Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
Strany: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 18. 01. 2012 13:21

Jogurtové placky 2 fáza :

2 vajcia - 0,6g x 2ks = 1,2g sacharidov
140g smotanový jogurt - 3,4g/100g = 4,76g sacharidy
20 g proteínový prášok - 3g/100g = 0,6g sacharidov
20 g mleté madle - 19g/100g= 3,8 sacharidov
30 g mleté otruby- 50g/100 g = 15g sacharidov (väčšinou vláknina)
vaniková aróma
trošku kypriaceho prášku do pečiva

Spolu celá dávka je 25,36g sacharidov. Táto dávka je minimálne na 2 až 3 dni!!!

Placky sú vynikajúce, takže určite nezjesť naraz!!!

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 20. 01. 2012 11:20

Stále skúšam nové recepty a upravujem pomer surovín, aby som znížila množstvo sacharidov.

Tvarohové placky 1 fáza, sú fantastické :

2 vajcia - 0,6g x 2ks = 1,2g sacharidov
100g tvaroh z Lidla 2,5tuku - 4g/100g = 4g sacharidy
20 g proteínový prášok - 3g/100g = 0,6g sacharidov
20 g mleté madle - 19g/100g= 3,8 sacharidov
10 g mleté otruby pšeničné z DM - 15g sacharidov/100 g = 1,5g sacharidov) Tieto vločky predávajú pod vlastnou DM značkou DAS Gestunde Plus WOHLBEFINDEN
vaniková aróma
trošku kypriaceho prášku do pečiva

Zamiešame v miske a pečieme na plechu malé placky veľkosti lyžice. Pečieme maximálne 10 minút, aby boli svetloružové a šťavnaté.

Spolu celá dávka je 11,1g sacharidov. Táto dávka sú 2 porcie na 2 dni!!!

Placky sú vynikajúce, takže určite nezjesť naraz!!!

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 27. 01. 2012 08:27

Mäsová polievka od mojemona:

Mám balíčky mletého masa po půl kilech, takže jsem jí dělala z celého bal.tak jí mám plný hrnec
Maso jsem osmažila na oleji, přidala jsem jeden nakrájený žampion, sůl,pepř, 2kuličky nového koření, 1rozmačkaný stroužek česneku, kostičku domácího celeru a kostku hovězího bujonu. To vše jsem zalila vodou a nechala vařit asi 45minut, protože jsem chtěla aby byl vývar silný. Nakonec jsem tam dala trošičku domácí zelené petrželky (pro barvu a vůni) a (to bych nebyla já)-ještě jedno rozšlehané vajíčko ...........Mňamózní polévka!!!

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Monička ()
Datum: 31. 01. 2012 19:13

TOFU S BROKOLICOU

kupte tvrde biele tofu (150g)
uvarte brokolicu do makka (alebo inu zeleninu, ako karfiol)
Tamari omacku (sojova omacka , znizeny obsah soli, ak taku u nas maju).
koreniny

Postup:
Tofu oplachnite pod tecucou vodou a nakrajajte na male kocky. V hrnci pod pokrievkou dajte tieto kocky naparit na 7 minut.
Uvarte brokolicu do makka.
Do panvice nalejte 5 polievkovych lyzic Tamari omacky (Sojova omacka), pridajte pol lyzicky susenej bazalky, petrzlenovej vnate, a stipku stiplavej papriky.Omacku a koreniny varte na malom ohni 5 min.
Zoberne naparene tofu kocky a vhodte ich do vriacej sojovej omacky. Zvyste teplotu a za neustaleho miesania varte tofu v omacke dovtedy, kym tofu neabsorbuje skoro vsetku sojovu omacku (cca 5-10 min.).

Podavajte Tofu s brokolicou ako prilohu.
Dobru chut!

Jedna porcia: 3g sach.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 07. 03. 2012 11:18

Pokud si myslíte, že děláte zdravější volbu tím, že si vyberete light pití místo obyčejného, je třeba se znovu zamyslet. Mazané reklamy daly pokrmu "bez cukru" dojem zdravé alternativy, ale pravdou je, že chemická sladidla nejsou vůbec zdravá.

I když výrobci tvrdí, že aspartam je pro lidskou spotřebu bezpečný, v průběhu let různé studie ukázaly že aspartam je ve skutečnosti spojován s bolestí hlavy, migrénou, závratěmi, nádory, nebo dokonce rakovinou. Americká FDA zveřejnila 92 symptomů připisovaných aspartamu z přijatých stížností. Přes jeho pochybný účel byl aspartam schválen pro použítí v roce 1981 a platí to až dodnes. Paradoxní je, že aspartam nebyl před svým schválením nikdy testován na lidech. Jeho užívání ve více než 6000 výrobcích 250 miliony lidmi učinilo z veřejnosti nevědomá pokusná morčata v tomto velkém dlouhodobém pokusu.

