Datum: 23. 05. 2004 22:09
Chtěla jsem tě Elo poprosit, jestli bys mi nemohla poslat mejlem oskenovanou tu dietu, co o ni píšeš Slávce. ? Předem dík Jarka
"Slávko - víš co bys mohla nastolit potom ? Zónu podle dr. Searse. Jestli jsi to ještě nestudovala, sežeň - v knihovnách ji mívají - a nastuduj. Převážnou část textu jsem si vloni naskenovala, opravila "hacky a carky", což teda bylo dost na palici, a pečlivě uložila, neboť znova bych se do toho už nepustila.
Kdybys nesehnala, můžu ti to poslat mailem." Předem díkyEla napsal(a):
>
> Slávko - víš co bys mohla nastolit potom ? Zónu podle dr.
> Searse. Jestli jsi to ještě nestudovala, sežeň - v knihovnách
> ji mívají - a nastuduj. Převážnou část textu jsem si vloni
> naskenovala, opravila "hacky a carky", což teda bylo dost na
> palici, a pečlivě uložila, neboť znova bych se do toho už
> nepustila.
Kdybys nesehnala, můžu ti to poslat mailem.
> Ona se ta knížka už totiž nedá koupit, vyšla před lety v
> jednom nakladatelství, to asi ještě nebyla metoda tak slavná
> a tím to zhaslo, ptala jsem se jich, jestli lze ještě knihu
> sehnat a oni mi odpověděli, že už ne a že znovu ji nevydají -
> asi se dost změnily finanční podmínky po té, co metoda nabyla
> slávy, ale to je jen můj odhad.
> Obdobné - do jisté míry - jsou režimy podle knih od
> M.Montignaca "Jím, tedy hubnu a natrvalo" a asi nejnovější
> tohoto druhu od dr. Agatstona Dieta ze South Beach. Tenhle
> titul zní fakt dost podezřele, ale není a kladně ho hodnotí i
> naši dietologové. Všechny tyto tři metody jsou založené na
> omezení sacharidů, ale ne tak moc, jako u Atkinse, sacharidy
> ano, ale jen s nízkým GI a ne moc. Podle zóny pak je ideální
> přiblížit se dennímu poměru živin B 30 %, S 40 %, T 30 %. Mně
> se to dneska téměř podařilo, aniž bych toho nějak vědomě
> chtěla docílit a přesto je tam celkem uspokojivě dost
> sacharidů. A musím říct, že jedno je jisté - omezíš sacharidy
> a chutě na partu Miňonky a spol. mizí. Jenže já mívám
> sacharidový vlny v jiném smyslu - přijde vlna a nastává čas
> od času období, kdy jsem schopná snad i lízat cukr, jen když
> je to sladký.
> Ale ta zóna by byla řešením použitelným pro pozvolný přechod
> na trochu mírnější režim. Kdybys rovnou vlítla na "normální"
> stravu a měla kolem 60 % sacharidů, tak bys to asi přibrala
> částečně zpátky.