Re: RECEPTY SBD
Datum: 11. 07. 2005 12:38
Citronové – Kaparové Kuře (fáze 2)
4 porce
Ingredience: 1 polévková lzíce oleje, 4 tenké plátky skuřecích prsou, sůl, přepř, 4 čajové lžíce celozrné mouky, 1 střední šalotka nakrájená, 2 polévkové lžíce kapary (osušených), 1/2 šálku kuřecího vývaru, 1/4 šálku četstvé česrstvé petrželky.citronové štávy, 1-2 polévkové lžíce
Instrukce: Zahřejte olej, opomyjte a osušte kuřecí prsa. Okořeňte kuře solí a pepřem a lehce pokryjtemoukou (1čajová lžička na jednu porci). Dejte prsa na olej a opečte tak 2-3 minuty z obou stran, dokud nezezlátnou. Odeberte prsa z pánve a zeslabte plamen. Přidejte šalotku a kapari. Vařte 30 sekund a stále míchejte. Přidejte vývar, citronovou štávu, vařte 1 minutu, míchejte dokud se to nepromíchá a nezahustí. Přimíchejte petrželku a přelijte kuře touto omáčkou.
Nutriční informace: 258 kcal, 17 g tuku (5g nasyceného), 72 mg cholesterolu, 21g bílkovin, 1g vlákniny, 5g sacharidů, 142 mg
Mozzarella a Rajčatový Sendvič (fáze 2)
Ingredicence: 2 plátky celozrného chleba, 2 plátky mozarrely, 2-3 rajčata, 3 nasekané olivy, bazalka
Vše vložte mezi dva plátky chleba.
Grilovaný tuňák Grilled Tuna with Teriyaki Glaze (fáze 2)
2 porce
Ingredience: 2 polévkové lžíce sójové omáčky, 1 1/2 pol. Lžíce suchého cherry nebo kuřecího vývaru, 1/2 polévkové lžíce čersvého pomletého zázvoru, 1 1/2 stroužků česneku mletého, 2 steaky z tuňáka , 1/2 velkého manga (oloupané a nakrájené, 1/2 červené papriky
Instrukce: Smíchejte sójovou omáčku, sherry nebo vývar, zázvor a česnek. Rozdělte marinádu na dvě části. Dejte tuńáka do jedné části a mango a papriku do druhé. Dejte uležet do chladu na 15 minut. Předehřejte gril nebo pánev. Dejte na ně tuňáka, mango a papriku. Grilujte nebo pečte a podlévejte příležitostně marinádnou z manga a papriky – 4 minuty z každé strany nebo dokud není tuňák neprůhledný a mango s paprikou dostatečně prohřáté.
Nutriční informace: 207 kcal, 2 g tuku (1g nasyceného), 67 mg cholesterolu, 12g sacharidů, 33 g bílkovin, 2 g vlákniny, 509 mg sodíku
Jahodové-banánové Smoothie (fáze 2)
Ingredience: 1/2 malý banán, 1/2 šálku jahod, 1/2 šálku nízkotučného mléka, 1/2 šálku nízkotučného bílého jogurtu, 1 čajová lžička medu, 2 kostky ledu
Instrukce: V mixéru vše smíchejte.
Chřestový, Cibulový a špenátový dort (fáze 1)
Ingredience:
Náplň: 1 šálek ricotta cheese, 2 velké vejce, sůl, pepř, 4 unce špenátových listů, umytých a nasekaných, 1 šálek nasekaného chřestu, 2 polévkové lžíce pažitky, 2 polévkové lžíce Parmesánu
Kůrka: 1 šálek celozrné mouky, 1/4 šálku vody, 3 lžíce oleje, 1/4 lžičky soli
Instrukce: Předehřejte troubu. Smíchete všechny ingredience na kůrku dokud se nespojí. Hněte těsto a dejte do dortové formy. Dále ušlehejte ricotta, vejce, sůl, pepř a dejte odpočinout. Dále dejte špenátové listy opéct na tři minuty na pánev, míchejte. Přimíchejte chřest, vařte 3 minuty a stále míchejte. Přidejte zeleninu a pažitku do ricotta směsi a zamíchejte. Dejte na připravenou kůrku a posypte sýrem. Pečte 30 až 35 minut až kůrka bude zlatá a náplň je pevná.
Nutriční informace: 185 kcal, 10g tuku (3g nasyceného), 67 mg cholesterolu, 16g sacharidů, , 9g bílkovin, 3 g vlákniny, 293 mg sodíku
Avokádový, rajčatový a kukuřičný salát (fáze 3)
Ingredience: 1/4 nasekaného avokáda, 1/2 šálku cherry rajčat, 1/2 šálku čerstvé, zmrzlé kukuřice, šťáva z 1/2 limetky
Instrukce: Smíchejte všechny ingredience.
Meruňky namočené v čokoládě (fáze 3) 2 porce
Ingredience: 1/2 unce hořké čokolády, 6 usušených meruněk, 1/4 pol. Lžíce nasekaných pistácií
Instrukce: V mikrovlnce rozpusťte čokoládu na plný výkon po 2 minuty. Míchejte vždy po minutě. Míchejte dokud se úplně nerozpustí. Namočte meruňky napůl do čokoády. Nechte přebytek čokolády odkápnout a dejte meruňky na pečící papír. Posypte pistáciemi meruňky a dejte vyhladnout do ledničky
Nutriční informace: 99 kcal, 3 g tuku (2g nasyceného), 17 g sacharidů, 1g bílkovin, 2 g vlákniny, 1 mg sodíku.
Příspěvek upraven (11. 07. 2005 12:39)