Recepty :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Zdrave recepty 
Strany: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
RECEPTY SBD
Autor: Adéla ()
Datum: 17. 05. 2005 11:03

Holčiny,
pište sem Vaše receptíky při SBD ať mám inspiraci nejen já pribor1
Prosím uvádějte, v jaké fázi se daná bašta dá dlabatpribor2
Díky A.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Maca ()
Datum: 17. 05. 2005 12:07

Dobrej nápad už se těším na mňaky, protože právě začínámJO

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Petra ()
Datum: 17. 05. 2005 13:07

Většina receptů je vhodná pro fázi 1 (není-li zmíněno jinak)

Chlazený espresso krém (4 porce)
1,5 šálku 1% mléka
2 vejce
3 čajové lžičky náhražky cukru
2 čajové lžičky expresso prášku nebo instantní kávy bez kofeinu
1 lžička vanilkového extraktu
mletá skořice a kolečko citronu na ozdobení
Příprava : ve střední míse míchejte společně mléko, vajíčka, náhražku cukru, kávový prášek a vanilkový extrakt. Naplňte tím 4 krémové šálky nebo formičky a umístěte na vyšší pánev.
Naplňte pánev vodou, aby byla kousek pod okrajem šálků a přiveďte vodu k varu. Zmírněte plamen, zakryjte a nechte vařit 10 minut. Odstraňte poklici, šálky zakryjte potravinovou fólií, aby byl přikryt povrch krému a dejte na 3 hodiny chladit. Ozdobte skořicí a kolečkem citrónu.

Palačinka na snídani
2 vejce – rozšlehaná
2 čajové lžičky nízkotučného tvarohu
dobře zamíchat
1 č. lžička vanilky
1/4 č. lžičky skořice
nasekané mandle
dáme na pánev a pečeme…lze servírovat se syrupem bez cukru. Nebo s ovocem (fáze 2)

Falešný francouzský toast
1 šálek nízkotučného cottage
4 vejce
1/2 čaj. Lžičky vanilky
špetka skořice nebo koření do tykvového koláče
Smíchat vše dohromady až vznikne lité těsto. Dejte na horkou pomaštěnou pánev a vařte jako palačiky. Až je to opečené z jedné strany, otočte na druhou. Tento recept je tak 2-3 porce na snídani.

Pikantní vejce s křenem a šalotkou
4 vejce
2 polévková lžíce majonézy
1 polévková lžíce křenu
1 polévková lžíce Dijonské hořčice
1 polévková lžíce jemně nasekané šalotky
1/4 čajové lžičky soli
1/8 čajové lžičky drceného černého pepře
1/8 čajové lžičky papriky
Uvařte vejce natvrdo, nechte vychladnout a pak je rozkrojte. Žloutky dejte do mísy. Smíchejte s majonézou a horčicí, dokud nemáte hladkou omáčku. Zamíchejte křen, šalotku, sůl, pepř. S použitím lžíce naplňte důlky po žloutcích touto směsí a posypte paprikou.

Pečené kuřecí čtvtky, listový špenát s česnekem
4 kuřecí čtvrtky, 2 baličky zmrazeného listového špenátu, 1 lžíce olivového oleje, 1 hlavička česneku, sůl, pepř
Kuřecí čtvrtky osolte a opepřete a dejte do trouby upéct. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm opečte česnek nakrájený na plátky. Osolte a krátce poduste.

Pomazánka z tuňáka v oleji, Lučiny linie a naťové cibulky
2 větší konzervy tuňáka v oleji, 2 krabičky Lučiny linie, 1 svazek naťové cibulky, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř.
Přebytečný olej z tuňáka slijte, maso rozmačkejte vidličkou, přidejte citronovou šťávu a koření. Vmíchejte Lučinu. Pomazánkou můžete naplnit vydlabaná rajčata nebo papriky.

Květák s vejci a šunkou
1 květák, 6 vajec, 200g šunky, hladká petrželka, 2 lžíce olivového oleje, hlávkový salát, sůl, pepř
Květák uvařte v osolené vodě nepříliš doměkka. Na pánvi zlehka opečte proužky šunky a přidejte kousky květáku. Nakonec vmíchejte vejce, sůl, pepř a petrželku.

