a kopneme otročinu do zadku, budeme jíst a tančit, pač ten největší brouk z hlavy se už smaží v pekle :-) aneb moudrost se probudila a převzala vládu za nás...

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Vlasta ()
Datum: 16. 11. 2004 13:57

Souhlasím s názory Osvoboditele, soja je fakticky naprd.Také jsem o tom hodně četla. Zvláště sojové maso, sojov. salámy - plné mouky, chem.úprav ....
ale také pozor na kukuřici, nebo tzv. kukuř. lupínky,(cornflakes a pod.)
k nám přichází rovněž geneticky upravená kukuřice a navíc se tím dříve krmily prasátka, aby dobře rostly :-))
Je sice svým způsobem dobrá na srdíčko, ale co když ten člověk pak ztloustne a srdíčko pak? je v p .....
Osvob. prosím, jaký máš názor na acidofil. mléka a vůbec zakys.výrobky? Příp. dělané doma?
Pa Vl.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Ela ()
Datum: 16. 11. 2004 14:06

Jsou ZKAŽENÝ ! (viz výše)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Ela ()
Datum: 17. 11. 2004 12:31

Ke kysaným výrobkům :

Technologie fermentovaných (kysaných) mléčných výrobků:
- jemná sraženina mléčných bílkovin
- delší trvanlivost, rychlá stravitelnost
- kysací kultury ze sterilního mléka a čistých kultur
- anaerobní přeměna laktosy na kys mléčnou, pH 3,8 - 4,6
Rozdělení dle mikrobiálních druhů:
- mesofilní bakterie mléčného kvašení (smetanový zákys, podmáslí . . .)
- termofilní bakterie mléčného kvašení (jogurt, acidofilní mléko . . .)
- bakterie mléčného kvašení a kvasinky (kefír, kumys . . .)
Rozdělení dle konzistence:
- výrobky s neporušenou sraženinou
- výrobky krémovité konzistence
- výrobky tekuté konzistence

Další informace o prospěšnosti těchto výrobků zde :
[www.szpi.gov.cz]

A zde něco ke geneticky modifikovaným potravinám :
[www.szpi.gov.cz]

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Dr. Osvoboditel ()
Datum: 18. 11. 2004 07:03

Já nevím, takových informací, ale k čemu? Zaplácnout si tím hlavu? Ne, děkuji. Občas mi přijde chuť na tvaroh, jinak si mléčné výrobky nekupuju vůbec. Zahleňují celý trávicí systém. Ale před domácím výrobkem smeknu, to je totiž úplně o něčem jiném, když je to z přírody a děláno pro radost.

Nejsem znalec zakysaných výrobků, nevím. Ještě mi na ně nepřišla chuť. Ale mléko se v člověku ihned po požití srazí, tak je fakt, že se může pít rovnou už sražené. Takže si dejte a zkoumejte co Vaše tělo na to. To moje se tenkrát šlo velmi rychle vyprázdnit :-) tak asi jako projímadlo bych si to vzal...

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Ela ()
Datum: 18. 11. 2004 07:23

Někteří dospělí trpí alergií na laktózu, resp. je jich hodně, pak následuje tebou zmíněný běh. Chce to zařídit se podle toho, jak organismus reaguje. Je to samozřejmě nevýhoda, protože tak nelze využívat cenný zdroj vápníku.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Mira ()
Datum: 18. 11. 2004 08:13

Elo - že tě to tu pěkně rozzuřilo :-), no jen do toho je to zajímavý aspoň se odreaguješ. Se ti divím že s ním ještě pořád diskutuješ :-D

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Ela ()
Datum: 18. 11. 2004 08:37

Ale nerozzuřilo, mě hned tak něco doopravdy nevytočí. :-D Diskutujeme, no !
Osvoboditel naslouchá, já raději vím PROČ. To je to moje znamení zvěrokruhu, neustálá potřeba zkoumat. :-D
Před 10 lety jsem o tom, proč co jak je věděla minimum, a proto jsem pohořela na podobných principech, o kterých Osvoboditel píše. Od té doby se o to zajímám, zpočátku z nutnosti, postupně mě to začalo prostě zajímat, já už jsem taková zvídavá od přírody. Vždyť on to Osvoboditel nemyslí zle, má prostě svoje názory a zkušenosti, a já taky. :-)
Je na každém, co si z toho vybere, nejsme klony jeden jako druhý, jsme odlišní a z toho vyplývají i rozdíly v tom, jak a jakou metodou se komu daří hubnout. :kral:


Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Dr. Osvoboditel ()
Datum: 18. 11. 2004 08:50

Haha, sezamová semínka jsou lepší zdroj vápníku než cokoliv jiného. A nejen ta. A bacha holky, abyste dneska nesnědli o gram chleba víc, ztlousli byste. A největším hříchem lidstva je sníst večer jednu polomáčenou sušenku!!! Schválně, kolik času vám denně zabere přemýšlení o jídelníčku a hubnutí, hm? Odhaduji to tak na 20 hodin denně a ani se nedivím, že jiných myšlenek se Vám nedostává.
Fakt to asi nemá smysl, kdo chce kam...
Kdo chce, může změnu udělat ihned. Víte jak na to, dál už musí každý sám.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Diva ()
Datum: 18. 11. 2004 10:33

