Rady - tipy :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Rady a tipy, pust apd. 
Ne úplně tak rada ani tip, ale zajímavé to myslím je...8 zákonů pro zdraví NEWSTART
Autor: Mirka S. ()
Datum: 10. 02. 2003 19:09

OSM ZÁKONŮ PRO ZDRAVÍ

Co se skrývá pod názvem NEWSTART?

Chceme-li předcházet civilizačním chorobám, je důležité vědět, jak naše tělo funguje. V přírodě existují zákony, kterým podléhá prakticky vše. Vyhodíme-li třeba míč do vzduchu, v důsledku gravitace vždy spadne. Slunce vychází každého dne v přesně určeném čase, nikdy se neopozdí. I v našem těle jsou zakódovány zákony řídící bytí; když s nimi žijeme v souladu, užíváme si toho nejlepšího zdraví. Optimální zdraví může být zajištěno a udržováno sledováním osmi jednoduchých zákonů, které mu vládnou. Byly shrnuty pod akronymum NEWSTART, který vymyslel jeden z prvních hostů Weimarského institutu – sanatoria v Kalifornii, kde již po desetiletí dosahují velkých léčebných úspěchů užíváním prostých přírodních prostředků.

N Nutrition – výživa. Kvalita zdraví závisí na tom, zda každá buňka našeho těla dostává živiny potřebné pro svou funkci. Staré rčení říká: „Jsi tím, co jíš.“ Zdravé výživě se v REGENERACI pravidelně věnujete, proto ji zde nemusíme probírat. Zdravý životní styl je charakterizován konzumací pestré skladby přirozených, nerafinovaných potravin rostlinného původu, v množstvích potřebných pro udržení ideální váhy. V programu NEWSTART se vegetariánské jídlo, velmi chutné, stává lékem.

E Exercise – pohyb. V dnešní společnosti vedeme sedavý život. Dalo by se skoro říct, že jde o jakousi „epidemii neaktivity“. Zákon pohybu je dalším velmi důležitým zdravotním zákonem, který je běžně přehlížen. Pro duševní i tělesné zdraví je velmi užitečné, dokážeme-li si najít každý den nějaký čas na fyzickou aktivitu. Mezi prospěšné účinky, které můžeme očekávat, patří zvýšený pocit energie, vytrvalosti, svalové síly a pružnosti, snížení stresu, rizika rakoviny, hladiny cholesterolu a krevního tlaku, lepší spánek a lepší nálada…

W Water – voda. Tělo se z 50–65 % skládá z vody. Soustavně filtruje toxiny z těla prostřednictvím ledvin. Voda je důležitá i pro řeč, zrak, sluch a dobré trávení. Tělo potřebuje asi 7–8 sklenic vody denně, v horkém počasí nebo při zvýšené pohybové aktivitě i více. Žízeň ale vždy není dobrým indikátorem potřeby vody. Je důležité mít v práci či ve škole po ruce dobrý zdroj vody. Voda se snadno vstřebává, zatímco při konzumaci jiných nápojů musí tělo nejprve separovat další látky, které nápoje obsahují. Vodu bychom měli hojně užívat i zevně – pak mluvíme o hydroterapii, neboli vodoléčbě, rovněž velmi prospěšné pro zdraví.

S Sunlight – sluneční svit je dalším prvkem, bez něhož se tělo neobejde. Abychom přijali dostatečné množství vitaminu D, musíme strávit na nepřímém slunečním světle minimálně pět minut denně. Sluneční svit pomáhá ke zdravé pokožce, zlepšuje funkci imunitního systému a uklidňuje. I zde ale platí: všeho s mírou! Při expozici UV paprsky se můžeme spálit za pouhých dvanáct minut.

T Temperance – střídmost bývá špatně chápána; znamená totiž zabránit styku se škodlivými věcmi a střídmě užívat věcí dobrých. I zdravé věci totiž mohou být škodlivé, jsou-li užívány přes míru. Je proto důležité vědět, kdy říci: „Ne, stačí.“ Střídmost je důležitým aspektem, chceme-li být a zůstat zdraví.

A Air – vzduch. Každá ze 100 trilionů lidských buněk potřebuje kyslík. Dobré držení těla a správné dýchání pomáhají k okysličení. Aerobní cvičení, např. rychlá chůze, jogging anebo plavání, zlepšují funkci i kapacitu plic. Často se domníváme, že dýcháním se nemusíme zabývat – dokud se neobjeví nějaký respirační problém: astma, bronchitida… Jednou z nejhorších forem znečištění plic je kouření.

R Rest – odpočinek. Relaxace a spánek jsou další podmínkou zdravého životního stylu. Dnešní život je stále rychlejší, proto je dobré mít denně čas na odpočinek, aby se napětí ze dne mohlo uvolnit. Pravidelná procházka či odpočinek pomohou vyrovnat se s životními nároky. Základní potřebou je také 7–8 hodin spánku denně; mohou ho narušit povzbuzující látky (káva, čaj) či jídlo těsně před spaním.

T Trust – víra. Víra v Boha, ale i důvěra k lidem, kteří nás obklopují, jsou důležité pro emocionální i tělesné zdraví. Ať už to přiznáváme, nebo ne, jsme společenské bytosti – a našemu tělu pomáhá kontakt s jinými lidmi. Žitím v souladu s těmito osmi jednoduchými zákony budeme schopni radovat se ze života naplno. Naše mysl i naše tělo budou ve výborném stavu, připraveny na vrcholné výkony. Uvědomíme-li si, jak je důležité dát zdraví v životě více prostoru, proč se nepokusit o NEW START, nový začátek, právě teď?

Nastavení: OdpovědětCitovat


Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.