Ryba v alobalu
800g rybích filet, šťáva z citronu, 2 lžíce oleje, sladká paprika, 600 g zmrazené zeleninové směsi se žampiony
Filé opláchněte, osušte, položte na alobal, osolte, pokapejte olejem, citronem a okořeňte. Zasypte zeleninou, zabalte do alobalu a upečte v troubě.

Salát Caprese
400g mozarelly, 600g rajčat, bazalka, lžíce oleje, sůl, pepř
Do misky nakrájejte omytá rajčata, mozzarellu, přidejte nasekanou bazalku, sůl, pepř a olivový olej.

Velký barevný salát
1 hlávka ledového salátu, 1 krabička cherry rajčat, 1 menší okurka, 1-2 oranžové kapie, 2 konzervy tuňáka v oleji, ocet balsamico, majonéza, bílý jogurt, čerstvě mletý pepř, sůl.
1/2 lžíce majonézy smíchejte s polovinou kelímku bílého jogurtu, osolte a opepřete a nalijte na očištěnou a nakrájenou zeleninu a tuňáka.

Pečená zelenina se sýrem.
400 g cukety, 400 g paprik, 400g rajčat, cibule, česnek, 1 lžíce olivového oeje, provensálské koření, 1 lžíce parmazánu, 1 lžíce drceného lněného semínka
Zeleninu nakrájejte na plátky, posypte provensálským kořením, přidejte česnek a cibuli. Rozmíchejte lněné semínko s olejem a nalijte na zeleninu. Posypte strouhaným parmazánem a dejte zapéct.

Brokolice zapečená se sýrem
800 g brokolice, 600 g rajčat, česnek, 200 g eidamu, 2 lžíce oleje, 8 lžic bílého jogurtu, tymián
Brokolici uvařte v páře. Zapékací misku potřeme olejem a rozložte do ní střídavě růžičky brokolice a rajčata nakrájená na plátky. Polijte jogurtem se solí a tymiánem a posypte nasekaným česnekem. Navrch dejte nastrouhaný sýr a zapečte.

Pseudobramborová kaše
1 baliček mraženého květáku, sůl, pepř, 1 lžíce mléka, 1 lžíce parmazánu.
Celé balení mraženého květáku poduste s minimálním množstvím vody, solí a pepřem. Rozmačkejte stejně, jako kdyby to byly brambory a přidejte lžíci mléka a lžíci parmazánu.

Zelenina v páře s jogurtovými dipy
1 ks brokolice, 1 okurka, 1 řapíkatý celer, 1 červená nebo oranžová paprika, 400 g bílého jogurtu, kopr, pažitka, česnek, sušené bylinky, 1 vejce natvrdo.
Brokolici uvařte v páře, okurky, řapíkatý celer a papriky nakrájíme na tyčka. Různé dipy na namáčení připravte smícháním bílého jogurtu s koprem, pažitkou, česnekem či sušenými bylinkami. Doplňte vejcem uvařeným natvrdo.

Studený krůtí nářez s květákovým salátem
400g krůtích prsou, 1 květák, sůl, pepř, provensálské koření, olivový olej, zelená petrželka, ocet
Krůtí prsa vcelku upečte den předem se solí , pepřem, provensálským kořením v teflonovém pekáčku na lžíci oleje. Den předem uvařte i květák v osolené vodě nepříliš doměka. Druhý den nakrájejte plátky krůtího masa a rozložte na talíř. Květák rozdělte na růžičky a spojte zálivkou z 1 lžíce olivového oleje, petrželky, případně octa nebo jiného oblíbeného koření.

Houby s vejci, hlávkový salát
200 g čerstvých hub, 1 vejce, 2 bílky, sůl, pepř, hlávkový salát, 1 lžička oleje.
Houby očistěte, nakrájejte na kousky a poduste v kastrůlku s trochou vody. Přidejte vejce a oba bílky a míchejte aby se směs nepřipálila. Podle chuti osolte a opepřete. K tomu si dejte několik listů hlávkového salátu.

