Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
Strany: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 2 z 4
Re: sacharidové vlny
Autor: Sluníčko ()
Datum: 08. 05. 2004 17:49

Martine, nerada, ale nedá mi to se neozvat.Při takové stravě se ti krevní testy zhorší. Něco se dá odbourat zvýšenou tělesnou aktivitou. To co psal Tymi a Ela na jiném foru o bílkovinách je pravda. Já bych do takové dieta kvůli zhubnutí za cenu zdraví už nešla.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Martin ()
Datum: 08. 05. 2004 20:07

Ok, presvedcili jste me svymi argumenty:

HITPARADA skodlivosti pro tento tydensad smileyprevzato z jineho fora upraveno pro toto forum)

1. sacharidove vlny
2. ckd
3. muchomurka zelena
4. muchomurka cervena

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 08. 05. 2004 20:35

Sacharidové vlny a CKD mají ale jednu výhodu - narozdíl od obou druhů muchomůrek se v jejich případě nejedná o sezónní, tedy letní, záležitost. :-)))

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Brumbal ()
Datum: 08. 05. 2004 23:01

Vazeni pratele, neco ze zivota. Dne 25. 12.03 jsem vazil 145 kg. Cukrovka 2 u mne byla diagnostikovana jiz pred dvema lety. Nastval jsem se a zacal cvicit - rotoped a lehke kondicni posilovani. Nyni vazim 112 kg a pujdu az na 85 kg. Podotykam, ze mi vyrazne, velice vyrazne pomohla zmena stravovaciho rezimu tzv. atkinsnova dieta {CKD si nemohu jako cukrovar 2 dovolit vzhledem k carb up, ktere mi dela naprosto zdravotne zle}. Nehladovim, jim kazde tri az ctyri hodiny a je mi fajn a to i zdravotne. Projevy cukrovky uz nemam, prechazim do latentni faze, tj. dozivotne budu kontrolovat sacharidy pod 100 g denne pri pohybove aktivite a pod 50 g v mimo aktivnim rezimu. Rekneme si otevrene, co je pro tlustocha horsi, trpet zdravotne z tloustky nebo se po dobu adaptace organismu a metobolismu zvysit docasne cholesterol apod, pricemz toto uz neni muj pripad, vsechny hodnoty mam jiz vyrazne nizsi nezli na zacatku a verim ze pri 85 kg se budu ve vsech ohledech blizit normalu zdraveho cloveka.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Martin ()
Datum: 09. 05. 2004 09:40

muzu se zeptat, k tomu atkinsovi. Jak se to tam presne dela s temi sacharidy? U ckd jsem to jel pet dni v kuse porad na nule, abych byl v ketoze co nejrychleji-zpravidla kdyz jsem zacinal v nedeli tak ve stredu odpoledne uz tam byla skoro cista ctyrka (i kdyz to mereni hodne ovlivni mnozstvi vody) ... takze daval jsi nejakych 20g nebo kolik nebo jsi to mel "dlouhodobe" na nule? muzes jeste uvest tvuj atkins-jidelnicek ... jestli ne tak please aspon na mail ... at mam nejake nove recepty smiling smiley
dik

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 09. 05. 2004 16:41

Dr. Agatston (am. kardiolog) o Atkinsovi :
Počátkem 70. let napsal dr. Robert Atkins Dietní revoluci dr. Atkinse, která všechny šokovala tím, že hlásala přesný opak nízkotučných doporučení. Dr. Atkins propagoval dietu s vysokým obsahem nasycených tuků a nízkým obsahem sacharidů a lékaři i dietologové ho okamžitě odsoudili. Kritika byla podrývána skutečností, že dieta zřejmě fungovala mnohem lépe než nízkotučná dieta s vysokým obsahem sacharidů. Částečně byla napadána i proto, že dr. Atkins omezil sacharidy tak přísně, že se tělesný tuk rozkládal na palivo, což způsobovalo stav zvaný ketóza. Dieta je spojena se snížením objemu tekutin a jistou dehydratací, což může způsobit problémy. V dnešní době existují důkazy o tom, že bezprostředně po jídle obsahujícím nasycené tuky dochází k dysfunkci tepen, včetně těch, které zásobují krví srdeční sval. Výstelka tepen má sklony ke zužování v důsledku srážení krevních destiček a usazování vápníku.

