Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/bbcode/bbcode.php on line 217
sacharidové vlny
Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
Strany: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4
Re: sacharidové vlny
Autor: Slávka ()
Datum: 14. 05. 2004 08:44

Elo, nemám slov. Jsi prostě nepřekonatelná. Dobrou vedoucí BSP máme v čele!!!

A že vlny fungují - na to vemte všichni jed. Od 14.2. držím dietu , od 13.4 sacharidové vlny /celkem 8 do dneška/ a 11 kg je dole. Výskedky jsou, jenže to neumím tak krásně podat jako Ela. Spíš na to nemám trpělivost a čas.
Slávka

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 14. 05. 2004 09:31

Slávko - taky že mi tady v kanclu visí rudá odborářská vlaječka "Nejlepší pracovník" ! :-)))) Šéf to objevil někde v bazaru, nějaký zoufalec tam zřejmě dal výsledky svých pracovních úspěchů dob dávno minulých. Jó, dneska už to není, co bývalo ....
No vida, takových kilo, vždyť říkám, že to funguje. :-)
Akorát, že já to umím holt zase spíš podat než držet ..... :-))))

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Lenka ()
Datum: 14. 05. 2004 10:42

Slávko, mám dotaz. To jíš stále dokola ten jídelníček, co jsi uvedla výše? Nepřejí se ti ta vejce a tvaroh? Já to jím dneska třetí den, ale nevím, jestli mi za chvíli nepoleze tvaroh i ušima.
Elo, také mám doma diplom a medaily za nejlepšího pracovníka pětiletky, nejvíc odpracovaných brigádnických hodin aj. Vedla jsem jiskřičky a pionýry, tak těch diplomů mám spoustu. Byla to jiná doba - děti se určitě nenudily a my také ne.
Hlavně při tom byla spousta legrace. Dokonce si vzpomínám i na slib jisker a pionýrů.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 14. 05. 2004 11:23

No jasný, taky jsem byla jiskra jasná, to byla pakárna, dneska na to mladí koukají jak blázni. Nechtěla bych to zpátky ani za nic, ale docela bych si do tý socialistický pohodičky odskočila tak na půl roku na dovolenou, psychicky si odpočinout, mít ty životní jistoty, před sebou nalajnovanou budoucnost až do důchodu, tady první dítě, tady nákup Škodovky, dál první dovolená v Jugoslávii, další rok koupě chaty ..... Jako měl ten blázen v Básníkách - grafikon až do smrti. :-)

Ta jednostrannost jídelníčku mě taky dost odrazuje, ale nezkoušela jsem to, třeba bych to chvíli přežila. Ale pokud to půjde jinak, tak si to nechám, až kdyby bylo nejhůř. :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Tymi ()
Datum: 14. 05. 2004 12:13


Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Slávka ()
Datum: 14. 05. 2004 12:16

Holky,
vejce se mi nepřejedla dodnes, zato tvaroh už nechci ani vidět. Ještě to musím vydžet 2 týdny a končím. To abych to měla pěkně kulaté - 10 vln. Jen pořád nevím, čím to nahradím.
Elo,
vidíš i tvůj šéf ví, co v tobě má za poklad. To se často nevidí. Jinak na to ostatní můžu jen říct, že pravdu díš...
Slávka

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Lenka ()
Datum: 14. 05. 2004 12:55

Slávko, když tvaroh - může to být i cottage nebo jen klasický měkký tvaroh ve vaničce bez tuku?
Dneska jsem si vzala místo tvarohu dopoledne tofu. Koupila jsem ho minulý týden a doma to nikdo jiný nejí. Přeci to nenechám zkazit. Snad to nevadí.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 14. 05. 2004 13:32

