Diety :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Veskere navody, rady a tipy k dietam 
Strany: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: cverni ()
Datum: 13. 06. 2014 15:58

Karfiolové "krekry":
cca 150-200 gramov karfiolu (podĺa toho akú hmotu sa vám podarí vyčarovať)
cca 50 - 75 g parmezánu
bazalka, sušený cesnak, petržlenová vňať - koreniny podľa chuti
1 vajíčko - môže aj nemusí byť, originál receptu je bez vajíčka, ale hodí sa na spojenie hmoty.
Karfiol aj parmezán treba nastrúhať, zmiešať s bylinkami a vajíčkom a na papieri na pečenie urobiť malé hrudky, ktoré pečieme najskôr z jednej a po 5 minútach z druhej strany. Recept mám od kamarátky, ktorá ma nimi ponúkla, boli výborné. Ona dáva aj iné syry, ja som chrúmala parmezánové a tie mi chutili smiling smiley Vhodné do druhej fázy, z tejto porcie je cca 7-8 g sacharidov.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: cverni ()
Datum: 23. 06. 2014 17:15

Hermelinovy kolacik:
Hrncek lanu
pol hrncek parmezan
2vajicka
koreniny podla chuti
hermelin
slaninka a platok rajciny
Recept na lanove cesto asi poznate: hrncek lanu, pol hrnceka parmezanu, 2 vajicka, koreniny podla chuti, troska oleja, lyzicka prasku do peciva (pri tomto recepte nemusi byt, ak sa z cesta chystate potom robit zemle, dajte ho tam), zmiesat a vytvorit cesticko.
cestom si vylozime zapekaciu misku, okorenime bazalkou a vlozime hermelin, ten si mozeme nakrojit a medzi polovice vlozit slaninku, na vrch polozime p,atok oaradajky, alebo inu zeleninu. Zapecieme v rure cca 10 min 150 az 180 st. Papat ako ranajky, ci veceru od 2 fazy, plu minus 5g sacharidov.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: cverni ()
Datum: 24. 07. 2014 13:11

Arasidove susienky (na cesty a vylety smiling smiley
cca 100g arasidoveho masla (snazte sa pohladat s co najnizsim mnozst o sacharidov)
1 vajicko
Lanove semienko podla oka
sladidlo podla chuti v originalnom recepte je splenda, ja som dala malu lyzicku stevie
Holandske kakao mala lyzicka
Vsetko pomiesat, hodit na papier na pecenie a piect tak 20 minut na 180 st. Treba si to odsledovat, kazda rura inac pecie winking smiley
Vyjde tak 6 susienok po cca 30g.
1 susienka ma cca 3g sacharidov, vhodne do druhej fazy.
Je to fakt sladke a syte...viac ako jednu nedate, takze je to bezoecne winking smiley

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Zuzka123 ()
Datum: 08. 01. 2015 09:49

3 vajicka....oddelit , bilky vyslehat s trochou soli do tuha, zvlast smichat zloutky se 100g cream cheese, potom lehce vmichat tuhy bilek, pridat seminka a koreni dle chuti. troubu rozpalit na 150C, udelat bochanky a pect 25min, nebo nez dostanou zlatavou barvu.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: lukasova ()
Datum: 08. 01. 2015 09:59

Hm, to vypadá lákavě :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Valentýna ()
Datum: 10. 03. 2015 18:57

Od Ladušky

vepřové ve vlastní šťávě dělám naprosto jednoduše. Koupím si vepřové maso. Já používám plec, není úplně suchá a teď ji mají dost často v akci. Pak potřebujete kůži z bůčku. Koupím vždycky kousek bůčku, nějakou libovější špičku, přikrájím do sklenic, nebo hned upeču k obědu.

Maso nakrájím na kostky, osolím a trochu opepřím, ale nápadům s kořením se meze nekladou. Na dno sklenice dám čtvereček kůže, (ta dělá ten dobrej roslol) na to nacpu ty kostky ochucenýho masa, nahoru zase kostičku kůže a zaleju trochou vody, většinou stačí tak půl deci, může být i víc.
Sklenice zavřu, dám do vody, aby byly potopené aspoň do tří čtvrtin a vařím necelé 4 hodiny. Hotovo, bašta, namlít jen s cibulkou a na chleba, nebo s hořčicí, nebo hodím na pánev, dochutím dle potřeby a do deseti minut je omajda na stole, případně ohřeju, k tomu knedlík (kupovanej) :-) špenát, nebo zelí a zase je za pár minut na stole. Je to prostě k nezaplacení.

Ještě připomínka, často se dočtete, že musí být víčka na maso, s červeným proužkem atd. Já je dělám do sklenic od zelí a drží úplně v pohodě. Fakt je, že u nás moc dlouho nevydrží, ale jak je to nenáročný, tak je prostě jednou za čas udělám, do hrnce se mi vejdou čtyři sklenice a moji ogaři to za měsíc zblajznou. :-D

Taky můžete vařit na dvakrát, někde doporučují druhý den po vychladnutí ještě jednou povařit hodinu. Nedělám to, ale jak říkám, nemám ambice skladovat to extra dlouho. Vyzkoušeno zatím mám 3 měsíce ve špajzu, věřím, že by vydržely i podstatně déle. Doporučuju!! :-)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Valentýna ()
Datum: 26. 03. 2015 08:11

