Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
RÝŽE A KIWI DOKÁŽOU DIVY !
Autor: Ela ()
Datum: 20. 02. 2004 22:02

Jíme po malých porcích 5x denně, hladem netrpíme, ale hubneme. Vydržte 5 dnů, 3 kila za to stojí !

Proč je tato dieta tak skvělá :
Je postavena na potravinách, které mají zaručeně zeštíhlující účinek.
- Rýže s vysokým obsahem draslíku podporuje vyplavování škodlivin i vody z těla. Také nám dodá látky, z nichž si tělo umí vytvářet hormony, které povzbuzují tělesnou i duševní aktivitu.
- Kiwi obsahuje enzym (aktinidin), který urychluje látkovou výměnu. Kromě toho je v tomto ovoci i dostatek vitamínu C, který má dvojí účinek - nejenže pomáhá tělu spalovat tuky, ale také nás udržuje fit.

Užitečné tipy do kuchyně :
- Při dietě používáme nejčastěji rýži parboiled nebo natural. Oba druhy obsahují nejvíce vitamínů a minerálních látek, které se ukrývají přímo pod slupkou. Doporučit lze také rýži směsnou (parboiled s divokou neboli indiánskou rýží).
- Rýži vaříme vždy jen v nezbytně nutném množství vody, aby bylo zachováno co nejvíce cenných látek.
- Vybíráme si pouze zralé plody kiwi - chutnají lépe a my z nich máme větší požitek.
- Kiwi vydrží v chladničce až týden. Pokud je necháváme dozrát doma při pokojové teplotě, uložíme je společně s jablky.

SNÍDANĚ
Zde máme 3 možnosti, a tak si vybereme, na co máme chuť !
- Houska s tvarohem a marmeládou
Rozřízneme celozrnnou housku, spodní část potřeme 50 g nízkotučného tvarohu a 2 lžičkami marmelády. Přiklopíme druhou částí housky. (220 kcal)

- Toast se sýrem a rajčetem
Opečeme krajíček celozrnného chleba a potřeme jej 1 lžičkou rostlinného tuku. Obložíme plátkem sýra a 1 rajčetem nakrájeným na kousky. (195 kcal)

Chléb se šunkou a okurkou
Plátek celozrnného chleba potřeme lžičkou rostlinného tuku a obložíme 50 g vařené šunky a 125 g salátové okurky (195 kcal)


DOPOLEDNÍ A ODPOLEDNÍ SVAČINA
Abychom rychleji shodili, vypijeme denně 1 nápoj z kiwi, který připravíme takto : 1 kiwi oloupeme, nakrájíme nadrobno, rozmixujeme a přilijeme 100 ml dietní citronové limonády (50 kcal)

Druhou přesnídávku, která obsahuje rovněž 50 kcal, si vybereme z následující nabídky:
- 1 knäckebrot s malým rajčetem
- 1 rýžový chlebíček potřený lžičkou medu
- 1 suchar se lžičkou marmelády
- 1 rýžový chlebíček se 2 ředkvičkami
- 1 nízkotučný jogurtový nápoj 100 g
- 1 malé jablko
- 1/2 banánu
- 2 mandarinky
- 1/2 grapefruitu

Dále se doporučuje vypít během dne nejméně 1 1/2 litru minerálky, ovocného, bylinkového nebo zeleného čaje bez cukru.


1. DEN
Oběd: Řízek s rýží a paprikami
V osolené vodě uvaříme 40 g rýže. Na kostičky nakrájíme 1 cibuli a po půlce žluté a červené papriky. Oboje orestujeme v pánvi potřené olejem, zalijeme 6 lžícemi zeleninového vývaru a 5 min. dusíme. Vepřový řízek 100 g opečeme z obou stran na 1/2 lžičky oleje, osolíme, opepříme. Rýži podáváme s řízkem a paprikami. (330 kcal)
Večeře : Tvaroh s ovocem
V misce rozmícháme 100 g nízkotučného tvarohu se 1 lžící zakysané smetany, přidáme dle chuti citronovou šťávu a dochutíme tekutým sladidlem. Oloupeme 2 kiwi a 1 pomeranč, nakrájíme na kostičky a vmícháme do tvarohu. Na pánvi bez tuku orestujeme 2 lžíce ovesných vloček a tvaroh jimi posypeme. (300 kcal)