Z posledního čísla časopisu Fitness :
Dnes je původní Atkinsova dieta trochu upravená, její nejnovější verzi najdete v knize Atkins for life. Plán stravy se uvádí do praxe počáteční vstupní dietou, trvající 2 týdny. Jejím cílem je navodit ketózu výrazným omezením příjmu sacharidů. Vedlejším produktem spalování tuků jsou ketony, podle Atkinse je vylučování ketonů v moči jasným důkazem toho, že jsou spalovány tuky. Jakmile dojde ke ketóze a kila mizí, můžete zvýšit příjem sacharidů a stravu lépe vyvážit. Kolik shodíte záleží hodně na rezistenci vašeho metabolismu. Lidé obvykle během prvních 2 týdnů zaznamenají úbytek 1-7 kg.
Mnoho lékařů souhlasí s tím, že tato dieta funguje, ačkoliv ji většina nepovažuje za zdravou. Díky této dietě rozhodně můžete hubnout, ale nedá se tak normálně žít. Tělu by chyběly důležité výživné látky a navíc se účinky nízkosacharidové diety individuálně liší. Někteří lidé nemají prakticky žádné potíže, jiní si stěžují na únavu, neschopnost koncentrace, poruchy nálady, pocity na omdlení, závratě a podrážděnost, což je spojeno s ketózou. To je v podstatě abnormální metabolický stav, kdy není v játrech uskladněn dostatek sacharidů, proto tělo místo toho začíná katabolizovat svalovou tkáň. Ketóza navíc může poškodit ledviny. Pro diabetiky se může stát tento stav smrtelným, u těhotných žen hrozí riziko poškození či úmrtí plodu.
Atkinsova dieta je populární hlavně díky své marketingové strategii, která útočí na zdravý rozum člověka. Společnost Atkins Nutritionals Inc. cituje vědecké studie, na jejichž základě se dieta jeví jako skvělá. Zdůrazňuje krátkodobou účinnost a mlčí o dlouhodobých rizicích.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Brumbal ()
Datum: 09. 05. 2004 17:24

Asi nemam zdravy rozum, ale zmena stravovani, tj. omezeni sacharidu {kratkodobe 20g denne - dlouhodobe 100 g denne} v kombinaci se cvicenim prinasi vysledky jak vahove ubytky, tak normalizaci zdravotniho stavu. Vzhledem k tomu, ze si mohu dovolit jist az 3500 - 4000 kcal denne {sportuji 5x 900 kcal tydne ergometr v aerobnim pasmu - spodni hranice - a posiluji 3x tydne} a pritom tydne shazuji 1.5 az 2 kg, tak mam bilkovin skutecne dostatek a vzhledem k progresivnimu zvysovani zateze ani nehrozi odbouravani svalove tkane. Ketony v moci takrka nevylucuji, protoze je me telo "spaluje" pri aerobni zatezi. Muze mi nekdo z odpurcu teto "diety" vysvetlit oc jsou zdravejsi ti tloustici, kteri maji denne treba 400 nebo 600 g sacharidu? rad si to prectu, mne tento typ stravy stal zdravi a vyvolal cukrovku typu 2. Priklad jidelnicku:
Vejce na mnoho zpusobu
Veprova panenka
Hovezi svickova
Hovezi rostena
Losos
Majoneza 80 procent tuku
Slanina
Vyskotucne syry 70 procent tuku
250 g salatu nebo 250 - 400 g rajcat nebo paprik
zelenina na mnoho zpusobu, takrka zadne ovoce, zadne brambory, ryze, chleba a pecivo obecne. Funguje to a neni to zadna anorekticka hladovka.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Martin ()
Datum: 09. 05. 2004 22:00

A jak vypadaji ty treninky? A eventuelne i ty zateze ktere se ti dari zvysovat. Jinak jidla jsem mel hodne podobne, nekde jsem to tu psal ... uplne nejlepsi je byly snidane - 2 vajicka na slanine smiling smiley
Jinak zdravim a at se dari

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Brumbal ()
Datum: 10. 05. 2004 00:44

Diky za prani a pozdrav. Me treninkove zatizeni je ovlivneno tim, ze mam dostatek casu a do firmy jezdim jen jednou az dvakrat tydne, coz mi zcela staci, a volny cas vyuzivam i pro cviceni.

