Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/bbcode/bbcode.php on line 217

Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/bbcode/bbcode.php on line 217
CUKETA, PATIZON, LILEK
Recepty :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Zdrave recepty 
Strany: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Dita ()
Datum: 09. 08. 2005 10:09

Buchta z cukety:

3 vejce
2 hrnky na jemno nastrouhane cukety
2 hrnky cukru (prirodni nebo ovocny)
2 hrnky polohrube mouky
1/2 prasku do peciva
2 lzice skorice
2 lzice kakaa
1lzice sody

Vejce s cukrem vyslehame a pridame smichanou mouku s praskem do peciva a sodou. Zamichame cuketu, skorici a kakao. Vse poradne promichame.

Nalijeme na plech, ve kterem mame pecici papir.

Vlozime do predehrate trouby na 150-180 stupnu.

Peceme.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Dita ()
Datum: 09. 08. 2005 10:32

Sekana z cukety:

1kg nastrouhane cukety
20 dkg tvr. syra
20 dkg. mekkeho salamu
2 nastrouhane mrkve
2 sklenice detske krupice
4 lzice hrube mouky
2dcl oleje
4 zloutky
2 bilky - snih
sul, pepr, kmin, cesnek, majoranka

Cuketu, syr, salam nastrouhat na hrubo, jen mrkev na jemno.
Vse smichat a nakonec zlehka vmichat snih z bilku.
Pect ve strouhankou vysypanem plechu. (brutvanu)


Pozn: Je toho hrozne moc. Pro 4 osoby staci 1/2 davky.

Nejlepsi je studena!!!! pribor1

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Pegy ()
Datum: 09. 08. 2005 12:54

Cuketa s jogurtem

Na cibulce podusit cuketu rozkrájenou na kostky, osolit + třeba podravku, přidat konzervu žampionů a nasekaný najemno česnek. Prohřát. Pak promíchat s jogurtem a jíst teplé.
Je to výborné, i když nezvyklá kombinace.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Katy ()
Datum: 09. 08. 2005 13:05

Dovolím si sem zkopírovat recept od Petry z hubnutí:

1. Nakrájím cuketu na plátky (1 cm), posolím a jen tak opeču. Máš-li pánev, kde lze bez tuku nebo pokud ne, tak na roztírání tuku použij mašlovačku.

2. Nakrájím cuketu na tenké plátky. Dva plátky vždy spojím troškou taveného sýra a vzniklé páry naskládám do pekáčku, posypu strouhaným sýrem a zapeču.

3. Včera jsem si například nakrájela cuketu na špalíčky a ty jsem osmahla společně s pórkem a pak jsem přidala kuřecí maso, které jsem posolila, přidala kari, sladkou i trochu pálivé papriky.

4. Pak dělám cukeťáky...jsou to bramboráky, akorát místo brambor se dá nastrouhaná cuketa (musí se nechat hodně vypotit)

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Katy ()
Datum: 09. 08. 2005 13:07

Od veverky:

cuketu zapečenou plněnou
Na cibulce omsahnout mleté maso (pokud pustí hodně tuku - odebrat), přidat trochu kečupu a hořčice, pokrájená rajčata, osolit a okořenit (pepř, oregáno...) a nechat vydusit. Cuketu překrojit na půl a vydlabat, osolit, nechat pustit vodu a osušit. Pak naplnit masovou směsí, dát na chvíli zapéct do trouby, pak posypat strouhaným sýrem a dát ještě znovu zapéct.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Katy ()
Datum: 09. 08. 2005 13:08

Petra:
Lilek je dobrý do špízu....lilek, masenko, cibulka, žampiony...okořenit a dát na gril.

Nebo jsem si dělala lilek na kousky, houby, cibule a kuřecí masenko na kousky jako čínu, trošku zakápla sojovkou.