Smažák od Jindry
hodím na cibulku pokrájené ředkvičky ,mírně podusím ,pokmínuji a pak přimíchám vejce

Palačinka z lněných semínek
2 vejce, 3 lžíce pomletých lněných semínek, 1 lžíce psyllia (psylliových slupek), 1/8 lžíce soli, 2 balíčky splenda (umělé sladidlo), 1 čajová lžička prášku do pečení, vanilkové aroma
Míchejte až se suroviny spojí, nechejte pár minut uležet aby to zhoustlo, přidejte pár lžic vody, pokud máte pocit, že je těsto moc tuhé. Nalijte na olejem potřenou pánev a opečte z obou stran. Udělejte 2 velké palačinky. Servírujte se sirupem bez cukru nebo s ovocem (fáze 2).

Čokoládové sněhové pusinky
Na deset koláčků – ingredience:
2 vaječné bílky o pokojové teplotě
1/4 čajové lžičky vinného kamene
1/2 šálku náhražky cukru
2 polévkové lžíce kakaového prášku
1/2 čajové lžičky vanilkové extraktu
lehká našlehaný poleva (1 polévková lžíce na sendvič) – nevím jak přeložit v angličtině light whipped topping
Předehřejte troubu. Dejte bílky s vinným kamenem do čisté mísy a pomocí elektrického mixeřů ušlehejte. Postupně přidejte náhradu cukru, a šlehejte, až můžete tvarovat pusinky. Zašlehejte kakao a vanilkový extrakt.
Dejte na plech papír na pečení. Pomocí tvarovacího sáčku nebo lžiček vytvarujte pusinky. Dejte 20 pusinek na plech. Pečete 30 minut dokud nejsou křupavé a suché. Vypněte troubu a nechte pusinky v troubě vyhladnout 30 minut. Odstraňte papír na pečení. Sendvičové páry chladných pusinek slepte dohromady pomocí našlehané polevy (whipped topping).
Odkaz na light whipped topping
[www.kraftcanada.com]
- vypadá to jak lehká šlehačka

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Petra ()
Datum: 17. 05. 2005 13:21

Párkovo sýrový talíř – lze si nachystat dopředu a pak ohřívat v mikrovlnce
6 šálků
120 g krůtích párků nebo krůtí šunky, 1/2 zelené papriky,nakrájené, 1/4 cibule,nakrájené, 5 velkých vajec, 1 plechovka (360g) nakrájených hub, osušených, 1/2 šálku nízkotučného sýru čedar
Předehřejte trouby.
Na nepřichytavé pánvi uvařte párky, papriky a cibuli po pět minut nebo dokud už nejsou párky růžové. Dejte směs do nádoby na pečení a ochlaďte. Přimíchejte vejce a houby. Posypte sýrem. Dejte zapéct, zhruba 20 minut nebo až jsou vejce hotová.
Nutriční informace: 140 kcal, 9 tuk (3 g sat), 195 mg cholesterol, 4 g sacharidy, 12 g bílkoviny, 1 g vláknina, 400 mg sodium

"Smažený" sýr bez smažení
6 čajových šálků, 6 vajec, 200 g šunkového salámu, 150 g sýra cihly, tuk a strouhanka na vymazání
Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno nastrouháme, salám najemnou nasekáme. Do každého šálku dáme na dno trochu strouhaného sýra, na to trochu nasekaného salámu. Pak do každého šálku vyklepneme jedno vajíčko a posypeme vrstvou salámu a nakonec vrstvou sýra. Šálky vyrovnáme do pekáčku s vysokým okrajem a do pekáče nalijeme vařící vodu. Pekáč přendáme do horké trouby a při maximální teplotě děláme 10 minut. Horké vyklepneme a podáváme s brambory a kečupem nebo tatarkou. (Tohle je pochoutka pro ty, kdo milují sýr, ale nemohou moc smažená jídla :-)
POZOR! Aby bylo vhodné pro fázi 1, tak strouhanku vynechat, nahradit pečicím papírem nebo fólií.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Pegy ()
Datum: 17. 05. 2005 14:00

Chilli con carne ("mexiko" pro SBD, fáze 1)

Osmahnout mleté libové maso na oleji, přidat cibuli, papriku na proužky, rajský protlak, sůl, nějaké ostré koření, podusit tak, aby papriky nebyly rozvařené. Pak přidat uvařené fazole nebo z konzervy, promíchat. Jednoduché a znamenité.
Na 200 g masa přibližně: 2 cibule, 2 papriky, 1 malý protlak a 300 g fazolí.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Jitik ()
Datum: 17. 05. 2005 15:19

Mám taky pár osvědčených oblíbených receptů (jedla jsem je v 1. fázi bez negativního vlivu na hubnutí):

Norský salát
1 větší balení krabích tyčinek (dle údajů výrobce je tam trochu cukru), 1 cibule, asi 4 lžíce jogurtu Hollandia, 1lžíce majonézy, sůl, pepř
Tyčinky necháme trochu rozmrazit, nakrájíme nadrobno, cibuli nadrobno, vše smícháme. Množství asi tři dávky.