Aerobni aktivita: cca 1 a pul hodiny po snidani
ergometr dopoledne 4x17 minut po cca 125 -130W tj. 4x8.5 km tj. 34 km. Frekvence "slapani" cca 84 -90 za minutu Po kazdych 17 minutach cca 2 minuty na hydrataci - obycejna voda chlazena ledem. Tepova frekvence mezi 125 - 140. Snazim se spise o to abych byl blize 125 - 135. Stale jsem jeste dost tlusty a toto je moje komfortni zona s dobrou moznosti regenerace.

Po obede spanek cca 1 a pul hodiny. Toto se mi osvedcilo jako vyborny prostredek regenrace pro vecerni aerobni cviceni.

Vpodvecer opet aerobni aktivita ve stejnem rozsahu a zatezi.

V prosinci a lednu jsem na ergometru zacinal s tim, ze jsem jezdil 2x denne cca pet minut a byl jsem z toho silene vycerpany. Zlom nastal koncem unora a zacatkem brezna kdy jsem jiz jezdil 2x denne cca 350 kcal celkem za den. Na konci brezna mi jiz nedelalo problem jezdit denne 600 kcal a nyni v pohode jezdim 900 kcal denne a neco malo pres, ale desitky nepocitam. Verim, ze se do zari dostanu pri stejnem casovem rozpeti na cca 1200 kcal denne s vyssi watovym prubehem - nad 160 W. V te dobe bych mel jiz vazit neco pod 85 kg a zacnu trenink aerobni trenink postupne menit asi takto:
- denne jedenkrat v jednom "kuse" s hydrataci
1 x 17 minut 160 W
1x 8 minut 200 W vyssi zatez - odpor rotopedu
1x 6 minut 260 W
1x 3 minut 340 W
2x 17 minut 160 W - na "vyjezdeni" laktatu.
Nevim jaka bude kaloricka hodnota tohoto vykonu, ale predpokladam, ze presahne cca 800 kcal.

Aerobni cviceni jedu vzdy dva dny po sobe. Treti den mam uplne volno. Kazdy mesic si navic davam tri dny volno nepretrzite.

Posilovani zarazuji pouze dvakrat tydne pred vecernim aerobnim cvicenim pred dnem volna. Cvicim pomerne omezenou sestavu cviku a velmi male vahy {vic mi stejne ani nejde}. Ze zacatku jsem pouzival posilovaci masinu, ale lepe se mi osvedcily cinky a lavice.
- bench press 8 x 3 serie 40 kg
- rozpazovacky prsa 8 * 3 serie 14 kg jednorucka
- zdvihy cinky v predklonu 8 * 3 40 kg
- biceps s EZ cinkou 8 * 3 serie 28 kg
- triceps 12 * 3 po 14 kg jednorucka stridam s deltama 8* 3 8 kg {to mi jde nejhur}. Toto mi zabere cca 50 - 60 minut. Davam vetsi prestavky na zotaveni - u mne jsou nutnosti. Zacatky byly krusne - bench press 16 kg, jednorucky 6 kg ...
Po takovem posilovani si davam vyse uvedene aerobni cviceni a jsem perfektne
"vycerpan" a jsem rad ze mam pristy den uplne volno.
Takto tydne v pohode shodim 2 kg, nekdy i vice.
Jinak bastim na co prijdu, samozrejme krome sacharidu. Tuku se nebojim, naopak tucnou slaninu, bucek apod. si davam klidne i na svaciny. Vejce snidam 4 na masle 20g, vecer omeleta 2 vejce + 30 g masla. Jim sestkrat denne po 3 hodinach, nekdy i sedmkrat. K masu si davam takrka vzdy majonezu. Jim dosytosti, ale neprejedl jsem se {nebylo mi z jidla spatne} uz ani nepamatuju. V pripade pocitu hladu se jdu ihned najist - samozrejme tucneho s bilkovinama. Nejvic mi chutna svickova - steak, te snim i 800 g denne, ale musim ji poradne dotucnit majonezou, protoze ona je potvora malo tucna.