Zásobit se dietními potravinami je nejlepší způsob jak přibrat na váze. Nejnovější výzkum ukázal, že aspartam skutečně zvyšuje riziko zvýšení váhy. Jako 200krát sladší než cukr, se aspartam zdá být perfektní odpovědí na hubnutí, protože obsahuje jen málo kalorií a přitom má sladkou chuť cukru. Bohužel, fenylalanin a kyselina asparagová, hlavní složky aspartamu, spouští uvolňování inzulinu a leptinu. Ty jsou hormony, které stimulují ukládání tělesného tuku.

Navíc, velké dávky fenylalaninu snižují hladinu serotoninu a vedou k chutím na jídlo. Vzhledem k tomu, že skutečná i umělá sladidla stimulují chuťové pohárky, ovlivňují stejné dráhy chuťi a potěšení v mozku. Umělá sladidla však pouze aktivují, ale neuspokojí tu oblast mozku související s potěšením, což se ukazuje jako horší způsob v předcházení chuti na cukr. V Yale věstníku biologie a medicíny, výzkumník Qing Yang - z fakulty na katedře molekulární, buněčné a vývojové biologie - publikoval výsledky odhalující, že umělá sladidla s větší pravděpodobností způsobí zvýšení tělesné hmotnosti než zhubnutí.

Nad to je aspartam také vysoce návykový. Složky fenylalaninu a methanolu zvyšují hladinu dopaminu v mozku a způsobují určité opojení. To dále vytváří závislost, kterou jen zhoršuje uvolňování methylalkoholu neboli methanolu, který je považován za narkotikum. Pokud to vezmeme v úvahu je načase zvážit údajnou "zdravotní prospěšnost" aspartamu.

Výrobky obsahující aspartam
Následují známé produkty v nichž je použit aspartam

Dietní limonády
Jogurty
Žvýkačky
Omáčky k vaření
Brambůrky
Stolní sladidla
Nápoje v prášku
Ochucená voda
Produkty bez cukru
Cereálie (müsli, apod.)


Pozn pro čechy:
Toto většinou platí i v ČR. Aspartam je hlavně v LIGHT produktech - dietních a bez cukru. Nejvíce je v nápojích, jogurtech a žvýkačkách. V běžných obchodech nekoupíte žvýkačku bez aspartamu. Seznam některých potravin obsahující aspartam nalezenete zde [www.emulgatory.cz]

Uvedené produkty jsou jen výběr z těch obsahujích aspartam. I přes šířící se zprávy o toxicitě aspartamu, se nezdá že by brzy mělo přijít znovu prošetření FDA nebo dalších klíčovývh regulačních orgánů po celém světě. Můžeme se chránit jen vědomou volbu a kontrolováním označení každého výrobku, který v obchodě kupujeme.

Máte-li stížnosti týkající se aspartamu, nestyďte se učinit tuto stížnost veřejnou. Poslední věcí, kterou chcete být, je tváří ve frontě před vládním úřadem, který vaše starosti nezajímají.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 07. 03. 2012 11:18

Chemická sladidla sice nemají kalorie, ale jen oblbnou mozek a vyvolají další chuť na sladké. Jak to funguje? Hlavním rozdílem mezi přírodními cukry a chemickými sladidly je kalorická hodnota. Chemická sladidla totiž sama o sobě neobsahují téměř žádnou energii, nezvyšují hladinu krevního cukru a jejich jediným cílem je zpříjemnit chuť požívané potraviny. Na rozdíl od nich přírodní cukry a jejich deriváty mají podobnou energetickou hodnotu jako sacharóza.

"Umělá chemická sladidla jsou nízkoenergetická (nevýživová), tím pádem se do centrální nervové soustavy nedostanou(!) signály nasycenosti a člověk tak sáhne po dalším jídle. Stále budete mít hlad, který vede k přejídání. "Mnohé vědecké studie prokázaly, že mají přesně opačný účinek, protože v mozku po konzumaci potravin se sladidly vyskočí informace ke zpracování cukru. Cukr však v těle není, a tak mozek vysílá signály, které vyvolají jen další chuť na sladké. Proto umělá sladidla spíše zvyšují chuť k jídlu a navíc zpomalují trávení."

Stejně jako při konzumaci běžného řepného cukru totiž vyvolávají náhradní sladidla v těle tvorbu inzulinu. Inzulin vyplavený do krevního oběhu ale najednou neví, co má v krvi dělat a je "zmatený", protože nebyl zkonzumován žádný cukr, a proto tento inzulin negativně ovlivňuje procesy v organismu. Zvyšuje možnost vzniku cukrovky, zvýšení hladiny cholesterolu a ve svém důsledku i cévních onemocnění.

