Warning: Undefined array key "useschemesbyforum" in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/easy_colorscheme/easy_colorscheme.php on line 46

Warning: Undefined array key "useschemesbytemplate" in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/easy_colorscheme/easy_colorscheme.php on line 83

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/easy_colorscheme/easy_colorscheme.php:46) in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/cache/tpl-classic-header-428d9181c443c029ecb4d030a7743e01.php-stage2 on line 5
RECEPTY SBD
Kvetákové placičký
Autor: Deni ()
Datum: 07. 06. 2005 09:46

1 menší kveták
150g sýr - cihla
2 vejce
1 lžíce lněných semínek
sůl, pepř, česnek - další koření dle chuti

Květák povařit - nakrájet na drobno, smíchat s nastrouhaným sýrem, s vejci a s kořením. Smažíme na troše oleje.

Zkoušela jsem některé placičky obalit v Psylliu, opravdu to je jako strouhanka, příště zkusím obalit v sojové drti.

Re: RECEPTY SBD
Autor: jaguda ()
Datum: 08. 06. 2005 17:46

kedlubna se šmakounem

Dám dusit nakrájenou kedlubnu na kousky, když je měkká, tak přidám nakrájeného šmakouna. Mezitím co se dusí kedlubna, tak si rozšlehám v hrníčku 2vajíčka a do nich 1 nebo 2 taveňáky, popř. zbytek nastrouhaného trvdého sýra, když doma nějaký mám. Zaleju a míchám, ještě chvíli mírně vařím.
Jde to i bez šmakouna, ta nasládlá chuť kedlubny je skvělá s tou sýrovo-vajíčkovou omáčkou

Re: RECEPTY SBD
Autor: Adéla ()
Datum: 09. 06. 2005 14:12

Nanuk Míša (F1)

Smíchám odtučněný tvaroh s trochou zakysané smetany (light), přidám sladidlo a kakao a dám do nanukovejch formiček zmrazit.

Alternativa
-lze přidat nebo nahradit skořicí, kávou, různými aroma, oříšky, mandlemi, rozmixovaným ovocem (F2)...... atd.
-je možné to také udělat z bílého jogurtu nebo pouze z ovoce

Re: RECEPTY SBD
Autor: Ela ()
Datum: 27. 06. 2005 15:10

California Wrap (F1)
Připravte si je večer před party a uzavřete v plastové krabičce, aby zůstaly
čerstvé.

1 list červeného nebo zeleného salátu
1 plátek krůtích prsou
1 plátek šunky
1 slabý plátek rajčete
1 slabý plátek avokáda
1 lžička limetkové šťávy
lístek řeřichy
1 lžička netučného dresingu

1. Dejte na talíř list salátu, na něj krůtu, šunku a rajče.

2. V malé misce potřete avokádo limetkovou šťávou a dejte na rajče. Navrch dejte řeřichu a dresing. Zabalte a zajistěte dřevěným párátkem.

Jeden závitek : 140kcal, 10 g tuku, 1,5 g nasycených tuků, 9 g proteinů, 4 g sacharidů, 1 g vlákniny, 25 mg cholesterolu, 620 mg sodíku.
************************************************************

Kuře pečené s mandlemi (F2)
6 porcí

1 šálek drobků z celozrn.chleba
1/4 šálku strouhaného parmezánu
1/4 šálku jemně nasekaných mandlí
2 lžičky nasekané petržele
1 stroužek česneku rozetřený se solí
1/4 lžičky tymiánu
pepř
1/4 šálku extra virgin oleje
kilo kuřecích prsou bez kůže nakrájených na 12 kousků
petržel na ozdobu

1. Předehřejte troubu.

2. Ve střední míse smíchejte drobky, sýr, mandle, petržel, česnek, sůl, tymián a pepř. Důkladně promíchejte.

3. Vlijte olej na mělký talíř. Namočte prsíčka nejprve v oleji, potom obalte v míse ve směsi. Dejte kuře do pekáče.

4. Pečte 25 minut, dokud z kuřete neteče čistá šťáva (kuře během pečení neobracejte).

Ozdobte petrželkou.