Jinak mala zkusenost z meho zivota:
v roce 1995, kdyz jsem vazil 85 kg jsem byl na vysetreni u sportovni lekarky, kde mi odebirali i krev a tenkrat mi lekarka rekla, ze mam vysoky obsah cukru v krvi a ptala se mne na to co jim. Ja tenkrat byl presvedcen, ze jim zdrave, tj, malo tuku, hodne kureciho, svickove, ryby, malo priloh, hodne, ale hodne ovoce - jablka, pomerance, mandarinky, pil jsem cerstve ovocne stavy z pomerancu - denne. Varovala mne, ze musim prestat konzumovat ovoce a jist ho jen prilezitostne, jinak ze muzu mit za par let cukrovku. Ja blahovy jsem jeji rady ignoroval, v roce 96 prestal s pohybovymi aktivitami a zacal jsem nabirat vahu. Kdyz jsem vazil pres 130 tak jsem mel uz cukrovku jako bic. Drzel jsem snad dvacetkrat ruznou dietu a vysledkem bylo za dva roky 145 kg. To jsem uz v noci ani nemohl spat, dusil jsem se a nebyl jsem schopen chodit ani nakupovat v superkmarketu. Po kazdem jidle jsem se silene zpotil a v noci jsem chodil i ctyrikrat mocit. Citil jsem se na umreni a pocital s tim, ze se horko tezko doziju ctyriceti let. Ted mam o par desitek kilo mene, citim se dobre a vim, ze 85 kg bude pro cely muj dalsi zivot maximalni vaha s tim, ze samozrejme bude drzet sachatridy proklate nizko.
Zkusil jsem dvakrat carb up - vysledek bylo mi totalne zle. Nemam uz ani chut to opakovat, je to daleko horsi nez opilost - toto je samozrejme zpusobeno cukrovkou.

Zdravim a preji prijemny den

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 10. 05. 2004 10:49

Brumbale - tvůj popis je zajímavý, díky. Udělal jsi na sobě kus práce.
Mně se Atkins nelíbí, nemíním to držet, ale každá zkušenost, o které se tady dočteme, je dobrá. Pokud ti to vyhovuje, pokud s tím souhlasí i tvůj lékař, který hlídá tvou cukrovku, proč ne. I když ze strany lékařů celá léta neslyšíme nic jiného než varování stran kardiovaskulárních onemocnění při tak vysokém příjmu tuků. Ono je to ale všechno do značné míry dáno prý geneticky. (Ne tak cukrovka 2. typu, to je civilizační choroba vyvolaná nesprávnými návyky.) Ale tebou uváděných 400-600 g sacharidů denně je opravdu hodně. Sacharidy musím hlídat, ale když se jó "rozjedu", dostanu se tak nejvýš na 220-240 g na den, a to je opravdu už obžerský den, běžně, když jsem "hodná holka", jich mám denně kolem 120-180, tak snad mi podobné problémy nehrozí.
Nejsem si jen jistá, jestli by byl u tebe rozdíl v tom, kdybys za stejného příjmu a stejného výdeje změnil složení stravy. Zkoušel jsi to ? Doplnit stravu cereáliemi bez přidaného cukru, celozrnným pečivem, za to ubrat živočišných tuků. Co se týká vlivu na krevní cukr, špatný je rafinovaný cukr ve spojení s bílou moukou, cukr lítá nahoru-dolů a inzulín blbne. U ovoce a cereálií by tento proces měl být díky přítomné vláknině pozvolnější. Já nevím, jak je to při cukrovce, možná že si sacharidy ve větším množství nemůžeš dovolit, ale z toho množství tuků, o kterém píšeš, se mi tedy protáčí panenky. Ale možná že při tak intenzivním pohybu a navíc jako mužský to fakt dokážeš spálit a neukládá se to. :-)
Rozumnější a lépe realizovatelný mi přijde režim podle dr. Searse (tzv. zóna), totéž v bleděmodrém Michelle Montignac, Arthur Agatston. Všechny tyto režimy silně omezují sacharidy, ale ne až tak drasticky, jen zpočátku je to tvrdší. Ale četla jsem, že i Atkins v tom posledním vydání už povoluje vyšší množství sacharidů. Při těch 100 g, o kterých píše Brumbal, by se snad jakžtakž žít dalo.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Brumbal ()
Datum: 10. 05. 2004 11:42