Lilek se ovšem před přípravou musí trošku posolit a nechat vypotit.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Katy ()
Datum: 09. 08. 2005 13:09

Petra:
Zapečený lilek
Ingredience: lilek, rajčata, sýr (parmazán nebo niva), koření na pizzu nebo provensálské koření, olej

Postup přípravy: Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme, okořeníme směsí na pizzu nebo provensálským kořením, posypeme strouhaným sýrem. Nejlepší je parmazán, velice pikantní je niva. Dáme zapéci asi na 10 minut.

A nevypadá to špatně

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Katy ()
Datum: 09. 08. 2005 13:10

Petra:
Zeleninový salát s lilkem
Ingredience: lilek rajčata okurky citron nebo limetka jogurt ocet balsamico
extra panenský olivový olej sůl, pepř, koření podle chuti

Postup
Lilek nakrájíme na plátky, osolme, opepříme, osmahnneme z obou stran na olivovém oleji.
Nakrájet rajčata na kousky, okurku na plátky.
Zálivka z citrónové nebo limetkové šťávy, octa balsamiko, olivového oleje a koření (estragon, koriandr, ...) sůl a pepř. jogurt.
Všechno smíchat a podávat jako salát nebo jako přílohu

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Dita ()
Datum: 18. 08. 2005 10:04

Patizon s vejci (4 porce)

1 patizon nastrouhany na hrubo
6 vajec
1 cibule
3 str. cesneku
4 lzice nastrouhane nivy
pepr, sul (ja pouzivam morskou byl. sul od Nahrinu)

V hluboke panvi na trosce oleje udelam cibulku a cesnek, pak pridam na hrubo nastrouhany patizon a dusim 10 min, pak pridam rozmichana vejce a udelam takouvou michanici. Nakonec pridam nivu, osolim, opetrim a zamicham.

Misto prilohy si dam papriku a rajcata.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Petra ()
Datum: 31. 08. 2005 08:02

Lilek po parmsku
Pro 4 osoby: 1 porce asi 1585 kJ
2 větší lilky
4 rajčata
80g rajskéhp rotlaku
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžíčky oregana
1/3 lžičky tymiánu
drcený pepř
sůl
200g mozzarelly
olivový olej
80g strouhaného parmezánu

Opláchnuté lilky nakrájíme na asi 1,5cm silná kolečka. Orestujeme je a ochutíme solí a pepřem. Na kostičky nasekanou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme plátky česneku, pokrájená rajčata, rajský protlak, koření a sůl. Směs dusíme na mírném ohni do zhoustnutí. Do ohnivzdorné misky klademe vrstvu lilků, na ně rozetřeme rajčatovou směs a posypeme kostičkami mozzarelly. Vše překryjeme opět pečenými lilky, posypeme strouhaným parmazánem a dáme zapéct asi na 20-30 minut do trouby předehřáté na 180°C.

Plněný lilek s dušenou zeleninou a tymiánem
4 osoby: 1 porce asi 1232 kJ
2 středně velké lilky
2 větší rajčata
2 papriky
2 cibule
1 lžíce petrželky
špetka sušeného tymiánu
200 g mozzarelly
2 stroužky česneku
sůl
drcený černý pepř
olej

Lilky podélně rozkrájíme na plátky, které zprudka dozlatova osmahneme na oleji. Krajní plátky nakrájíme na kostičky a dáme stranou.
Oloupanou cibuli i omytou papriku nasekáme na kostičky a orestujeme.
Vsypeme kostičky lilku, které jsme si odložili a podusíme doměkka. Pak přimícháme pokrájená rajčata, plátky česneku, sůl, pepř, tymián a lžíci petrželky.
Na vymazaný plech klademe střídavě vždy jednu vrstvu lilkových plátku, poté zeleninovou směs a na ni kousky mozzarelly. Toto pořadí opakujeme tak, aby poslední vrstvu tvořily lilky.
Vše zapékáme v troubě při teplotě 170°C po dobu asi 20 minut.