Takže pokud si chceme v redukci přeci jen osladit život, používejme například přírodní sladidla – stévii, javorový sirup, skořici a podobné. Zdravější je rozhodně používat přírodní potraviny než chemické a syntetické. Zejména, když třeba například Aspartam byl původně na seznamu látek použitelných jako chemické zbraně..



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Zuzka123 (07. 03. 2012 11:20).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Monička ()
Datum: 10. 03. 2012 17:26

Autor: baaara ()
Datum: 10. 03. 2012 11:17

Vzpomněla jsem si, že mám taky recept na roládu bez mouky, dělám jí vždycky taťkovi, protože má vysoký cukr a nemůže sladké a jak to tak bývá, celý život ho moc nemusel, a teď, když nemůže, utloukl by se po něm.
Takže 5 žloutků šlehat se sladidlem podle chuti a podle toho jakou chci roládu přidám buď kakao, nebo mleté ořechy a pak lehce vmíchat z 5ti bílků ušlehaný sníh...nalít na pečící papír a dát do trouby (cca 180-200stupňů) na cca 15 minut (prostě až to ztuhne). Ještě teplé srolovat i s papírem a dát pořádně vychladnout...pak rozbalit, stáhnout papír, naplnit šlehačkou a opět srolovat :-) je to mňamka.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Monička ()
Datum: 10. 03. 2012 17:27

Autor: Radule ()
Datum: 10. 03. 2012 16:18

Baro, tak to je presne ten recept co nasel manzel a jsem rada, ze je vyzkouseny. Ja nekonec nedelala tu roladu, ale jinou buchtu, protoze jsme potrebovali spotrebovat tvaroh. Upekla jsem ze lneneho seminka ne plechu takovy zaklad- je to vlstne recept od Monicky na lneny chleba do srnciho hrbetu, ale na sladko s kakaem. |Pak jsem rozslehala plnotucny tvaroh s trochou slehacky a sladidlem a ten zaklad tim potrela.No sice uplne jako treba Misa rezy to neni, ale ke kaficku dostacujici.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Monička ()
Datum: 10. 03. 2012 17:28

Autor: Kavenka ()
Datum: 10. 03. 2012 11:07

Dnes som si upiekla omeletu z ľanových semiačkov.
Po upečení som ju potrela s trocha tatárskej omáčky, dala som na ňu tvrdý syr a šunku. A nakoniec som ju už len prehla a posypala strúhaným syrom.
Bolo to výborne !

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Monička ()
Datum: 10. 03. 2012 17:29

Dievcata, ja MILUJEM lanovy chlebik. Normalne som dnes nic ine nejedla len oblozene lanove chleby. Kazdy krajec som hodila do toastovaca a vznikol z toho chrumkavy zazrak. Mam trosku vylepseny recept - ci je naozaj vylepseny, musite posudit same, ked ho ochutnate:

2 hrnceky lanovych semiacok (pomletych, 500 ml)
5 celych vajec
lyzicka sody bikarbony (prasok do peciva)
lyzicka soli
trochu sladidla
lyzicka cibuloveho prasku
lyzicka cesnakoveho prasku(cesnak rozomlety na prach - maju ho medzi koreninami,to iste plati pre cibulovy prasok)
velka lyzica susenej bazalky
lyzicka susenej pertzlenovej vnate
1/3 hrnceka panenskeho olivoveho oleja
1/2 hrnceka vody

Vsetko zmiesat a dat zapiect v srncom chrbate na 20-30 min.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: baaara ()
Datum: 23. 03. 2012 12:50

Sýrový svítek (celestýnské nudle)

zavářka do polévky, může nahradit i těstoviny nebo knedlíky (není to úplně ono, ale není to špatné :-) )
cca 2 porce

3 vejce
cca 1/2 hrnku mletého lněného semínka
13 dkg strouhaného eidamu
6 dkg másla
cca 100ml šlehačky (dle hustoty těsta)
sůl

Šlehat vejce se změklým máslem (může být i trochu povolené v mikrovlnce) a pak přidat všechno ostatní. Těsto by mělo být tak řídké, aby ho bylo možné bez problémů rozetřít na plech (na pečící papír) do cca půl centimetrové vrstvy (i tenčí). Peču v troubě na 250 stupňů, dokud těsto nezačne lehce zlátnout (cca 15minut)
Pak je těsto možné nakrájet na tenké nudle,"špagety" nebo fleky a použít jako těstoviny nebo knedlíky k omáčce nebo na zapékání, jako zavářka do polévky. Jen tak samotné je to také výborné.

Varianty: přidat do těsta různé bylinky, nebo třeba nastrouhanou šunku



Upraveno 4krát. Naposledy upravil baaara (31. 03. 2012 11:04).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 21. 04. 2012 10:29

Ako dosiahnuť stav ketózy?