Elo, diky za pochvalu. Myslim, ze mnoho lidi nepochopilo Atkinsna v celem jeho dusledku. Casto zamenuji prvni fazi, ktera obvykle trva dva az tri tydny a pri ni je dobre drzet uhlovodany maximalne do 20 g s tim, ze se domnivaji, ze takto je nutne se stravovat vyhradne. Po te si kazdy muze, a ja rikam musi, pridavat uhlovodany s nizkym GI zhruba po 5 gramech tydne. Proc po tak malych davkach? Protoze to prece dela proto aby zhubnul a ne aby se precpal a v teto fazi vidi na vaze vysledky kazdy tydne jasne markantne. Za dalsi mesic uz je zhruba na 40 - 50 g uhlovodanu denne. To je skutecna kupa hlavkoveho salatu nebo cinskeho zeli nebo skoro trictvrte kila rajcat nebo paprik atd. Priznejme si, kdo z nas sni denne 3/4 kila paprik, rajcat nebo salatu, redkvicek apod? Ja pro sebe povazuji uhlovodany ziskane ze zeleniny za dulezitejsi nez ty, ktere bych ziskal konzumaci peciva - jakehokoli, ryze, brambor atd... proto ze maji oproti zelenine vysoky glykemicky index a to si proste nemohu dovolit i kvuli tomu, ze mam po nich neukojitelny hlad a je mi po nich spatne. Zkousel jsem to. Jeste vetsim "zabijakem" je pro mne ovoce - fruktoza. Vzhledem k tomu, ze jsem jiz delsi dobu pohybove aktivni - narozil od nedavne minulosti - tak se snazim do sebe ze zeleniny dostat az 100 g sacharidu denne - ale to se skutecne neda snist takove mnozstvi zeleniny, protoze to mnozstvi uz samo o sobe na talirich "prekazi" pri nalozich masa. Ve dnech volna snim do 50 g denne a na to stejne mnohdy zapomenu - nesnim tyto dny vubec zadnou zeleninu. Myslim, ze kdyz konzumujes 120 az 180 g sacharidu denne, tak nejsi tak daleko v prijmu uhlovodanu ode mne ktery jich denne zbasti az 100 g - pri aktivnim dni. Tuk je pro mne kaloricky skutecne dominantni slozkou potravy - konzumuji ho mezi 55 az 70 procenty denniho kalorickeho prijmu. Nekdy se uvadi jako "dobra" mira konzumace tuku cca 30 procent z vyzivoveho prijmu denne. Tak tedy muj prijem tuku predstvuje zvyseni o cca 100 procent a snizeni prijmu sacharidu /driv jsem rozdohne jedl 400 vice g denne/ o 90 procent denne {priblizna hodnota}. Efekt - snim tucneho a bilkovineho kolik me nasyti a netloustnu. Jinou otazkou ovsem je, jak se budu stravovat az se dostanu pod hranici 85 kg {verim, ze se mi podari i 80 kg} a me tukove zasoby budou znatelne nizsi oproti drivejsku a aktualnimu stavu. Vzhledem k tomu, ze planuji zustat skutecne dlouhodobe pohybove aktivni - a delam pro to vse - tak budu zrejme muset upravit svuj jidelnicek do plusu ve prospech sacharidu, snizit tuky na cca 40 - 45 procent, zvysit bilkoviny /pro dlouhodoby rust svalove tkane/. Verim, ze v te dobe budu moci postupne zacit konzumovat uhlovodany ze zeleniny s nizkym GI az k hodnotam mirne nad 150 g denne. To je ale vec, ktera mne potka nejdrive za 5 az 6 mesicu a budu to testovat postupne tak, aby se mi nezvysila celkova "zravost" a budu hledat optimalni hranici pro udrzeni sve vahy do mezniho limitu 85 kg. Tedy jakmile vaha pri tydennim vazeni ukaze hodnotu 83.5 kg snizim uhlovodany - sacharidy pod 100 g denne pri aktivite a pod 50 g denne pri volnu nebo nasadim ketozu do 20 g denne na 14 dni. Predpokladam, ze toto hledani optima mi bude trvat cca pul roku az rok, protoze kdyz si pridam 10 g sacharidu denne, tak pri tydennim vazeni nepoznam nic zvlastniho, ale za mesic a pul az dva uz tam
muze byt klido pido i o dve ci tri kila vice. Co to znamena? Proste na cca 14 dni si hodim ketozu tj. do 20 g denne, nadvahu v pohode shodim, a za dalsi mesic se dopracuju na hodnotu sacharidu nizsi o 20 g nez predtim a uvidim zdali je to spravne udrzovaci mnozstvi. V teto dobe samozrejme je to i o manipulaci s tuky a s bilkovinami, pricemz tuky se nesnizuji na ukor bilkovin, ale pridavaji na ukor sacharidu a zaroven se pridaji bilkoviny.
Osobne si myslim, ze je to pro tloustika meho typu dlouhodoby proces adaptace metabolismu na jiny rezim, pri kterem je dulezite v budoucnu nesklouznout opet k vyzive y uhlovodanu s vykym GI a v ve znacne gramazi.