Slávko - víš co bys mohla nastolit potom ? Zónu podle dr. Searse. Jestli jsi to ještě nestudovala, sežeň - v knihovnách ji mívají - a nastuduj. Převážnou část textu jsem si vloni naskenovala, opravila "hacky a carky", což teda bylo dost na palici, a pečlivě uložila, neboť znova bych se do toho už nepustila. :-) Kdybys nesehnala, můžu ti to poslat mailem. Ona se ta knížka už totiž nedá koupit, vyšla před lety v jednom nakladatelství, to asi ještě nebyla metoda tak slavná a tím to zhaslo, ptala jsem se jich, jestli lze ještě knihu sehnat a oni mi odpověděli, že už ne a že znovu ji nevydají - asi se dost změnily finanční podmínky po té, co metoda nabyla slávy, ale to je jen můj odhad.
Obdobné - do jisté míry - jsou režimy podle knih od M.Montignaca "Jím, tedy hubnu a natrvalo" a asi nejnovější tohoto druhu od dr. Agatstona Dieta ze South Beach. Tenhle titul zní fakt dost podezřele, ale není a kladně ho hodnotí i naši dietologové. Všechny tyto tři metody jsou založené na omezení sacharidů, ale ne tak moc, jako u Atkinse, sacharidy ano, ale jen s nízkým GI a ne moc. Podle zóny pak je ideální přiblížit se dennímu poměru živin B 30 %, S 40 %, T 30 %. Mně se to dneska téměř podařilo, aniž bych toho nějak vědomě chtěla docílit a přesto je tam celkem uspokojivě dost sacharidů. A musím říct, že jedno je jisté - omezíš sacharidy a chutě na partu Miňonky a spol. mizí. Jenže já mívám sacharidový vlny v jiném smyslu - přijde vlna a nastává čas od času období, kdy jsem schopná snad i lízat cukr, jen když je to sladký. :-)
Ale ta zóna by byla řešením použitelným pro pozvolný přechod na trochu mírnější režim. Kdybys rovnou vlítla na "normální" stravu a měla kolem 60 % sacharidů, tak bys to asi přibrala částečně zpátky.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Slávka ()
Datum: 14. 05. 2004 16:33

Elo,
moc ti dekuju za tip. Kdyby jsi byla ochotná poslat mi tu dietu mailem, byla bych strasne rada. Je na case uz neco hledat. Mohla bych si to v klidu prostudovat a knihu muzu shánet pozdeji.
Vidím, ze jsem se v tobe opravdu nemýlila, ze to más vsechno zmáknuté. Asi ti neporadím nic moc nového, ale presto. Zkousela jsi na tu tvoji závislost na sacharidech nasadit chróm? Prý to funguje. Já jsem to nezkousela, protoze já jsem závislá na mase. Jsem nulka = masozravec.
Jeste jednou díky. Slavka

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Slávka ()
Datum: 14. 05. 2004 16:41

Lenko,
"bé" je správne. Jedine klasický mekký tvaroh bez tuku. Nevím kolik potrebujes zhubnout, ale s temi nahrazkami by ses asi moc daleko nedostala. Já jsem to fakt dodrzovala a vlastne jeste dodrzuju presne podle rozpisu. Vlastne ted uz se sem tam uliju, protoze uz je to douho. Ale reknu ti, ze na váze je to znát. Uz to není ten fofr smerem dolu, jako driv.
Slavka

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 14. 05. 2004 21:44

Slávko - chróm jsem zkusila a nezaznamenala jsem žádný velký rozdíl. Zkusila jsem různé druhy, jednou chróm s vlákninou, jednou zase s něčím jiným, ale prd, u mě to zřejmě nedostatkem chrómu nebude. Jsem stresový žravec, když jsem v pohodě, je to OK, ale stačí trochu nervičky a už se třesu na sladký, no prostě klasika, celkem běžná věc, musím se s tím prát, no. Zase ale mám vzhledem k tomu tak trochu výhodu, že se nebojím víkendů a svátků a dovolených, protože v pohodě nežeru, většinou teda. :-)
Nulka jsem taky a maso mi nijak zvlášť nejede. Kdo ví, jestli na teorii krevních skupin něco je, tak třeba zrovna tohle je ten důvod, proč jsem přibrala. Ale odmítám se živit jako masožravec, čím dál tím víc se mi líbí přírodní strava, sem tam sáhnu po některém z vegetariánských či makrobiotických receptů, to mi je milejší. Ale striktně nevylučuju ani jedno, ani druhé, tělo potřebuje všechno.
Závislák na flakse je moje ségra, sranda je, že i její malé děti se zcela evidentně pomamily a jsou to samý. Malý byl asi rok, sotva začínala chodit, ségra si v kuchyni na linku odložila nakousanou příšerně pálivou klobásu a šla pro něco do ledničky nebo co. Když se vrátila, klobása byla v čudu a Kačenka se tvářila nanejvýš spokojeně, že po těch mixovaných blafech bez barvy, chuti a zápachu konečně ulovila něco pořádnýho k jídlu. Dnes jí je skoro šest, je to čím dál stejný a o 3 roky mladší bráška je to samý v bleděmodrém. Chceš na jejich tvářích vyloudit přešťastný úsměv ? Ukaž jim řízky ! Strašná rodina. :-)))
No, to jsem odbočila - posílám ti tedy tu zónu a přeji veselé studium. :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Brumbal ()
Datum: 15. 05. 2004 23:49