Fazole v tomatě
Uvaříme fazole , osmahneme na troše olivového oleje najemno nakrájenou cibuli, zeleninovou papriku, pak přidáme fazole, konzervu rajčatového protlaku, sůl, chvíli opékáme.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Adéla ()
Datum: 23. 05. 2005 13:26

Domácí majonéza - podle Petry

100-200 ml oleje (podle toho, jak ji chceš mít hustou)
1 vejce
sůl
pepř
citronova štáva nebo ocet

Vse dám do sklenice, vezmu ponorny mixer postavim ho az na dno a zapnu na nejvetsi rychlost a cekam az se z vajicka vytvori takova emulze a pak mixerem jezdim nahoru a dolu, do minuty je to hotovo. Chceš-li light verzi, tak dej méně oleje a nakonec tam přimixuj jogurt.

Lze si to i různě ochutit: méně octa, křenem, hořčicí atd.

Do salatu je ta majoneza vyborna smichana s mletou sladkou paprikou.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Adéla ()
Datum: 24. 05. 2005 09:32

Čokoládová roláda jako sen - podle Dobračky (3. týden F2)

Šlehačem ušlehat tuhý sníh z 6 bílků, potom do něj postupně po jednom zašlehat žloutky, Do hustého krému zašlehat 3 vrchovaté lžíce (polévkové) kakaového prášku a 3 vrchovaté lžíce glukopuru (prášková glukóza, běžně k dostání v obchodě). Těsto rozetřít na tukem potřený pečící papír (na plechu) a upéct ve středně teplé troubě - je to velmi rychle upečené cca 10 minut. Po upečení nechat stát asi 1/2 - 1 minutu, pak stočit i s papírem do rolády a nechat vychladnout. Po vychladnutí plnit krémem z 1 ušlehané šlehačky, do které se zašlehá 1 odtučněný tvaroh a glukopur podle chuti. Nechat v lednici rozležet, nejlépe přez noc.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Pegy ()
Datum: 24. 05. 2005 12:27

K čokoládové roládě:
recept vypadá úžasně, vyzkouším. Pouze navrhuji použít místo glukózy fruktózu. Fruktóza má podstatně nižší GI (pouze 20).
Všechny zdraví zpoza buku
Peggy

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Katy ()
Datum: 24. 05. 2005 14:08

Kuřecí koktejl ˇmyslím, že fáze II)

50 g pečených kuřecích prsou
30 g jogurtové omáčky Yofresh
1/2 avokáda bílý pepř
1/2 pomeranče citrónová a pomerančová šťáva
1 menší jablko
sůl, několik lístků máty
20 g tvrdého sýra
plátek jablka a avokáda na ozdobu

Postup: Pečená kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, stejně pokrájíme i omyté jablko, tvrdý sýr a oloupaný pomeranč. Do koktejlové sklenky vložíme avokádo nakrojené do tvaru vějíře, na něj poklademe nejprve pomeranč, pak sýr, jablko a na závěr kuřecí maso. Lehce přelijeme dresinkem, který jsme si připravili z jogurtové omáčky, ovocných šťáv, ochutili solí a bílým pepřem. Hotový koktejl zdobíme plátkem jablka, avokáda a lístky máty. Podáváme vychlazené.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Katy ()
Datum: 24. 05. 2005 14:19

Ředkvičkový salát se sýrem (I. fáze)

4 svazky ředkviček
200 g celeru
200 g Eidamu 30 % t. v s.
2 bílé jogurty (lze i 1)
pepř, sůl, cukr, hořčice, petrželka, kopr

