Datum: 16. 11. 2004 13:00
Těm principům, které razíš, rozumím, Fit pro život manželů Diamondových jsem četla. Nebýt dne, kdy jsem po této knize sáhla, nadváhu bych zřejmě neměla, tím to začalo. Mnoho odborníků (no já vím, jsou to pomatenci) tento způsob odsoudilo jako nesmyslný až škodlivý. Takový ty hlody, že tělo se asi od 4.00 do 12.00 čistí, takže se nejí, leda ovoce či šťávy, pak že mají myslím přijít sacharidy a když už maso, tak večer, protože do těch 4.00 hodin ráno se maso stihne zpracovat, zkrátka takhle nějak rozcyklovali den a je to prý naprostý nesmysl. Nevím, nejsem lékař či biochemik. Co vím je, že jsem si s tím nikdy neměla začínat.
K tvým výtkám - znovu opakuji - člověk je všežravec od samého narození schopný trávit bílkoviny, sacharidy a tuky společně, protože hormony potřebné k jejich zpracování se vylučují současně.
Pokud začnu jíst 3x denně, začínám přibírat na váze a vzhledem k tomu, že nemíním přibrat zpátky to, co se mi racionální stravou a pohybem podařilo zhubnout, podobné experimenty si odpustím. Zkusila jsem to vloni touto dobou, zkusila jsem to teď v srpnu-září, okamžitě váha leze nahoru. Asi tak velké rozestupy mezi jídly způsobují u mě zpomalování metabolismu a zvýšené ukládání tuku. Každý jsme jiný, nezapomínej.
Já si ponechám svých hodně malých jídel bez dělení, je mi dobře, nemám problémy s trávením a zpracováním potravy, jsem zdravá, cholesterol v pohodě, marně vzpomínám, kdy jsem měla naposledy aspoň rýmu.
Přestože se takhle pomalu "zabíjím", neboť jím sýr a k dovršení všeho piju kefír, čuně jedno.