Tymi, diky za reakci. Mrknul jsem na stranky o "obetech" atkinsna. Je to pro zajimave cteni. Perfektni je to, ze dva roky na vysokotucnem rezimu stravovani se v tele odehraji procesy vedouci k srdecnim problemum. Nejsem lekar, ale myslim, za 730 dni - coz jsou dva roky pozije prumerny clovek /muz s lehkou praci/ pri 30-ti procentnim tuku ve strave a pri energetickem prijmu 2500 kcal denne /denne tuk cca 85 gramu, 125 g bilkoviny, 250 g sacharidy/ nedojde vlivem zmeny metabolismu ke vzniku ci rozvoji sredecni vady. Netusil jsem, a skutecne pochybuji o tom, ze cukr chrani lidske telo pred vznikem kardiovaskularnich onemocneni. Netvrdim, ze tuk se takto chova, ale rozhodne se nemuze chovat hure nezli cukry, obzvlast pokud je cukr ve strave potlacen na hodnoty mezi 40 - 90 g denne - udrzovaci faze atkinsa s hodntami pro neaktivni a aktivni populaci. Soudim, ze dlouhodoby deficit cukru o 200 - 160 g denne nepredstavuje pro lidske telo impuls pro vznik jakehokoli onemocneni - 200 g cukru predstavuje necela 2 litry cocacoly apod. Pokud nebudu denne pit 2 litry coly, tak z toho prece neumru. Podotykam, ze drive jsem denne vypil vice jak 2 litry sladkych napoju denne (pomerancovy dzus, cola, fanta a jine cukrove sracky). Stejne tak jeste nikdo neumrel z toho, ze nejedl brambory, ryzi, pecivo a testoviny. Nesmime zapomenout na to, ze lidske telo si umi "vyrobit" glukozu samo z bilkovin - a to presne v takovem mnozstvi, jake potrebuje, pokud ma dostatek energetickych zdroju z bilkovin a tuku. Pokud clovek nebasti cukry, tak to neznamena, ze nema glukozu, znamena to, ze ji ma presne tolik, kolik potrebuje, ale rozhodne ji nema vice, coz muze vest k ukldadani tuku ci ke vzniku diabetu. Dokonce i jedinec v lipolyze ma glukozu presne v takovem mnozstvi, jake jsou potreby a poptavka telesnych organu po ni. Jedinou vyjimkou je kratka faze, kdy telo meni svuj rezim - cca 48 hodin ve kterych telo spotrebovava cukry z potravy a dosud nevztvorilo glukozu vlastni.
Na neco clovek umrit musi. Na tloustku zemre rozhodne drive nez na drasticke snizeni sacharidu a zvyseni tuku ve strave. Mimochodem aktualni vaha cini 110.6 kg /vcera rano/.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 17. 05. 2004 00:32

Pokud je řeč o kardiovaskulárních onemocněních, tělo ukládá ve formě tělesného tuku jak nadbytek tuků, tak nadbytek sacharidů, což si lidi mnohokrát neuvědomují.
K problému něco málo z knížky RNDr.Fořta Co jíme a pijeme :

Vysoký příjem proteinů vyžaduje neutralizaci vzniklých aminokyselin - k tomu je používán především vápník. V případě jeho nedostatku ve stravě je organismus nucen uvolnit ho z kostí, vzrůstá riziko vzniku osteoporózy.
Mírný, byť dlouhodobý nadbytek proteinů včetně živočišných v případě, že není konzumováno mnoho tuku, nezvyšuje riziko vzniku oběhových onemocnění nebo cukrovky. To ovšem neznamená, že nemůže zavinit jiné problémy, například přetížení jater a ledvin.
Některé proteiny kravského mléka jsou označovány za jednu z pravděpodobných příčin vzniku diabetu 1. typu (závislého na inzulínu).
Viníkem nadváhy a cukrovky (nebo obojího, což je poměrně častý případ) není jen mnoho jednoduchých cukrů a škrobů, nýbrž fyzická neaktivita, stres, dědičné dispozice, virová infekce, v kojeneckém věku předčasně používané kravské mléko u disponovaných jedinců, a až po té mnoho nasycených tuků, a to ještě především v kombinaci s řepným cukrem. Daleko nejhorší je příjem transmastných kyselin, obsažených v nekvalitních ztužených tucích, používaných téměř výhradně při výrobě sladkostí (i doma). Na vině jsou také limonády, cukrářské a pekařské výrobky a nevhodně připravené pokrmy, především v podnicích veřejného stravování.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Lenka ()
Datum: 17. 05. 2004 08:00