2. DEN
Oběd: Rýže se zeleninou a vejcem
V osolené vodě uvaříme 40 g rýže. Rozkrájíme 125 g mrkve, 150 g růžičkové kapusty a zeleninu podusíme na 1/2 lžičce rostlinného tuku. Přilijeme 1/2 šálku zeleninového vývaru, ochutíme muškátovým květem a 5-7 min. dusíme. Rýži promícháme se zeleninou. Ozdobíme 3 plátky natvrdo uvařeného vejce a posypeme 1 lžičkou strouhaného sýra. (345 kcal)
Večeře: Chléb s krabím masem
Silnější plátek celozrn. chleba (60 g) potřeme 1 lžičkou másla nebo rostl.tuku. Oloupeme 2 kiwi a nakrájíme na kostičky, 100 g krabího masa (mražených krabích tyčinek) rozdělíme na kousky a oboje dobře promícháme. Směs s krabím masem navršíme na krajíček chleba, můžeme posypat nasekaným koprem. (310 kcal)

3. DEN
Oběd : Rýžová polévka s rajčaty
V osolené vodě uvaříme 40 g rýže. Na malé kousky nakrájíme 200 g cukety, 1 malou cibuli, 1 stroužek česneku a vše krátce podusíme na lžičce olivového oleje. Vmícháme 150 g rajčat ze sklenice a 1 1/2 šálku zeleninového vývaru. Vaříme asi 4 minuty, osolíme a opepříme, přidáme 30 g vařené šunky nakrájené na kostičky a rýži. (300 kcal)
Večeře : Talíř se šunkou a kiwi
Oloupeme 2 kiwi, 1 malé jablko omyjeme a opatrně z něj vyřízneme jádřinec. Oboje nakrájíme na tenké plátky a střídavě rozložíme do vějíře na talíř. Ovoce pokapeme citronovou šťávou, přidáme 50 g lososové šunky bez tučného okraje a popřípadě opepříme. Ozdobíme dílkem citronu a lístkem meduňky. Sníme se 2 plátky bagety po 25 g. (295 kcal)

4. DEN
Oběd: Kuře po čínsku s rýží
V osolené vodě uvaříme 40 g rýže. Maso z kuřecích prsou (75 g) nařežeme na proužky. Na malé kousky rozkrájíme 1/2 manga a 1 naťovou cibulku. Maso za stálého míchání opečeme na 1 lžičce rozpáleného oleje, přidáme mango a cibulku a společně 2-3 min. podusíme. Osolíme, opepříme a dochutíme kořením na čínská jídla. Servírujeme s rýží. (325 kcal)
Večeře : Pestrý salát s kiwi
Oloupeme 2 kiwi a nakrájíme na drobno. Na kostičky nakrájíme 50 g tvrdého sýra - nejlépe nízkotučného eidamu. Salát radicchio 100 g natrháme na kousky a smícháme s kiwi, sýrem a 50 g výhonků vojtěšky. Na talíři salát přelijeme zálivkou připravenou dle chuti z vody, octa nebo citronové šťávy, oleje, špetky soli a sladidla. (290 kcal)

5. DEN
Oběd : Brokolicová rýže s rybou
V osolené vodě uvaříme 40 g rýže. Rozebereme 250 g brokolice na růžičky, rozkrájíme na menší kousky a vaříme 3-5 min. v osolené vodě. Rozpálíme lžičku oleje a filet z tresky na něm opečeme - z každé strany 2-3 minuty. Rybu osolíme a opepříme. Rýži scedíme, smícháme ji s brokolicí a servírujeme s treskou. (295 kcal)
Večeře : Obložené toasty
Opečeme nasucho 2 plátky celozrnných toastů a potřeme je 1 lžičkou rostlinného tuku. Na ně dáme nejprve list hlávkového salátu a pak 50 g šunky nakrájené na tenké plátky. Oloupeme 1 mrkev a 1 kiwi. Mrkev nastrouháme, kiwi rozkrájíme na plátky a oboje rozdělíme na toasty. Ozdobíme lístky máty. (300 kcal)
******************************************************************************************

