Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
Strany: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Ela ()
Datum: 17. 11. 2004 12:13

Koupila jsem si ve zdravé výživě Psyllium, což je 98 %, tedy téměř čistá vláknina úplně bez kalorické hodnoty, abych měla víc vlákniny ve stravě. Taky nejsem schopna sníst zeleniny tolik, abych měla vlákniny takový dostatek, jak je třeba. Zatím nemůžu říct, nakolik to bude fungovat, se uvidí. :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Petra ()
Datum: 17. 11. 2004 15:49

Jo jo, o Psylliu som uz taky hodne slysela. Smim se zeptat, co to stoji? Prej je to docela hnusny ... jak ti to chutna?
P.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Petra ()
Datum: 17. 11. 2004 15:54

Holky, co drzite tuhle dietu, muzete mi , prosim, napsat vas denni jidelnicek? Docela by se hodilo par tipu co a jak... mne to uz prijde docela jednostranny, drzim to od minule nelede. Ale musim se priznat k hrichu, spolubydle prinesla tvarohovou babovku... tomu se neda odolat. Ale vite, na co jsem prisla? Kym som nedala do pusy nic sladkyho, tak mi na to vubc nesla chut... ale akonahle som zbastila jeden kousek ty babovky, tak bych sezrala sladkyho za vagon, ale nastesti jsem se udrzela, ale hodne ztuha.
Jinak se divim, jak lehke je nejist chleba a rohliky... to mi nejak vubec nechybi.
Jo a ted mne jeste napada, jaky mate nazor na DIA potraviny?? Smi se to? Napriklad takova dia cokolada, dia susenky??
Dekuju za odpovedi...

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Ela ()
Datum: 17. 11. 2004 15:58

No, je to blivajz, ale to rozmícháš v troše vody a zapiješ, takže ta chvíle se dá vydržet, je to takový nijaký, žádná pachuť v puse nezůstává. To 100 g balení stálo 73 Kč. Je to Lepicol, na obalu je uvedená jejich internetová stránka - www.lepicol.cz, tam najdeš i seznam lékáren, kde se to dá koupit, je jich poměrně hodně.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Ela ()
Datum: 17. 11. 2004 16:10

U těch dia potravin někdy bývá problém s vysokým obsahem tuků, to záleží na tom kterém konkrétním výrobku, je třeba se dívat na údaje na obalech. Než dia čokoláda je lepší superhořká čokoláda, aspoň ta 78%, je sice dost drahá (kolem 60 Kč), ale má díky vysokému obsahu kakaa nízký glykemický index.
Dia sušenky budou myslím mít vysoký obsah tuků. Jestli chceš mlsat zdravěji, tak spíš najdi nějakou prodejnu zdravé výživy. Já třeba kupuju ovesné ořechové sušenky bez cukru nebo kokosové špalíčky opět bez cukru v karobovém prášku atd., důležité je právě to, že v tom není cukr.
Najdi si nějaké vegetariánské stránky a vyrob si třeba sama vlastní pečivo, celozrnný štrůdl s jablky, rozinkami a ořechy je moc dobrý, těch receptů je fůra.
Taky si dělám moc dobré a velmi jednoduché lívanečky - 30-40 g ovesných vloček namočím do vody, tak aby byly namočené, ale nestála v nich voda, přidám tak 10 g rozinek, někdy nasekané ořechy, stačí nechat namočené 10-15 min. Pak do nich vmíchám 1 bílek a dělám placičky, opeču na pánvi jen lehce potřené olejem z obou stran, může se posypat skořicí. Jsou dobré i studené. Obsahuje to poměrně málo sacharidů a dost bílkovin a jsou dost sytivé, takže poslouží jako hlavní jídlo, k tomu dobrý čajík a klid v duši. :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: simona1975 ()
Datum: 17. 11. 2004 21:27

uz dnes si nemusis kupovat nejake obilninove kavy,nescafe,eduscho maju celkom dobre bezkofeinove kavy,100% kava,len bez kofeinu.Ziadne nahrady.A nejake miesane kavove somariny.Tie maju vela chemie,a cukru.Inak,ja som si pomylila rubriku,az ked som prispevok odoslala,zistila som,ze pisem o Atkinsonovi.Ale ako vidim,maju vela spolocneho.Mne tie pomale cukry aj tak nepomahali,prejedala som sa dalej,bola som zavysla na cukroch,a pri tom som si chlieb piekla sama,celozrnny s otrubami,vela strukovin,ovocie..nepomahalo to k tomu,aby som nesiahla po cokolade,kolacoch atd.Az atkinsonova metoda mi celkom zabrala(este som len 6 den v nej).
Pekny vecer.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Ela ()
Datum: 17. 11. 2004 21:38