Lilková pomazánka
4 osoby:
1 lilek
olivový olej
1 lžíce vinného octa
4 stroužky česneku
2 rajčata
1 lžíce petrželové natě
sůl
100 g neochuceného pomazánkového másla

Lilek nakrájený na kostičky podusíme na oleji doměkka. Přidáme plátky česneku, na malé kousky nakrájená rajčata, ocet a sůl. Za stálého míchání, aby se nám směs nepřipálila, ji vaříme, dokud není hustá,.
Hotovou necháme zchladnout a pak do ní přimícháme nahrubo nakrájenou petrželovou nať.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Petra ()
Datum: 31. 08. 2005 08:12

Plněné závitky z cuket
4 osoby: 1 porce asi 1692kJ
2 cukety
120g sýra feta
100g lososa
bazalka
olivový olej
sůl
pepř
1 lžička citronové šťávy
500g dušené nebo vařené rýže
1 menší cibule

Jednu cuketu podélně rozdělíme a z každé poloviny nakrájíme čtyři dlouhé plátky, které velice krátce spaříme v osolené vodě. Poté je osušíme utěrkou, potřeme olejem, poklademe bazalkou, přidáme tenké filetky lososa a na každý doprostřed položíme hranolek sýra. Vše stočíme do závitku.
Roládky napícháme na špízové jehly nebo špejle a krátce opečeme na oleji.
Necháme asi 5 minut dojít v troubě při 160°C.
Druhou cuketu a cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Přidáme uvařenou rýži, dochutíme solí a podáváme jako přílohu.

Zapečené cukety s mletým masem
4 osoby: 1 porce asi 1515 kJ
4 menší cukety
250g mletého vepřového masa
2 jarní cibulky
1 menší červená paprika
1 rohlík (lze nahradit psyliem)
100 ml mléka
50 g strouhaného sýra
tymián
bazalka
4 plátky anglické slaniny
sůl

Cukety rozkrojíme podélně na polovinu a ostrou lžičkou vydlabeme dužinu i se semínky.
Nakrájíme najemno jarní cibulku, na kolečka rohlík, a kostičky papriku a dužinu z cukety. Rohlík namočíme v mléce. V míse smícháme mleté vepřové maso se solí, namočeným rohlíkem a zeleninou. Přidáme strouhaný sýr, bazalku, tymián. Všechny ingredience promícháme. Vydlabané cukety naplníme masovou směsí a na každou položíme tenký plátek anglické slaniny.
Naplněné je poskládáme na předem vymazaný, případně pečicím papírem vyložený plech. Pečeme v troubě rozpálené na 170°C asi 20 minut.

Cuketa se smetanou
4 porce: 1 porce 872 kJ
800g cukety
2 stroužky česneku
1 cibule
1 středně veká zelená paprika
olivový olej
1 lžíce kopru
1/2 lžičky papře
30 g strouhaného parmazánu
200 ml kysané smetany

Cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájím na tenká asi 1 cm silná kolečka, která zprudka opečeme v hlubší pánvi dozlatova. Pak ji osolíme a necháme odstavenou na teplém místě.
Cibuli a papriku nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky a orestujeme na oleji. Ochutíme drceným pepřem a solí. Když cibule zesklovatí zmírníme teplotu na minimum a přimícháme smetanu,kopr, parmazán a ještě krátce prohřejeme, ale nevaříme.
Plátky cukety rozdělíme na talíře a přelijeme je pikantní smetanovou směsí.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Petra ()
Datum: 31. 08. 2005 09:28

Polévka z cukety
2 cukety
1l vody
masox
cibule
máslo
dětská krupička

Na másle zpěněnou cibuli a nakrájené cukety dusíme chvíli s kostkou masoxu, pak zalijeme vodou a asi půl hodiny vaříme. Rozmixujeme a zahustíme jíškou z másla a dětské krupičky a ještě chvíli povaříme. Můžeme dochutit vegetou, zjemnit trochou smetany a přidat petrželovou nať a servírovat s osmaženou houskou.