1 porce : 383 kcal, 16 g tuku, 4 g nasycených tuků, 41 g proteinů, 15 g sacharidů, 1 g vlákniny, 91 mg cholesterolu, 730 mg sodíku

Re: RECEPTY SBD
Autor: Katy ()
Datum: 06. 07. 2005 09:36

Holky, ani tak to není recept, jako tip na ŠMAKOUNA:

Plátky Šmakouna rozkrojíme, vložíme do nich plátek sýru, kousek cibule a papriky, přiklopíme. Uděláme si marinádu dle chuti-olivový olej, koření-já dávám koření "na ryby". Marinádou Šmakouna pořádně pomatláme, zabalíme do alobalu a dáme na gril. Po zhruba 10-15 minutách je hotovo. Je to fakt vynikající, syté a zdravé JO

Re: RECEPTY SBD
Autor: Petra ()
Datum: 11. 07. 2005 12:38

Citronové – Kaparové Kuře (fáze 2)
4 porce
Ingredience: 1 polévková lzíce oleje, 4 tenké plátky skuřecích prsou, sůl, přepř, 4 čajové lžíce celozrné mouky, 1 střední šalotka nakrájená, 2 polévkové lžíce kapary (osušených), 1/2 šálku kuřecího vývaru, 1/4 šálku četstvé česrstvé petrželky.citronové štávy, 1-2 polévkové lžíce
Instrukce: Zahřejte olej, opomyjte a osušte kuřecí prsa. Okořeňte kuře solí a pepřem a lehce pokryjtemoukou (1čajová lžička na jednu porci). Dejte prsa na olej a opečte tak 2-3 minuty z obou stran, dokud nezezlátnou. Odeberte prsa z pánve a zeslabte plamen. Přidejte šalotku a kapari. Vařte 30 sekund a stále míchejte. Přidejte vývar, citronovou štávu, vařte 1 minutu, míchejte dokud se to nepromíchá a nezahustí. Přimíchejte petrželku a přelijte kuře touto omáčkou.
Nutriční informace: 258 kcal, 17 g tuku (5g nasyceného), 72 mg cholesterolu, 21g bílkovin, 1g vlákniny, 5g sacharidů, 142 mg

Mozzarella a Rajčatový Sendvič (fáze 2)
Ingredicence: 2 plátky celozrného chleba, 2 plátky mozarrely, 2-3 rajčata, 3 nasekané olivy, bazalka
Vše vložte mezi dva plátky chleba.

Grilovaný tuňák Grilled Tuna with Teriyaki Glaze (fáze 2)
2 porce
Ingredience: 2 polévkové lžíce sójové omáčky, 1 1/2 pol. Lžíce suchého cherry nebo kuřecího vývaru, 1/2 polévkové lžíce čersvého pomletého zázvoru, 1 1/2 stroužků česneku mletého, 2 steaky z tuňáka , 1/2 velkého manga (oloupané a nakrájené, 1/2 červené papriky
Instrukce: Smíchejte sójovou omáčku, sherry nebo vývar, zázvor a česnek. Rozdělte marinádu na dvě části. Dejte tuńáka do jedné části a mango a papriku do druhé. Dejte uležet do chladu na 15 minut. Předehřejte gril nebo pánev. Dejte na ně tuňáka, mango a papriku. Grilujte nebo pečte a podlévejte příležitostně marinádnou z manga a papriky – 4 minuty z každé strany nebo dokud není tuňák neprůhledný a mango s paprikou dostatečně prohřáté.
Nutriční informace: 207 kcal, 2 g tuku (1g nasyceného), 67 mg cholesterolu, 12g sacharidů, 33 g bílkovin, 2 g vlákniny, 509 mg sodíku

Jahodové-banánové Smoothie (fáze 2)
Ingredience: 1/2 malý banán, 1/2 šálku jahod, 1/2 šálku nízkotučného mléka, 1/2 šálku nízkotučného bílého jogurtu, 1 čajová lžička medu, 2 kostky ledu
Instrukce: V mixéru vše smíchejte.