Rozdíl je asi v pohledu na tuky a sacharidy. Obě diety jsou založeny na vysokém příjmu bílkovin, ale Agatston jako kardiolog samozřejmě doporučuje "zdravé" tuky a sacharidy ano, ale v omezeném množství a s nízkým GI.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Dobračka ()
Datum: 18. 11. 2004 07:32

Petro, důležité je v I. fázi dodržovat dietu velmi přesně. On se má během této doby nastartovat jiný způsob zpracování potravin a když to budeš porušovat, tak ti možná ta dieta nebude fungovat tak jak má. Těch 14 dnů je fakt dost omezených co se týče potravin, ale dá se to vydržet a pak už je to pestřejší a dá se jíst dost jídla stejného s rodinou, jen se vynechají přílohy. Príklad co jsem jedla já:
s- sýr cotage, nebo gervé (Lučina), tvrdý sýr, šunka, smažená vejce, k tomu třeba 1 rajče, nebo papriku, kousek okurky - ne sterilované (je tam cukr)
o- 1/4 kuřete (grilované), uzená makrela, zavináč - to jím v práci, doma klidně i španělský ptáček - jen musíš bez cukrů a sacharidů, nezahuštěný guláš, vařené maso (třeba z polévky) se smetanovou omáčkou bez zahuštění, a pod. a k tomu zase nějaký salátek - dostanou se i v obchodě hotové bez zálivky, tu si udělej sama, ať víš, co v ní je.
v- zeleninové jídlo - třeba lečo - pozor na uzeninu, vol raději šunku, zapečená brokolice se sýrem a vejcem, květákové placičky (vařený k. + sýr + vejce smažené na teflon. pánvi s minimem tuku), nebo obložený talíř ze sýrů, šunky, vajec a zeleniny, určitě na něco přijdeš i sama. Ono se dá spousta běžných jídel celkem jednoduše upravit. Já jsem se to naučila při dělené stravě, kterou jsem držela dřív. Ono už tím přemýšlením o tom, co sníš si uvědomíš hodně zákonitostí. Jo a pokud budeš mít hlad mezi těmi třemi jídly, tak něco malého - zeleninu, kousek sýra a pod. Ale mě stačilo jídlo 3x denně. Občas jsem mlsla nějaký ořech, nebo mandli.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Ela ()
Datum: 18. 11. 2004 07:51

Ořechy Agatston doporučuje na odpolední svačinku, aby se předešlo těm známým návalům žravosti po příchodu z práce a večer, znáte to asi taky. Např. 15 kousků mandlí , pistácií může být dokonce 2x tolik, že jsou malé. mrk


Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Petra ()
Datum: 18. 11. 2004 17:13

No holky.. pusobite hodne motivacne yawning smiley))
Dekuju moc krat! yawning smiley) Na ty placicky od Ely mi jdou chute, ale som len v prvej fazi... no teraz ma to ulitnuti na babovce pekne stve.. ale kilca idu docela dolu (zatim 3 kg, ale momentalne som "indisponovana" takze jeste zadrzuju vodu).
Jo, zistuju, ze to dodrzet jde, hlavne u mne osobne plati, ze nemam chut na sladky pokud si nejake nedam. Taky som premyslela, ze si kupim tu cokoladu s vysokym podilem kakaa, bude skouskove obdobi a ja to budu potrebovat obcas jako motor. Jako mlsota mi zatim staci ty orechy...
do zdrave vyzivy si rozhodne vylet udelam. Snad to uz tentokrat zvladnu, moje pocatecni vaha je 83 a moje vysnivana je 65kg, tak mi drzte palecky.
Jo a kto mi to na vyprazdnovani minule poradil kapustu? Dekuju, funguje to zarucene yawning smiley))

Dobracko: Docela te obdivuju, ze jis jen 3x denne. To ja si musim neustale uzobavat miniporcicky, jinak bych vyzrava vecer lednici yawning smiley)

Holky, delate pri tom i nejake sporty?