Pekny den

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 10. 05. 2004 12:14

Jo, to vypadá rozumně, myslím, že ti nehrozí to, co davům bláznů, kteří se vrhnou na Atkinse či jinou nízkosacharidovou dietu a jakmile pár kilo zhubnou, tradááá zpátky k rohlíkům s vlašákem a omáčkám s knedlíky a nakonec jen tloustnou a tloustnou. Máš to, řekla bych, dobře promyšlené. Taky máš hodně vůle, klobouk dolů. :-)
Já jsem před lety pitomě podlehla americké dvojce manželů Diamondových,což mi přineslo po počátečním zhubnutí během pár let cca. 20 kg navrch a závislost na sacharidech. Ostatně Amerika teď šílí celá, protože mánie uplynulých cca. 2 desetiletí "všechno light" přinesla epidemii obezity, amíci se začali cpát místo masa sacharidy a tohle je důsledek. Až v poslední době se upouští od této pyramidy, kdy se doporučoval vysoký příjem sacharidů. A už se zase píše o tom, že ono to kravský máslo a sádlo z vepříků, pokud se nepřepalují, zas není tak špatný, že nakonec jsou horší všechny ty margaríny, že než 3 light jogurty dát si radši jeden pořádný, byť s vyšší kalorickou hodnotou, protože v konečném důsledku sníš míň atd.
Chce to zkoušet, ale zkoušet vědomě a řízeně, s rozumem, ne stylem 10 kg nahoru, 10 kg dolů. Sledovat složení stravy a jak se při tom hýbe váha, tak, jak píšeš. No, tak se drž ! :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Brumbal ()
Datum: 10. 05. 2004 13:32

Elo, nez si dat tri jogurty - jakekoliv - tak je mnam, mnam, moc dobre dat si celou vysokotucnou slehacku - 31 - 36 % tuku se sacharinem nebo s 90% procentnim proteinem {chut dle libosti} - bez cukru - ta trocha laktozy neublizi /20 g proteinu bohate staci/. Jo to je zakusek, ktery si jednou ci dvakrat za mesic s chuti smlsnu. Co se tyka zavislosti na sacharidech, tak moc dobre vim o cem pises. Sam jsem si neumel zivot bez sladkeho predstavit, ted uz se mnou nic nedela ani kdyz rodina mlsa zakusky, buchty, zmrzliny, ovoce. Jsem uz psychologicky imunni.

Pekny den

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 10. 05. 2004 14:27

No ježiš ! Šlehajdu taky "můžu", klíďo i vypít. :-)
Jak jsi se dostal ze spárů cukru ? Ráz na ráz to přešlo, když jsi najel na Atkinse ? Píšeš, že to znáš, tak asi víš, jak to vypadá. Prostě to sladký v tu chvíli MUSÍŠ mít. Anebo si rozumově zdůvodníš, proč to mít nesmíš a pak kolem toho kroužíš tak dlouho, až po tom stejně skočíš a zhltneš to jak hladovej čokl.
A to ještě jako chlap nejsi zmítán vášněmi (jídelními myslím) při různě klesajících a zase stoupajících hladinách hormonů. O tohle to máme my holky ještě "vylepšený". :-) A ještě taky před úplňkem býváme mírně nesvéprávné. Já si kolikrát říkám, že ještě abych si sedla na balkón a začala po nocích výt .... To je takový to - v jedný ruce řízek, ve druhý dort, před sebou okurky, vedle olejovky a prohodit to sem tam kyselým zelím, to vše zapít šlehačkou a zakončit škvarkama. Teplý jsou nejlepší .... :-)