Zdravím,
už je to tady, vždyť s tím přemýšlením celý den o tom jídle jsem to psala. Od té doby co se tak snažím jíst, jsem zjistila, že mám i míň chuť na jídlo. Chleba si nevážím, ale na sladkost určitě chuť mám, ale mám zase nekompromisního přítele, jenže on si tu sladkost dá a já nemůžu, teda aspoň podle něho.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Ela ()
Datum: 18. 11. 2004 10:50

Jistě, třeba mák je dobrým zdrojem vápníku. I přísní vegetariáni jej potřebují, aby se jim nerozsypaly kosti, musí hledat mezi rostlinnými zdroji.

Myslíš, že když hubneme a přemýšlíme o tom, že jsme hloupé ? Tak mi zní tvoje vyjádření "jiných myšlenek se Vám nedostává". (Možná tě dráždí, že si vůbec dovolíme mít názor. Že by ti vyhovoval typ ženy, co hltá jihoamerické seriály ?) Hm, proč jen mi to zavání mužským šovinismem. Na takové povrchní soudy o nás víš příliš málo, což je pochopitelné, ale proč taková slova ? :-(
Víš, ty´s možná přehlédl, o čem je toto fórum a diskuze v něm - teď tě asi překvapím - O HUBNUTÍ. Takže pokud tady čteš o hubnutí, neznamená to, že tím žijeme, znamená to pouze to, že o tom tady převážně diskutujeme. Diskuzi jiného, ryze intelektuálního typu (ty převážně mužské jsou opravdu lahůdka :-D) hledej na příslušných internetových stránkách.


Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Helena ()
Datum: 18. 11. 2004 13:08

Osvoboditeli, zkoušela jsem si upéct domácí chleba z bio celozrnné mouky žitné, ale zdá se mi, že podle toho tvého receptu je hrnek vody málo. Byl ten chleba takový jako sražený. Nevím, jestli to tak má být nebo dělám nějakou chybu. Taky v něm hodně cítím kvasnice.
Díky za odpověď. Helena.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Dr. Osvoboditel ()
Datum: 18. 11. 2004 13:49

Je to taková závislost nadruhou. Na jedné straně stojí choutky a na druhé celý vymyšlený systém hubnutí. Lidi utíkají za představou zhubnout hnáni strachem a frustrací z nadváhy. Dokola jako křeček v kole. To jsem měl na mysli že pořád myslí na hubnutí a nic jiného je nenapadne, třeba to se vzdát a utéct z té otročiny. Pak si nedokáží má slova vysvětlit správně. Vidí urážky i tam kde nejsou.

Jenom jsem lidem ukázal jejich otročinu, proto nečekám žádná hezká slova. Ukázal jsem i cestu ven a nebudu to dál obhajovat. Diva má pravdu. To jsem myslel tím osvobozením, nelpět na jídle jako takovém, je jedno co sním, hlavně že to zažene hlad, nepřemýšlím o tom, jím prostá jídla přímo od přírody, po ničem extra netoužím. A když přijde chuť no to nebo to, tak to prostě sním aniž by to ve mě zanechalo pocit viny. A tímto přístupem jsem shodil 22 kilo!!! Né jídlem, ale přístupem. Jenže když má někdo nalajnováno myšlení i cíl, má smůlu, je zotročen.

Byl jsem pošetilý, že jsem vůbec vystoupil zde. Zkuste (třeba Ela) si odpovědět, co je to názor a kdo to je ten který ho prosazuje.

Nevím, co mají ti "chytří" proti telenovelám? Moje sousedka (80 let) na ně kouká pořád a vždycky mi to vypráví na schodech, ale před její čistotou hluboce smekám.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rada nad zlata a ZDARMA
Autor: Dr. Osvoboditel ()
Datum: 18. 11. 2004 13:55

Zdravím Helču,
je lepší když je těsto na kynutí trochu řidčí, třeba máš menší hrnek. :-) Pokud cítíš kvasnice, tak asi nějak nevykvysili nebo co, zkus tam příště dát třeba 100g obyčejné bílé mouky, aby lépe vykvasili. Chce to trochu praxi, na mém prvním chlebu jsem si málem zuby vylámal :-D
Bývá většinou takový hutnější, to je pravda. Přidej třeba víc oleje a nějaké semínka (třeba slunečnici) pak není tak vyschlý a nerozpadá se.
Hodně zdaru...

Nastavení: OdpovědětCitovat
Rada? Blbina.
Autor: aleka ()
Datum: 19. 11. 2004 09:35

Prispevek smazan.
Pripadne muzu informovat poskytovatele internetu ALEKY - firmu SKYNET.

sprostarny zde netrpime.

WEBIK

Nastavení: OdpovědětCitovat
Strany: Předchozí123456789Následující
Aktuální stránka: 7 z 9


Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR



-----------REKLAMA-------------
This forum powered by Phorum.