Slávko, dík za odpověď. V neděli jsem hřešila a místo rýže s kuřetem si dala u táty guláš s knedlíkem a večer s rýží, ale dneska se zase vracím zpět k sacharidovým vlnám. Mám 65 kg na 168 cm, chtěla bych na 60 kg. Takže jen 5 kg chci dolů, ale nějak mi nechtějí opustit.
Včera jsem četla v novinách, že hubnout se dá i silou myšlení. Prý stačí být v naprosté pohodě a představovat si třeba že jdeme do schodů a na každém poschodí odložíme balíček se sádlem........ Docela zajímavý článek.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: martin ()
Datum: 18. 05. 2004 11:55

Jeste k tomu fortovi-podvodnikovi ... podival jsem se na jeho stranky(sekce sluzby nebo tak neco) a cituji:

"Přednášky v domovech a klubech důchodců odmítám"

docela by me zajimalo proc?

jinak pise ze prodejci chteji zbohatnout ale on u nej ne, on neni zadny podvodnik, udela vam prednasku o carnitinu a necha si za ni slusne zaplatit (1500 za hodinu + 15 minut diskuze) ... jenom pozor na to aby v hledisti nebyl zadny duchodce.

jinak treba hezky pise ze umi zvysovat vykonnost sportovcum bez zakaznych prostredku - ktere striktne odmita, ale podle obalky knizky "Co (jeste) nevite o vyzive (i ve sportu)" to vypada na pravy opak ...

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Marcela ()
Datum: 22. 05. 2004 16:23

Díky vám jsem začala se sachar. vlnami a moho zodpovědně říci,
že MA MNE TO FUNGUJE,

Mám sice problémy se svou vlastní nekázní, ale snad jsem konečně našla stravovací režim, kdy nemám hlad a přesto, sice pomalu, hubnu.


DÍKY ZA VAŠE RADY.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Jarka ()
Datum: 23. 05. 2004 22:09

Chtěla jsem tě Elo poprosit, jestli bys mi nemohla poslat mejlem oskenovanou tu dietu, co o ni píšeš Slávce. ? Předem dík Jarka
"Slávko - víš co bys mohla nastolit potom ? Zónu podle dr. Searse. Jestli jsi to ještě nestudovala, sežeň - v knihovnách ji mívají - a nastuduj. Převážnou část textu jsem si vloni naskenovala, opravila "hacky a carky", což teda bylo dost na palici, a pečlivě uložila, neboť znova bych se do toho už nepustila. :-) Kdybys nesehnala, můžu ti to poslat mailem." Předem díkyEla napsal(a):
>
> Slávko - víš co bys mohla nastolit potom ? Zónu podle dr.
> Searse. Jestli jsi to ještě nestudovala, sežeň - v knihovnách
> ji mívají - a nastuduj. Převážnou část textu jsem si vloni
> naskenovala, opravila "hacky a carky", což teda bylo dost na
> palici, a pečlivě uložila, neboť znova bych se do toho už
> nepustila. :-) Kdybys nesehnala, můžu ti to poslat mailem.
> Ona se ta knížka už totiž nedá koupit, vyšla před lety v
> jednom nakladatelství, to asi ještě nebyla metoda tak slavná
> a tím to zhaslo, ptala jsem se jich, jestli lze ještě knihu
> sehnat a oni mi odpověděli, že už ne a že znovu ji nevydají -
> asi se dost změnily finanční podmínky po té, co metoda nabyla
> slávy, ale to je jen můj odhad.
> Obdobné - do jisté míry - jsou režimy podle knih od
> M.Montignaca "Jím, tedy hubnu a natrvalo" a asi nejnovější
> tohoto druhu od dr. Agatstona Dieta ze South Beach. Tenhle
> titul zní fakt dost podezřele, ale není a kladně ho hodnotí i
> naši dietologové. Všechny tyto tři metody jsou založené na
> omezení sacharidů, ale ne tak moc, jako u Atkinse, sacharidy
> ano, ale jen s nízkým GI a ne moc. Podle zóny pak je ideální
> přiblížit se dennímu poměru živin B 30 %, S 40 %, T 30 %. Mně
> se to dneska téměř podařilo, aniž bych toho nějak vědomě
> chtěla docílit a přesto je tam celkem uspokojivě dost
> sacharidů. A musím říct, že jedno je jisté - omezíš sacharidy
> a chutě na partu Miňonky a spol. mizí. Jenže já mívám
> sacharidový vlny v jiném smyslu - přijde vlna a nastává čas
> od času období, kdy jsem schopná snad i lízat cukr, jen když
> je to sladký. :-)
> Ale ta zóna by byla řešením použitelným pro pozvolný přechod
> na trochu mírnější režim. Kdybys rovnou vlítla na "normální"
> stravu a měla kolem 60 % sacharidů, tak bys to asi přibrala
> částečně zpátky.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 24. 05. 2004 15:14