Poznámka: Když tuto polévku vařím,před zahuštěním si půlku oddělám a zbytek příteli zahustím. Je dobrá i bez toho zahuštění.
Opravdu výborná je s tou smetanou.
Sobě tam samozřejmě osmaženou housku nedávám mrk

Cuketová buchta
Těsto:
cuketa
2 vejce
300 g cukru
2 lžíce oleje
350g polohrubé mouky,
prášek do pečiva
vanilkový cukr

Poleva:
citron, moučkový cukr

Těsto: Vejce s cukrem našleháýme do pěny, přidáme vanilkový cukr, olej, nahrubo nastrouhanou cuketu a mouku s práškem do pečiva.Pekáč dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v předehřáte troubě. Můžeme zdobit polevou (čokoládová, citronová).

Já doporučuji citronovou, kterou dělám podle Jamieho Olivera:

Poleva:
Dobře omyjte citron, do mísy nastrouhejte kůru z tohoto citronu, pak jej rozkrojte a přes sítko vymačkejte. Přidejte tolik moučkového cukru, aby vznikla hustší hmota a tou pak potřete vychladlé těsto.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Peggy ()
Datum: 23. 07. 2006 10:44

Recept od Tamary:

Lilek nakrajime na 1cm silna kolecka, posolime z obou stran a nechame 30 min vypotit. Potom je oplachneme od soli, vymackame vodu. Osmahneme bud na suche teflonove panvi nebo na trosce oleje. Nechame vychladnout na zalijeme zalivkou: 2 lzice olivoveho oleje, 2 lzice octa (ja davam jablecny), pul lzicky soli, pul lzicky cukru, pul lzicky papriky, cca 2 lzice vody, muze byt vic, abychom meli dostatek zalivky. Ulozime do misy (plastove krabicky), zalijeme zalivkou tak, aby lilky byly ponoreny. Nechame ulezet min 24 hodin. Podavame s cerstvou bagetou.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Dadula ()
Datum: 08. 08. 2006 07:39

Bábovka z cukety
(recept je na dvě malé bábovky)
2 cukety (asi 25cm i s vnitřkem, nebo 1 velká bez vnitřku)
3 vejce
1 dcl oleje
3 dcl cukru (jemný pískový, nebo moučkový)
6 dcl polohrubé mouky
2 dcl hrozinek
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 kávová lžička jedlé sody
1 kávová lžička skořice
1 vrchovatá polévková lžíce kakaa
Cuketa se nastrouhá na jemném struhadle, přidají se ostatní ingredience (poslední mouka s práškem a sodou), naleje se do dvou vymazaných a moukou vysypaných forem a zvolna cca 45 - 60 minut peče.
Bábovka je velmi vláčná, neosychá a pokud máte dostatečně silnou vůli, vydrží beze změny několik dní.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Dadula ()
Datum: 14. 08. 2006 09:17

Cuketová polévka
Na omastku spěnit 1 větší cibuli, přidat vrchovatou lžíci kari koření (je důležité, rozhodně nevynechávat), na to přidat nastrouhanou cuketu, přidat kostku Masoxu, zalít vodou a povařit cca 15 minut. Potom rozmixovat na hladký krém, hustotu upravit vodou, přidat najemno postoruhanou mrkev, případně dosolit, necht přejít varem (ta mrkev je hned) a můžete podávat. Na talíři dozdobit zelenou petrželkou a lžičkou kysané smetany.
Umřete blahem :-D

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: F.mamina ()
Datum: 27. 01. 2007 20:26

super stránky.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: MARTINA ()
Datum: 31. 10. 2007 10:49

mnam dnes jdu udělat dadulinu polévku mnam vypadá dobře

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: katkatnov ()
Datum: 20. 06. 2011 10:19


Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: Anonymní uživatel ()
Datum: 02. 12. 2011 06:57

Mňám, to vypadá všechno táák dobře. Mám na to chuť, jen kdo to teď za mě udělá?



Upraveno 2krát. Naposledy upravil lukasova (12. 01. 2012 08:20).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: CUKETA, PATIZON, LILEK
Autor: katkatnov ()
Datum: 11. 05. 2012 22:15


Nastavení: OdpovědětCitovat
Strany: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.