Postup: Ředkvičky nakrájíme na plátky a promícháme je s nastrouhaným celerem a s nadrobno nakrájeným sýrem. Směs spojíme jogurtem ochuceným hořčicí, cukrem a koprem, opepříme a posypeme petrželkou nebo koprem. Podáváme vychlazené.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Lenka ()
Datum: 24. 05. 2005 14:36

Ředkvičky jako falešná míchanice
Ředkvičky podusíme na lžičce oleje (nebo bez), osolíme, opepříme a můžeme přidat vejce.
Chutná to podobně jako míchanice z hub.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Deni ()
Datum: 27. 05. 2005 10:45

Sýrové roládičky (F2)

1 sáček plátkového eidamu
15 dkg krájeného moravského uzeného
1 Lučina
2 trojúhelníčky taveného sýra
2 lžíce bílého jogurtu
česnek
mleté vlašské oříšky
hroznové víno

Postup:
Eidam necháme roztavit i se sáčkem v horké vodě a poté ze sýru vyválíme placku. Tu poklademe plátky moravského uzeného a namažeme náplní, kterou si připravíme ze Lučiny, taveného sýra, bílého jogurtu, česneku a vlašských ořechů. Než placku srolujeme jako roládu, dáme na okraj kuličky hroznového vína. To celé zabalíme a nakrájíme.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Ela ()
Datum: 30. 05. 2005 15:09

Rajčata pečená na bylinkách
Tento recept je z dubnového čísla SBD-Newsletter.

Tak snadné a tak dobré. Doba pečení závisí na velikosti rajčat, takže je zkontrolujte asi po 45 minutách pečení - měla by být měkká.

Porcí : 2

Ingredience :
1 lž. olivového oleje
2 velká červená rajčata, rozpůlit
1 stroužek česneku - pokrájet
1 lžička čerstvého tymiánu
sůl a pepř

Příprava :
Předehřejte troubu. Pekáček vymažte polovinou oleje. Vložte rajčata uříznutou stranou nahoru, posypte česnekem, tymiánem, osolte a opepřete, pokapejte zbývajícím olejem. Pečte 45 - 60 minut, dokud nejsou hodně měkká. Podávejte horká nebo v pokojové teplotě.

Nutriční informace :
57 kcal
3 g tuku celkem (0 g nasyceného)
0 mg cholesterolu
8 g sacharidů
2 g proteinů
2 g vlákniny
0 mg sodíku


Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Katy ()
Datum: 30. 05. 2005 17:00

"Eliny" rajčátka dělám téměř stejně, akorát dám na plech rajče s uříznutým vrškem nahoru a do něj dám půlku trojúhelníčku Krávy (může být asi i jiný sýr), pokapu olejem, na to koření (já mám ráda bazalku) a nechám zapéct. Je to mňamka!

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Ela ()
Datum: 30. 05. 2005 21:45

ČOKOLÁDOVÉ FAZOLOVÉ BROWNIES
1 plechovka opláchnutých a osušených fazolí
(černých nebo malých bílých fazolí)
3 vejce nebo náhražka vajec
3 lžíce oleje
4 lžíce kakaa
špetka soli
1 lžíce vanilky
sladidlo

Suroviny společně rozmixujte v mixéru na kaši. Můžete vmíchat kousky čokolády bez cukru a ořechy. Vlijte do koláčové formy a pečte asi 30 minut.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Petra ()
Datum: 31. 05. 2005 08:31

Francouzský salát - asi 3 porce, 1 porce asi 900 kJ
Ingredience: 2 rajčata, 1 salát, 1 paprika, 2 vejce natvrdo, 1OO g ryby (např. konzervovaný tuňák), 50 g vařených fazolek, možno přidat i někoilk oliv a kaparů.
Na zálivku: 2 lžíce octa (vinný, jablečný), 1 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, pepř, sůl.

Salát a rajčata, vejce a rybu nakrájíme na kousky, papriku na nudličky. Přidáme fazolky, olivy, kapary. Vše uspořádáme na mísu, přelijeme zálivkou a vychladíme.

Doba přípravy 15 minut, doba chlazení 1-2 hod.

Šunkový salát s křenem - 3 porce, 1 porce asi 580 kJ
Ingredience: 200 g kuřecí šunky, 100 g měkkého nízkotučného tvarohu, 1/2 nízkotučného bílého jogurtu, 30 g čerstvého křenu.