Jarko - poslala jsem ti to.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Jarka ()
Datum: 24. 05. 2004 23:13

Děkuji Ti moc. V poště jsem to našla, ale ještě jsem to nečetla. Nemám totiž pevnou vůli a mám hrozně ráda sladké a jsem žravá. Navíc dělám na směny, ranní-odpolední-noční. Takže se mi strašně špatně drží diety, kde jsou pravidelé snídaně-obědy-večeře. Nevíš o někom, kdo zkusil ty náplasti na hubnutí? A nemá někdo, kdo dělá nepravidelné směny něco účinného vyzkoušeno? Byla bych moc vděčná za zkušené rady. Ještě jednou díky.Ela napsal(a):
>
> Jarko - poslala jsem ti to.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 24. 05. 2004 23:46

Jarko - taky mám ráda sladké a nemám absolutně žádnou záklopku. Pokud děláš na směny, prostě si jídlo musíš plánovat dopředu a mít je připravené buď s sebou anebo mít možnost si potom něco vhodného koupit. Náplasti jsou nesmysl, radši si kup něco kvalitního k jídlu anebo pěkný obleček na cvičení. Copak může flastr zvýšit energetickou spotřebu tak, aby došlo k potřebnému energetickému deficitu, aby někdo zhubnul ? :-)
"Nemám pevnou vůli" je výmluva, za kterou se schováváme. Chodíš do práce pravidelně ? Anebo jdeš jenom když se ti jó chce ? Ne ! Chodíš pravidelně. K tomu dostatek vůle máš. Něco jsi už v životě přece dokázala, k tomu všemu jsi potřebovala řídit se svojí vůlí. Takže zrovna tak máš dostatek vůle udělat něco pro to, abys byla spokojená se svým tělem. Ale musíš OPRAVDU CHTÍT. Odhodit všechny ty výmluvy, fráze, podívat se pravdě do očí a definovat, kde je ten problém. A krok za krokem se zbavovat špatných návyků, není to nic jiného, než celá řada zlozvyků a je třeba jeden za druhým ovládnout a odstranit. U tebe je asi ten nepravidelný režim trochu problém, ale když si dáš tu práci a všechno si předem promyšleně připravíš, abys pak v nouzi nesnědla, cokoliv ti padne pod ruku, není důvod, aby se ti nedařilo. Je to na tobě !
A není nutno dodržovat nějaký pevně daný jídelníček, stačí si promyslet, jakou strategii pro začátek zvolíš a přizpůsobit ji svému dennímu režimu. Do práce si připravit něco studeného, na doma si třeba naplánovat aspoň jedno teplé jídlo. Ale když to nevyjde, o nic nejde, tělu je ukradený, jestli dostane teplou rýži nebo studený dalamánek, hlavně, že doplní energii.
Jestli nevíš, jak se do toho pustit, zapoj se s námi do diskuze v diskuzním fóru "Hubnutí", tam je to živější, než v tomto a reakce na příspěvek se dočkáš rychleji a od vícero "odbornic". :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Strany: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4


Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.