Hezky den, Petra

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Ela ()
Datum: 18. 11. 2004 18:55

Častější a menší porce jsou výhodnější pro toho, kdo špatně snáší pokles cukru v krvi, já taky jím často.
Jinak chodím na aerobik, do posilovny, doma občas spáchám nějaké to posilování nebo kalanetiku, v teplejším období roku kolo, ráda chodím pěšky.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Dobračka ()
Datum: 19. 11. 2004 07:16

No já taky nejsem takový vzorňouš, ale jako svačina mi stačí třeba jabko, nebo rajče a ty ořechy, nebo mandle taky zobu každý den. Člověk musí mít nějakou tu radost, že. Teď se blíží mé dny a tak neustále bojuju s chutí na čokoládu a bohužel každý den podlehnu a dám si aspoň lžičku nutely, tu já zbožňuju. No, snad to není tak hrozný prohřešek. Zítra mám sraz s průmyslovkou (25 let!!!!!), tak doufám, že moc neuletím a nenacpu se vším, co mi přijde pod ruku. Držím palečky a přeju hezký víkend.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Janina ()
Datum: 21. 11. 2004 14:10

Musím se vám pochlubit. V 1.fázi jsem lehčí o čtyři kg. Nejím vůbec přílohy, pečivo a sladkosti, ale velké množství zeleniny. Energetický příjem držím mezi 4000-5000KJ.
Jste někdo už ve 2.fázi ?
Od pondělí začnu přidávat ovoce a žitný chleba, ale mám obavy jak k tomu čuchnu tak zbaštím celé balení!

Petra-jsem ráda, že ti kapusta pomohla,jinak já moc necvičím jen tak jednou za týden si dám kalanetiku podle kazety,ale musím být sama doma.

Ela-máš už vyzkoušené Psilium?

Holky, pište jak jste na tom, musíme se podporovat!
Zdravím všechny J.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Ela ()
Datum: 21. 11. 2004 23:07

Janino - psyllium jsem zatím zhltla asi 3x, ono se to má půl hodiny před nebo po jídle, nechci to tahat sem a tam, tak jsem si to vzala do práce, kde se odbývá většina mých jídel, ale zapomínám na to, husa. nene

S tím ovocem opatrně, stačí jeden kus denně a vybírej mezi méně sladkými druhy. Jsou to jednoduché cukry a jde to fofrem do tuku, ono to nějak nepotřebuje inzulín, aby to vlezlo do krve. Takže kvůli cenným vitamínkům je to dobré, ale nepřehánět.

Abych měla inspiraci, co jíst, když musím omezovat sacharidy, sáhla jsem v knihovně po kuchařce od L.Kořínkové a koukám na "zvířátkové" recepty, tedy bílkovinná jídla. Ty recepty v amerických knížkách, jako je South Beach Diet nebo v Searsově zóně anebo v Montignacově (fr.) Jím, tedy hubnu... (všechny tři metody jsou si víceméně podobné), to je pro nás z větší části nepoužitelné, spousta ingrediencí tu není ke koupení, jejich slanina a naše slanina, to jsou odlišné věci - ta jejich se podobá spíše italské, je více libová, atd., takže hledám mezi českými recepty a nápady.


Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Dobračka ()
Datum: 22. 11. 2004 12:03

Ahoj, zdravím v novém týdnu, tak nemám odvahu stoupnout ráno na váhu,. Byla jsem o víkendu na oslavě 50. narozenin a ještě na srazu se školou po 25 letech. Učiněná pohroma pro hubnutí. Sice mě jeden spolužák chválil, jak dobře vypadám, ale to se musí brát s rezervou, neb už bylo po půlnoci. Asi se zvážím až v neděli, to snad s tou váhou do konce týdne ještě pohnu. Pro splnění závazku mi chybí do konce měsíce 1/2 kg, tak snad to zvládnu.
Janino - v druhé fázi jsem cca 1 měsíc a daří se mi hubnout 1/2 kg týdne (až na ten minulý týden)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Petra ()
Datum: 23. 11. 2004 12:35

Ahoj holky.. tak som sa neinteligentne postavila na vahu a zjistila, ze mam 3/4 kg spatky, ale snad je to jenom kvuli te indispozici a voda se mne hned pusti. Jinak musim priznat, ze chut na sladke v tychto dnoch vzrostla yawning smiley(
Ale snad se to snaz zlepsi...
Preji vsem hodne stesti!

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Ela ()
Datum: 23. 11. 2004 14:21

Před úplňkem (pátek) míváme chutě každá, z toho si Petro nic nedělej. Ale nehřešit na to a nepodléhat, dejme tomu si povolit malý mls, ale ne mávnout rukou, že to stejně nemá cenu a nacpat se. Teď váha většinou stagnuje nebo mírně vzroste, tělo si drží, co se dá, po úplňku se to zlepší a lépe se bude hubnout.
A protože je teď tělo nenažrané a chtivě sáhne po všem, co se mu dá, tak místo vyjídání ledničky si napusťte raději do vany voňavou lázeň, na vlasy výživný zábal, na obličej pleťovou masku, po koupeli ještě natřít voňavým mlíčkem či krémem celé tělo, je vhodná doba a všechno se to pěkně vstřebá a budete krásnější a po tomhle určitě nepřiberete. JO

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Janina ()
Datum: 23. 11. 2004 19:44

Zatim úplněk nepozoruju, asi to je tím že jsem v hubnoucím nadšení. Stále pročítám všemožné "hubnoucí " články, hledám bílkovinové recepty a hlavně
čtu vaše příspěvky.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Petra ()
Datum: 25. 11. 2004 13:04

Vidite, to mne ani nenapadlo s tim uplnkem. Rutim sa do skuskoveho obdobia a tak stale cumim do skript.... vbanu bych si dala, ale z toho mne pak boli ledviny (i kdyz se hned nalozim do perin).. ale sprcha a olejicky, to mam rada yawning smiley) Snad to s tema chutema zvladnu, mam zatim stabilne dolu 4 kg a uz som si zvykla na mensi porce. Pres 3 tydny jsem nemela v puse rohlik nebo obycejny chleba a zistujem, ze se bez toho da skvele zit yawning smiley)
Jen nevim, jak zvladnu vanoce.. idem domov na slovensko a budu tam same dobroty yawning smiley) Ale uz som informovala rodinu, nech pre mna moc nepecu yawning smiley)

Janino: tak se pochlub, co mas novyho, jak to jde, jake nove info ohledne diet mas? yawning smiley)
Kazda inspirace je nad zlato yawning smiley)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Dieta Arthura Agatsona
Autor: Janina ()
Datum: 25. 11. 2004 20:36

No, jde to! Mám za sebou tři týdny a pomalu mi jde 5-té kg dolů. Myslím že to jde dost rychle a budu to muset pohlídat, aby se mi to navymstilo. Dneska jsme začali předělávat byt, takže mi nehrozí žádné vyváření přes víkend. Upeču jen kuře a mísu zeleniny.
Od pondělí jsem začala přidávat každý den jablko, na pečivo stále nemám odvahu.Hodně jím bílé domácí jogurty, okurky s kafírem, vaječné omeletety s čínkoli, zapečené filé se zeleninou, zapečený květák, zeleninové polévky, zelný salát s rybičkama, nabo kuře jakkoli.
Momentálně zaháním úplńkové chutě-asi na mně také přišly-vinným střikem a pikantní pomazánkou z makrely a zeleniny.
Petro z vánoc mám taky obavu, děti chtěj už teď perníkovou chaloupku a diktujou si pomalu cukroví. Asi si ho budou muset udělat sami?!
Všecky zdravím a držte se!!

Nastavení: OdpovědětCitovat
Strany: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4


Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.