No, není to jednoduchý a je mi záhadou, co celý dny dělají ty hubený, když jsou těchto starostí ušetřeni. To můsí být teda pěkný nůďo ... Já nemít nadváhu, tak si ji snad pořídím. To je převeliká zábava. :-)
Ne, to ne, ale věšet se kvůli tomu taky nepůjdu, nějakých 10 kilo, co to je. Ale jsem na půli cesty a štve mě, že se nemůžu pohnout. A je to tím "cukrováním". Dokud nezvládnu sacharidy, nebudu za vodou nikdy. Pohyb jsem si už zařadila do života a 2x týdně aerobik + 2x týdně posilovna mi nečiní potíže...... ale strč mi před čumák štrůdl a máš to vidět ! :-)))

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Brumbal ()
Datum: 10. 05. 2004 15:07

Elo, kdyz jsem se rozhodl pro atkinsna, tak jsem prvni tyden trpel jako kun. Nebylo mi nijak spatne, ale pro kus sladkeho bych se zaprodal i dablu. Mel jsem neuveritelny hlad a tak jsem cukr kompenzoval buckem a zase buckem. Mel jsem tehdy 145 a tak jsem ho denne snedl i kilo a pul. Jenze za prvni dva tydny jsem shodil 6 a pul kila a to byl to co me presvedcilo o tom proc a jak bojovat s cukrem. Po pravde mi trvalo az do brezna nez jsem prestal slintat po cukru. Musel jsem zkusit dve ladovacky carb up po nichz se mi udelalo tak spatne, ze od te doby je mi spis divne po celem tele, kdyz si jenom pripustim, ze bych se mel pustit do zakusku, cokolady nebo podobne. Tim nerikam, ze bych se dozivotne zrekl sladkosti. Stanovil jsem si bezvyjimecne pravidlo - narozeniny zeny, deti a moje + stedry vecer. Pokazde se sladkosti prejist az mi bude spatne a druhy den to vyjezdit na rotopedu. Dve takoveto akce mam za sebou a rozhodne nemam abstinencni priznaky, naopak premyslim, ze vynecham svoje narozeniny protoze mi prijde hloupe se na narozeniny tak zhutnovat a na vanoce se uvidi. Ale to asi na Stedry den zhresim a pak blizko cukrove mdlobe uvidim snad i to zlate prasatko.
Jestli ti zbyva deset kilo ci neco kolem toho a nemuzes se pohnout, tak se zkus mrknout na www.atkins.com Za zkousku nic nedas, ale pozor, vydrzet cukry drzet velmi nizko bude asi podminkou k tomu, aby se efekt udrzel. Zaklad bude asi v tom prvnich 14 dni jist jenom tucna masa co se jich do tebe vejde. A pak uz je to o vuli a vydrzi.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: sametka ()
Datum: 12. 05. 2004 18:45

no to je tedy pekna blbost. ladovat se spekackama a tukama a myslet si ze zhubnu. touto jednostrannou skladbou potravy jen vyhecujete telo k tomu aby delalo jestze vetsi nesmysly. Telo neosalite. nemluve o tom,ze to je pro nej sok takhle drasticky s nim zachazet!