DOMÁCÍ MAJONÉZA

je jí asi 200 ml. Nutně potřebujeme tyčový mixér a úzkou vysokou nádobu (někdy se prodává s mixérem, pokud nemáme, tak 0,5 l sklenici na pivo (úzkou, ne "půllitr" s uchem):

Ingredience:

1 celé vejce M - pokojová teplota (buď 3 hod. "odstáté" po vytažení z ledničky nebo po cca 1/2 hodině na topení nebo na sluníčku)
2 špetky soli
1 špetka mletého pepře
1 kávová lžička dijonské hořčice (na kopec)
šťáva z 1/2 citronu, příp. 3 kávové lžičky octa
2 dcl řepkového nebo slunečnicového oleje (nutno přesně odměřit, ne "od oka"

Postup:
Do nádoby rozklepneme vejce, přidáme špetky soli a pepře (sůl má konzervační účinek), lžičku hořčice, šťávu z citronu (nedoporučuji používat "citronku" - šťáva není koncentrovaná a je jí nutno přidat více a potom je majonéza řídká) a přesně 2 dcl oleje – nutno dodržet.

Jakmile jsou suroviny v nádobě, ponoříme mixer až na dno a zapneme a asi 15 vteřin neděláme nic a čekáme (bílá hmota začne lézt nad vrtuli mixéru). Nespěcháme!!! Počítej do 15 nebo raději do 20. Potom pomaličku tyčku mixéru táhneme nahoru a potom zpět rychle ponoříme a hned zase táhneme nahoru - celkem asi 3x - 4 x a je hotovo. :-)
Pokud by se stalo, že by se majonéza nepovedla – vznikne pouze řídká hmota (stalo si mi asi 6x z 200), což je nevysvětlitelná věc (spočívá nejspíš v teplotě vejce - nikdo na to, zatím ale nepřišel), dá se „opravit“ – viz. níže.
Když totiž potřebuji majonézu rychle a vytáhnu vejce z lednice a dělám hned, tak povede??? Pro jistotu, ale dodržuji ten první postup, pokud je to možné.

Tedy, pokud vznikla pouze bílá řídká tekutina... do jiné, stejně úzké nádoby (sklenice) rozklepneme další vejce a na něj vylejeme tuto "nepodařenou" tekutinu. Zase dolů ponoříme mixér a opakujeme původní postup. Vždycky (4x) se potom majonéza už povedla - spravila. Jenom už nebyla tak hustá.

Pokud máš ráda slanou majonézu jako Američani, můžeš přidat víc soli, pokud sladší, asi by šlo přidat pár zrnek cukru?

V lednici vydrží, pokud ji nesníme, asi 4 dny zakrytá potr. fólií.
Ať se povede a ať Ti chutná :-)

A taky, konzumace majonézy (pouze moje zkušenost, pomáhá peristaltice, čili i AD).
Dany

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Valentýna ()
Datum: 29. 07. 2015 15:00

Od Mariky

SÝROVÁ ROLÁDA:

500 g cihly
na náplň: 300 g šunkového salámu
200 g drůbežího salamu
3 vejce natvrdo
100 g másla
1 lučina
1 kapiový sýr
4 tavené sýry
asi 2 lžice nadrobno pokrájené kapie /sterilované/
-"- nakládané okurky
trošku pažitky nebo petrželky
pepř, sůl
Nejdříve si připravíme náplň.Salámy, vejce pokrájíme na malé kousíčky a smícháme
s máslem, sýry, zeleninou atd.Cihlu v celku dáme do mikrotenového sáčku/ žádná jiná alternativa nebo vám praskne/, já ho pro jistotu dávám ještě do druhého.Dáme do asi na půl hodiny vařit.Pak sýr vyjmeme a ještě horký ho mezi dvěma mikr. fóliemi/potravinářská/ rozválíme na placku.Tu potřeme náplní , srolujeme ji jako závin, který zabalíme do alobalu a necháme v chladničce do druhého dne uležet.Já si nakrájím třeba 3 plátky , k tomu čerstvou zeleninku a je to skvělá večeře.A zase platí, každá má ráda něco jiného, tak si to přizpůsobte svým chutím, myslím tím tu náplň.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: aldona ()
Datum: 06. 03. 2016 17:32

prosim o jidelnicek začiynam dietu a nevim jak na to

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Atkinsonova dieta - recepty
Autor: Tess ()
Datum: 23. 05. 2016 09:45

Tak mám doma z lékárny papírky na zjištění ketózy a zjišťuju každé ráno. Zjistila jsem, že je úplně jedno, co jím. mohla jsem i pár brambůrek atd..... nicnéně do 20g sacharidů denně včetně nějakého zhřešení mě to z ketózy vůbec nevyhodilo a za nějaké 3 týdny mám dole skoro 6kg. Takže já bych asi neřešila, jestli se některé potraviny hodí do první a některé do druhé fáze. prostě bych jedla hodně zelené zeleniny, to je jasný, ale pokud si budu chtít dát zrovna řepu, musím hold jen dobře propočítat a odvážit dané množství, abych se vešla do daného počtu sacharidů na den. winking smileykaždý den si píšu přesně i s gramáží, co jsem jedla. pokud má někdo zájem, lze jídla sledovat i na instagramu: terezkasudaparmova a popřípadě si napsat o recept či gramáž.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Strany: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3


Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.


-----------REKLAMA-------------
This forum powered by Phorum.