Šunku nakrájíme na drobné kostičky a zamícháme s "křenovou šlehačkou". "Křenovou šlehačku" si vyrobíme nešleháním tvarohu, jogurtu a křenu, není potřeba solit. Lepší chutná vychlazené

Doba přípravy 15 minut, doba chlazení 1 hod.

Plněné papriky - 2 porce, 1 porce asi 420 kJ

Ingredience: 2 papriky, 250 g nízotučného tvarohu, sekaná pažitka, sůl, 3 -4 lžíce mléka, párátka a několik listů hlávkového salátu na ozdobu.

Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme podélně na osminky, čímž vzniknou jakési "lodičky". Ty naplníme tvarohem ušlehaným s mlékem, solí a nadrobno nakrájenýou pažitkou. Paprikové lodičky dozdobíme párátkem zapíchnutým uprostřed, na nějž navlečeme kousek salátového listu jako "plachtu" . Vaši paprikovou flotilu ocení i ti, kteří tvaroh a zeleninu příliš nemusí.

Doba přípravy 20 minut.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: Petra ()
Datum: 31. 05. 2005 08:38

Kuřecí prsíčka na jehle - 2 porce, ta dietnější má asi 700 kJ, ta méně 1100 kJ.

2 kuřecí řízky, 2 plátky anglickéslaniny, 4 plátky kuřecí šunky, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu (vybírejte druh bez chem. a konzervačních látek), hrst čerstvé bazalky (lze nahradit menším množstvím sušené), 1 stroužek česneku, sůl, pepř.

Kuřecí řízek podélně nařízneme, takže získáme z každé porce 2 nízké plátky kuřecího masa, ty ještě jemně naklepeme rukou nebo válečkem. Kuřecí plátky pomažeme směsí protlaku a rozmačkaného česneku, poklademe plátkem slaniny nebo šunky, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a stočíme do roládky. Tu opatrně (aby se nerozbalila) nakrájíme na plátky cca 2cm silné a ty napichujeme na jehlu nebo špejly. (Jehla nakonec vypadá jako semafor, jedno kolečko vedle druhého, to abyste nenapichovali jinak.) Jehly umístíme na plech a z obou stran grilujeme do měkka a křupava. (Můžete trochu potřít olejem.)

Doba přípravy 40 minut, včetně grilování.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: RECEPTY SBD
Autor: tereza ()
Datum: 31. 05. 2005 19:51

Postupem času zvládám zpracování zatím pro mne netradičních druhů zelenin, tak bych také ráda přispěla "trochou do mlýna".......

CUKETOVÁ POLÉVKA SE ŽAMPIONY
Potřebujeme:
750 g cukety,
150 g žampionů,
cibuli,
stroužek česneku,
lžíci oleje (používám žlutý olivový),
400 ml zeleninového vývaru (z kostky nebo instantní-pozor obsahuje cukr lze nahradit vlastním zeleninovým vývarem),
šťáva a kůra z 1 citronu,
trochu mletého muškátového oříšku,
200 g taveného sýra,
pepř, sůl, bobkový list.

Plátky hub opečeme na oleji a vyjmeme. Na vypečeném tuku zesklovatíme posekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou cuketu a krátce opečeme. Zalijeme citrónovou šťávou, vývarem a 200 ml vody. Přidáme bobkový list a muškát a 10 min. povaříme. Bobkový list vyjmeme a cukety rozmixujeme. Přidáme sýr, necháme ho roztavit, ochutíme solí, pepřem, muškátem, přidáme houby a prohřejeme. Zdobíme citrónovou kůrou.


Nastavení: OdpovědětCitovat
špízy z krabích tyčinek
Autor: tatranka ()
Datum: 06. 06. 2005 13:53

přišlo to tak náhodou...a bylo to vynikající:
na špejli střídavě napichujte
- krabí tyčinky ( nakr. na 1/3)
- koktejlová rajčátka
-papriky ( nejlépe červené) na čtverečky
- lilek na kostky
-cibulka
Okořenila jsem to chalupářským kořením, upekla v troubě ( společně s vepřovými špízy pro zbytek rodinky - se špekem, cibulí, párkem, masem...)
a bylo to naprosto....úžasné



---

Nastavení: OdpovědětCitovat
Strany: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR



-----------REKLAMA-------------
This forum powered by Phorum.