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 13. 05. 2004 08:43

Sametko - já osobně Atkinse asi ne, alespoň určitě ne v jeho původní verzi, ta poslední už je "měkčí" a povoluje víc sacharidů. Nevím, jak bych na to ovšem hleděla, kdybych měla Brumbalem zmiňovaných 130-140 kg. To je o něčem jiném než fňukat, že nemůžu shodit 5-10 kg a asi už nestačí si večer odepřít přílohu k masu.
Co se týče šokování - ono to ale zřejmě funguje, jak ve stravě, tak v pohybu. Na tom jsou založeny třeba Doberského kontrastní dny, různé půstové dny, některé výživové režimy, založené na snížení sacharidů, zařazují na začátek taky poměrně přísný režim bez sacharidů - Montignac, Agatston. Anebo dělení podle Kořínkové - taky máš celý den "zvířátka" nebo "kytičky" - taky jednostranná výživa - po dnech. A pohyb totéž - je třeba čas od času změnit způsob, zátěž, musí to trošku "bolet", jinak stagnuješ.
Já jsem první várku ze své nadváhy zhubla prostým snížením příjmu. Dneska už to ale nefunguje tak, jako před tím rokem a půl. Musím hledat něco jiného, na co tělo zareaguje. Takže nakopnout metabolismus, šokovat tělo, aby si všimlo, že se začne něco dít, je dobré. Pak ale musí následovat promyšlené změny, jinak to může víc škodit než pomoci, nelze si střihnout třeba Doberského kontrastní dny a pak se začít cpát.
Ohledně tuků se názory dietologů v poslední době poněkud mírní ve prospěch tuků, a to přirozených - živočišných. Než levné margaríny plné chemie, to radši kousek kvalitního másla, kvalitní olej za studena lisovaný, sádlo na smažení třeba řízků je (pokud se s ním zachází opatrně a nepřepaluje se) lepší než nějaký levný olej, raději dobrý smetanový jogurt než light nacpané umělými sladidly atd.. Ona totiž se ukazuje jedna věc - lidi ve vyspělých zemích tloustnou, ačkoliv se v posledních letech rapidně snížil příjem tuků. A to proto, že po všech těch "umělinách" mají hlad, tak toho sní v konečném důsledku víc, na úkor živočišných produktů se zvýšila spotřeba sacharidů, bohužel hlavně těch průmyslově zpracovaných s vysokým GI a lidi kynou a kynou. Já jsem, zpitomělá před lety knížkou Fit pro život, maso v podstatě přestala jíst, no a zrovna tak jsem si to vynahrazovala sacharidy. Výsledek ? Přírůstek 20 kg. Takže jsem to všechno přehodnotila, teď si klidně dám smetanový jogurt, klidně si dám do kávy šlehačku, když mám chuť, namažu si na chleba máslo, ochutnám anglickou slaninu - to vše jen občas a v přiměřeném množství a za současného hlídání denního energetického příjmu, aby byl deficitní anebo aspoň nepřekročil denní energetickou spotřebu.
Dlouhodobě by strava měla být prostě vyvážená, od všeho něco a v přiměřeném množství s vyloučením nebo aspoň omezením toho nejškodlivějšího, ale nakopnout při stagnaci radikální změnou ve stravě a v pohybu je podle mých zkušeností občas dobré, byť je to na pohled drasťárna. :-)
Howgh ...

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Lenka ()
Datum: 13. 05. 2004 10:42

Elo, máš to zmáknuté, to žasnu. Zkouším od včera ty sacharidové vlny, abych také tělo nakopla a začalo hubnout. Zatím to jde. Nejhorší to bude asi v sobotu a v neděli, když vařím pro rodinu. Přes týden si beru snídani, svačinu a teď i oběd do práce a doma si dám svačinu a večeři. Hlad nemám, možná víc piju. Ale když to hodím na papír, tak bez kávy vypiji 1600 ml tekutin a to je málo. Přinutit se pít jak?

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: Ela ()
Datum: 13. 05. 2004 13:24

Lenko - já myslím, že vlny fungují, už jsem o tom četla vícekrát, hodně na různých kulturistických stránkách, používají je dost "fitnessáci" a "fitnessačky", když potřebují zhubnout. Já bych asi trpěla, tak to radši nezkouším, i když - "Nikdy neříkej nikdy". Slávce to funguje myslím docela dobře. :-)
S pitím je to děs, někdo vytáhne 3-4 litry jak nic a já se nutím pít a jsem ráda za 1,5-2 litry, to už je u mě úspěch ! Chce to myslet na to a pořád popíjet, po troškách.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: sacharidové vlny
Autor: martin ()
Datum: 13. 05. 2004 22:37

sametka: jeste zes nam to tady tak pekne zhrnula, jakoze jsem se chtel nejprv trochu rozepsat ale toto cos napsala ... nemam slov

brumbal snad nezhubnul? (podle tebe si to jenom mysli nebo ja nevim co)

ela: mas muj obdiv, tak trpelivy bych asi nikdy nebyl ...

jinak si myslim ze s pitim problem neni vubec zadny, kdyz mam na neco chut piju, kdyz jdu ven, vezmu si sebou mineralku, sice si pripadam jak omar-usama-turban na pousti ale 1,5 litrovka vody mi mista tolik nezabere ...

heslo dne: proc pi(y)jem? protoze ne rukou smiling smiley

jinak ty 3 litry vody by pro zenskou az tak extra problem byt nemel, ja jsem chlap a v diete sem mel kolem 5ti...

Nastavení: OdpovědětCitovat
Strany: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 2 z 4


Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.