Chřestový, Cibulový a špenátový dort (fáze 1)
Ingredience:
Náplň: 1 šálek ricotta cheese, 2 velké vejce, sůl, pepř, 4 unce špenátových listů, umytých a nasekaných, 1 šálek nasekaného chřestu, 2 polévkové lžíce pažitky, 2 polévkové lžíce Parmesánu
Kůrka: 1 šálek celozrné mouky, 1/4 šálku vody, 3 lžíce oleje, 1/4 lžičky soli
Instrukce: Předehřejte troubu. Smíchete všechny ingredience na kůrku dokud se nespojí. Hněte těsto a dejte do dortové formy. Dále ušlehejte ricotta, vejce, sůl, pepř a dejte odpočinout. Dále dejte špenátové listy opéct na tři minuty na pánev, míchejte. Přimíchejte chřest, vařte 3 minuty a stále míchejte. Přidejte zeleninu a pažitku do ricotta směsi a zamíchejte. Dejte na připravenou kůrku a posypte sýrem. Pečte 30 až 35 minut až kůrka bude zlatá a náplň je pevná.
Nutriční informace: 185 kcal, 10g tuku (3g nasyceného), 67 mg cholesterolu, 16g sacharidů, , 9g bílkovin, 3 g vlákniny, 293 mg sodíku

Avokádový, rajčatový a kukuřičný salát (fáze 3)
Ingredience: 1/4 nasekaného avokáda, 1/2 šálku cherry rajčat, 1/2 šálku čerstvé, zmrzlé kukuřice, šťáva z 1/2 limetky
Instrukce: Smíchejte všechny ingredience.

Meruňky namočené v čokoládě (fáze 3) 2 porce
Ingredience: 1/2 unce hořké čokolády, 6 usušených meruněk, 1/4 pol. Lžíce nasekaných pistácií
Instrukce: V mikrovlnce rozpusťte čokoládu na plný výkon po 2 minuty. Míchejte vždy po minutě. Míchejte dokud se úplně nerozpustí. Namočte meruňky napůl do čokoády. Nechte přebytek čokolády odkápnout a dejte meruňky na pečící papír. Posypte pistáciemi meruňky a dejte vyhladnout do ledničky
Nutriční informace: 99 kcal, 3 g tuku (2g nasyceného), 17 g sacharidů, 1g bílkovin, 2 g vlákniny, 1 mg sodíku.



Příspěvek upraven (11. 07. 2005 12:39)

Re: RECEPTY SBD
Autor: Petra ()
Datum: 11. 07. 2005 14:45

Červený, bílý a modrý parfait 2 porce (fáze 2)
Ingredience: 2 šálky netučného bílého jogurtu, 4 balíčky želatiny bez cukru (červené) – každý balíček obsahuje 4 porce, čokoládový syrup bez cukru, 8 lžiček sladidla, 1 lžička vanilkového extraktu, 0,5 l borůvek
Instrukce: Smíchejte 2 1/2 šálku vařící vody s 4 balíčky želatiny. Nalijte vzniklou strukturu do pekáčku a dejte zchladit na 3 hodiny. Vyberte si nádobu, kterou chcete použít na parfait. Smíchejte 2 lžičky sladidla a 1/4 lžičky vanilkového extraktu pro každý 1/2 šálek bílého jogurtu. Vykrajovátkem na cookie (které mají stejný průměr jako parfait skleničky) vykrojte gelatinu. Vrstvěte střídavě kolečka gelatiny, jogurtu a borůvek do parfait skleniček. Skončete hromádkou jogurtu a čokoládovým syrupem.