Najlepšou cestou ako dosiahnuť stav ketózy je používanie jednotlivých fáz užívania sacharidov v diéte. Ale to už je téma pre druhú časť. Vysvetlime si najprv ako dosiahneme stav ketózy za pomoci rôznych výživových trikov.

Na základe experimentov som našiel najvhodnejšiu cestu dosiahnutie ketózy. Je potrebné začať s vysokým užívaním tukov s menšími dávkami bielkovín. Po dosiahnutí stavu ketózy je potrebné postupne zredukovať prísun tukov a zvýšiť príjem bielkovín.

Počas prvých dvoch dní eliminovania príjmu sacharidov je ideálne užívať tuky a bielkoviny v pomere 80% tuku 20% bielkovín. Sacharidy teba vylúčiť okrem malých dávok príjimaných z vajíčok a syra. Počas užívania menšieho množstva bielkovín, začne hladina inzulínu klesať rýchlejšie preto, že premena bielkovín na glukózu prebieha v organizme s 54% využiteľnosťou. Dovolíme tak organizmu dosiahnuť stav ketózy rýchlejšie. Po týchto prvých dňoch začneme navyšovať prísun bielkovín preto, že ich bude potrebovať svalové vlákno.

Po prvých dvoch dňoch zmeníme pomer prísunu živín na 65% tuku, 30% bielkovín, 5% sacharidov. Tento pomer zabezpečí zotrvanie organizmu v stave ketózy a bude mať dosť bielkovín pre svalové vlákno. Malé množstvo sacharidov je vhodné dopĺňať zo zeleniny s vysokým obsahom vlákniny pre optimálnu funkčnosť tráviacej sústavy.

Fáza zvýšeného príjmu sacharidov je požívaná zriedkavejšie po dlhšom užívaní 5% príjmu sacharidov. Ideálne je príjimať zvýšené množstvo sacharidov jeden deň v týždni. Najčastejšie sa jedná o piatok večer a celú sobotu. Pred piatkovým tréningom je potrebné zabezpečiť glykogénnu kompenzáciu. Je preto vhodné zabezpečiť príjem nenasýtených tukov v jednotlivých dávkach, ktoré majú vplyv na citlivosť inzulínu.

Takže približne dve hodiny pred tréningom užite menšie množstvo sacharidov. Energetická tyčinka je vhodným doplnkom v tejto situácii. To pre to lebo telo sa nedostane mimo stavu ketózy a glukóza v krvi bude mať schopnosť znižovať svoj pomer oproti normálnemu stavu ketózy, čo je približne 50-60. Toto je pozitívna odmena kvôli faktu, že čím menej cukru sa nachádza v krvi, tým lepší anabolický efekt budú mať sacharidy na svalové vlákno. Toto je dôležitý efekt preto, že vo fáze zvýšeného príjmu sacharidov majú za úlohu zrekonštruovať a doplniť stratené svalstvo počas týždňa a organizmus počas nabíjacej fázy potrebuje maximálnu využiteľnosť dostupných sacharidov pre lepší anabolizmus.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Dany ()
Datum: 24. 08. 2013 11:10

.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dany (07. 05. 2015 17:30).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Dany ()
Datum: 04. 09. 2013 08:55

.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dany (07. 05. 2015 17:31).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Dany ()
Datum: 28. 09. 2013 08:04

.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dany (07. 05. 2015 17:31).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Dany ()
Datum: 23. 10. 2013 10:49

.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dany (07. 05. 2015 17:32).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Dany ()
Datum: 09. 11. 2013 13:23

.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dany (07. 05. 2015 17:32).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Alfik ()
Datum: 14. 11. 2013 19:27

Bramborový salát bez brambor

Suroviny:

3 pevné cukety
1 cibule
1 jablko
1 větší mrkev
1/4 celeru
2 vejce na tvrdo
kyselé okurky dle chuti
pokud libo šunku nebo gothaj
majonéza
sůl
pepř
Postup

Cukety, mrkev a celer dáme vařit na páru. Cuketu je lepší nechat vcelku, jinak nasákne moc vodou a salát bude příliš řídký.
Ostatní ingredience nakrájíme na drobné kostičky tak, jak jsme zvyklí u klasického bramborového salátu.
Uvařenou zeleninu na skus necháme zcela vychladnout a poté ji pokrájenou přidáme k salátu. Osolíme, opepříme a vmícháme majonézu. Promíchané necháme uležet v lednici.
Poznámka

Tento vynikající salát připravovala v pořadu VIP prostřeno Lenka Holas Kořínková. Doporučuji k vyzkoušení, je to odlehčená verze klasiky.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Dany ()
Datum: 23. 11. 2013 10:06

.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dany (07. 05. 2015 17:33).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Dany ()
Datum: 23. 11. 2013 12:15

.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dany (07. 05. 2015 17:33).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Strany: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3


Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.


-----------REKLAMA-------------
This forum powered by Phorum.