Podle autorů je to denně asi 950 kcal, já jsem si mimo tento rozpis ještě obohatila jídelníček 2x denně mlékem do kávy, o což jsem se nemínila ochudit. Rýži jsem použila parboiled, většinou 40-50 g v syrovém stavu. Dva obědy jsem nahradila obědem v jídelně, kde jsem zvolila kuřecí maso s rýží, takže jsem se až tak od principu jídelníčku neodchýlila. Jinak jsem se držela jídelníčku, dopoledne vypila nápoj s kiwi, odpoledne vybírala ze svačinek. Salát radicchio, což je takový ten červený druh, jsem nahradila ledovým salátem. Mango jsem v super-hyper neobjevila, tak jsem je v receptu na "čínu" nahradila jinou zeleninou. Dodržovala jsem poctivě pitný režim 2-2,5 l/denně. Velký hlad jsem neměla, malý občas. Neměla jsem vůbec pocit nějakého omezení, jídelníček je dostatečně pestrý. Za těch 5 dní úbytek 2 kg.
Diety - jak víme - nebrat, ale toto je podle mého názoru dobrý jídelníček. :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RÝŽE A KIWI DOKÁŽOU DIVY !
Autor: vanilka ()
Datum: 23. 02. 2004 11:38

No Elo, nevypadá to vůbec špatně. Ještě kdyby mi to tak někdo připravoval. :-))

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RÝŽE A KIWI DOKÁŽOU DIVY !
Autor: Hela ()
Datum: 10. 03. 2004 10:42

Elo,
já bych se do toho hned pustila, asi by mi to i chutnalo, ale nevím, kde sehnat vyzrálý kiwi. To, co všude tady kolem Žatce a Rakovníka prodávají, jsou zelené granáty.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RÝŽE A KIWI DOKÁŽOU DIVY !
Autor: Ela ()
Datum: 10. 03. 2004 13:41

:-))) Když je dáš do tepla a necháš nějaký den, tak by snad měly "dojít", ne ? Kdo by se živil granátama, že jo. Zkus je koupit a uvidíš, jestli změknou. Mám takový dojem, že tam psali, že kiwi se můžou uložit společně s jablky.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RÝŽE A KIWI DOKÁŽOU DIVY !
Autor: Aim ()
Datum: 18. 03. 2004 08:25

Elo, je to tak. Koupila jsem si košíček kiwi betonové. Doma jsem je na míse proložila jablíčkama a po týdnu jsou akorát a tak jsem je uložila do lednice.
Tenhle jídelníček mi moc vyhovuje, ani šílené chutě na sladké už se mnou tak necloumají.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RÝŽE A KIWI DOKÁŽOU DIVY !
Autor: Ela ()
Datum: 18. 03. 2004 13:50

No prosím ! A pak že to nejde. Mně se ten jídelníček taky líbil, hlavně že je to poměrně pestrý a vlastně tam je všechno.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RÝŽE A KIWI DOKÁŽOU DIVY !
Autor: Dany ()
Datum: 21. 03. 2004 14:00

Všem doporučuji!
Jak už jsem psala vedle, zhubla jsem 2 kg, manžel 3 kg.
Pokud mohu poradit - nepřipravujte si 1.den večeři předem - pokud se rozleží, tvaroh se smetanou od kiwi mohou zhořknout, nám se tak stalo. yawning smiley)
Trochu malá se mi zdála dopolední svačinka - přidala jsem 1 kiwi navíc a svačinku jsem rozdělila do 2 etap, tak mi to vyhovovalo a neměla jsem hlad.
Během těch pěti dnů jsem si odvykla cpát se sladkostmi (i když první dva dny se mi po nich moooc stýskalo).
Elo, dík za tento recept, moc mi to pomohlo.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RÝŽE A KIWI DOKÁŽOU DIVY !
Autor: Martin ()
Datum: 06. 04. 2004 15:16

V prvni radce prvniho prispevku je asi preklep, melo by tam byt napsano 3 kila vody.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RÝŽE A KIWI DOKÁŽOU DIVY !
Autor: MANA ()
Datum: 18. 04. 2004 16:46

Za tyden stojime na trznici s vietnamci a prodavam ryzi ktera je momentalne nedostatkove zbozi.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RÝŽE A KIWI DOKÁŽOU DIVY !
Autor: Ela ()
Datum: 26. 04. 2004 09:16

Martine - překlep na 1. řádku není, takhle to tam psali, ale jasně že jde hlavně o vodu, to tam napsáno je - vyplavování vody a škodlivin z těla. Kalorická hodnota je nějak kolem 5000 kJ denně, tudíž za těch 5 dní ať dělá kalorický deficit nějakých 15000 kJ, budeme-li se držet při zemi, takže tuku by mohlo ubýt tak cca. 0,5 kg a zbytek voda. To vše při pestrém a chutném jídelníčku, takže čas od času je to myslím dobrá věc.

Nastavení: OdpovědětCitovat


Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.