Berry Granita (6 porcí) (fáze 2)
Chcete něco osvěžujícího? Zkuste tento dezert.
Ingredience: 1/2 šálku vody, 1/4 šálku sladidla, 1 sáček (10 uncí) zmrzlých borůvek, 1 citrón – oloupaný, vymačkaný, 1/2 šálku nízkotučné ušlehané polevy (whipped topping) – není nutné
Instrukce: Smíchejte vodu a sladidlo na malém plameni a přiveďte k varu. Vařte 2 minuty a potom dejte vychladnout na pokojovou teplotu. Smíchejte v mixéru borůvky, citronovou stavu a vychladlý sirup, dokud nejsou borůvky rozmixovány. Dobře rozmíchejte a přikryjte folii a dejte do ledničky přes noc. Dejte do 6 sklenic, ozdobte citronovou kůrou a vrch pokryjte ušlehanou polevou
Nutriční informace: 60 kcal, 0.5 total tuku (0.5 g nasyceného), 0 mg cholesterolu, 14 g sacharidů, 0 g bílkovin, 1 g vlákniny, 0 mg sodíku

Grillovaný Asijský losos (2 porce) (fáze 1)
Ingredience: 1 lžíce sesamového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 2 čajové lžičky nasekaného čerstvého zázvoru, 1 lžička viného octa, 2 filety lososa
Instrukce: Smíchejte lej, sojovou omáčku, zázvor a vinný ocet. Přidejte lososa. Nechejte marinovat v chladu aspoň 30 minut až 1 hodinu. Občas otočte.
Předehřejte gril, lehce potřete oleje. Dejte filety na gril, kůží navrch. Grillujte 5 minut každou stranu.
Nutriční informace: 321 kcal, 22g tuku (5g nasyceného), 70 mg cholesterolu, 1 g sacharidů, 29g bílkovin, 0 g vlákniny, 330 mg sodíku

Kuřecí Enchilada (fáze 2)
Ingredience: 8 celozrnných tortil, 1,3 šálku nakrájených kuřecích prsou, 2 lžíce nastrouhaného sýra, 2 – 4 lžíce salsy, /4 avokáda
Instrukce: Pokryjte teplé tortily ostatními ingrediencemi a zarolujte.

Zázvor-Miso Tofu Dressing
1/2 šálku nízkotučného jemného tofu, 3 lžíce rýžového octa, 3 polévkové lžíce bílého miso (Miso je vyrobeno ze sojových bobů, je to traiční Japonský výrobek. Existují tři druhy: žlutý, bílý, červeně hnědý až tmavě hnědý.), 3 1/4 šálku vody, 2 pol. Lžíce nasekaného čerstvého zázvoru, 2 lžičky řepkového oleje, 1 stroužek česneku rozmáčknutého
Instrukce: Smíchejte všechny ingredience v mixéru a mixujte dokud to není hladné. Pokud nutné, přidejte více vody.

Re: RECEPTY SBD
Autor: Sandi ()
Datum: 28. 08. 2005 14:28

Vločkový lívanec (F2)

na jednu porci potřebujeme:
1/2 šálku ovesných vloček
1/4 šálku nízkotučného cottage sýra, nebo tofu
4 bílky
1 lžička vanilkového aroma
1/4 lžičky skořice
1/4 lžičky muškátového oříšku

Vložíme všechny suroviny do mixéru a mixujeme do hladka. Pečeme na nepřichytavé pánvi dokud nejsou obě strany světle hnědé.
288 kcal, 4 g tuk (1 g nasycený), 32 g sacharidy, 28 g bílkoviny, 5 g vláknina, 451 mg sůl

Re: RECEPTY SBD
Autor: Mrkvička ()
Datum: 18. 09. 2014 09:34

Brokolice na česneku I. fáze

Brokolici uvař.
V kastrolu osmaž na olivovém oleji na plátky pokrájený česnek do zlatova.
Vmíchej uvařenou, okapanou brokolici.
Vodu z uvařené brokolice využiješ např. na polévku.


Hrášková polévka I. fáze

do půl litru vody vysyp mražený hrášek.
ochuť pestem, nebo bazalkou.
rozmixuj ponorákem
posyp sýrem, strouhaným bílkem nebo jen bylinkami.


Vaječná omeleta I. fáze

3 vejce rozšlehej s pár zrnky soli. osmaž na teflonce, otoč.
Na polovinu omelety polož plátek sýra, plátek šunky od kosti.
Přelož omeletu napůl
na druhou půlu talíře servíruj zeleninu.

Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.