Recepty :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Zdrave recepty 
Saláty všeho druhu
Autor: Ela ()
Datum: 09. 09. 2003 17:20

Recept na těstoviny s fazolemi od Riji :
Je to recept co dům dá, proto neexistuje přené množství surovin.
Těstoviny, fazole (plechovka nebo vařené doma) ty vařené jsou lepší, hned na horké se nakape něco ostrého (kečup, dresing apod) a než vychladnou, tak jsou super, plechovka tuňáka - rio mare se zeleninou je super, kyselá zelenina (okurky, cibulky, papriky apod.) vše zamíchat a to úplně stačí.
Můžete přidat vše co doma najdete, šunka, čerstvá cibule, čerstvá zelenina, sýr (cottage).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Saláty všeho druhu
Autor: Ela ()
Datum: 09. 09. 2003 17:39

Taky něco přidám z brožurky Saláty pro každou příležitost:

SALÁT Z ČÍNSKÉHO ZELÍ, BROKOLICE A ŠUNKY
300 g čín.zelí, 200 g brokolice, 100 g rajčat, 75 g žluté papriky, 125 g šunky, 200 g zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř.
Zelí na nudličky, brokolici spaříme ve vařící vodě a nahrubo nasekáme nebo rozdělíme na malé růžičky, rajčata a papriku na kostičky, šunku na nudličky, vše v míse smícháme se zakysanou smetanou, citr. šťávou, solí a pepřem.
Obměna : šunku můžeme zaměnit za tvrdý sýr, smetanovou zálivku za přírodní olejovou zálivku s citronem nebo za tatarskou omáčku.

PIKANTNÍ ZELNÝ SALÁT
500 g hlávkového zelí, 100 g cibule, 100 g syrové mrkve, 100 g sterilovaného celeru, 100 g tenkých párků, 2 vejce natvrdo, 100 g jablek, 1 lžíce strouhaného křenu, sůl, 200 g zakys. smetany.
Zelí na tenké nudličky, trochu osolíme a pěstí mírně utlučeme. Přidáme jemně krájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, nakrájený sterilovaný celer, kolečka párku, rozsekaná vejce, smetanu a vše promícháme. Necháme v chladu odležet.

KUŘECÍ SALÁT S PAPRIKAMI
250 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa, 100 g čerstvých zelených paprik, 100 g červených paprik, 100 oloupaného jablka, 50 g cibule, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce octa, 1 lžíce vody, 1 lžička cukru, pepře, soli a několik kapek worcestru.
Maso, papriky, jablka nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájenou a spařenou cibuli, rozšlehanou zálivku z oleje, hořčice, octa, vody, cukru, pepře, soli a worcestru, vše promícháme a vychladíme.

SALÁT Z HLÁVKOVÉHO ZELÍ S JABLKY A KAROTKOU
600 g zelí, 150 g karotky, 100 g jablek, 1 dl vody, 0,3 dl oleje, 0,5 dl octa, cukr, sůl.
Zelí na nudličky, osolíme a trochu pěstí utlučeme. Přidáme nastrouhanou karotku a jablka nakrájená na nudličky. Zalijeme zálivkou z vody, oleje, octa a cukru. Necháme v chladu uležet. Můžeme přidat i křen.

MRKVOVÝ SALÁT S KUKUŘICÍ
300 g čerstvé mrkve, 100 g hlávkového zelí, 100 g oloupaných jablek, 100 g sterilované kukuřice, 200 g jogurtové zálivky (1 bílý jogurt, 1 lžíce oleje, 1 lžička cukru, trochu citr. šťávy, sůl, sekaná zelená nať).
Karotku nastrouháme na struhadle, přidáme jemně nakrájené zelí, na nudličky nakrájená jablka, sterilovanou kukuřici, jogurtovou zálivku, vše promícháme a necháme vychladit.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Francouzký salát
Autor: cosatka ()
Datum: 13. 11. 2003 11:35

Složení:Uvařené těstoviny-při vaření přidáme do vody trochu olivového oleje,po uvaření zcedíme,podle libosti přidáme nakrájenou zeleninu- pórek,paprika,okurka,rajče.Vše smícháme a přidáme francouzský dressing,je běžně k dostání!dáme vychladit do ledničky,je vhodný i pro pohoštění návštěvy!
Dobrou chuť

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Francouzký salát
Autor: Hanka ()
Datum: 13. 11. 2003 11:46

Ten těstovinový salát dělám taky, ale místo dresingu dávám jogurt a pak dokořením podle chuti bylinkama a pepřem.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Francouzký salát
Autor: cosatka ()
Datum: 13. 11. 2003 11:55

Hanko,díky za další inspirace,vyzkouším to s tím jogurtem!Jinak jogurt přidávám čistě do rajčatového salátu,taky je moc dobrý!Pa

Nastavení: OdpovědětCitovat
Retongue sticking out smileyASTA ITALIANA
Autor: Monika ()
Datum: 11. 01. 2004 23:37

Žádné velké novinky, ale doma to milujeme. Pár receptů z naší italské kuchyně:

SPAGHETTI AD AGLIO (Špagety na česneku)
Na 2 lžících olivového oleje opražíme 2 stroužky na kolečka nakrájeného česneku a zamícháme do předem uvařených, scezených špaget.

PASTA E PISELLI (Těstoviny s hráškem)
Na oleji mírně opražíme na proužky nakrájenou cibuli, poté zalijeme konzervou sterilovaného hrášku, osolíme. Necháme povařit cca 15 minut a poté zamícháme do uvařených těstovin (maccheroni, spaghetti).

TAGLIATELLE AL SUGO DI CHAMPIGNONS (Široké nudle se žampionovou omáčkou)
Na oleji sehřejeme 3 prolisované stroužky česneku. Přidáme scezené žampiony (1 plechovka, nebo 1 sáček mražených, mohou být i čerstvé). Osolíme, přidáme trochu provensálského koření. Zalijeme 1 kelímkem smetany (nebo bílého jogurtu) a necháme cca 15 minut povařit. Nakonec přidáme 2 sýry apetito a mícháme, až se rozpustí. Do hotové, husté omáčky zamícháme uvařené a scezené tagliatelle.

FARFALLE AL TONNO (Motýlci s tuňákem)
Na rostlinném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou střední cibulku a 1/2 stroužku česneku. Přidáme 1 plechovku tuňáka (ve vlastní št'ávě, nebo v olivovém oleji - scedit), 1 plechovku sterilovaných krájených rajčat, osolíme, můžeme přidat čerstvou (nebo sušenou ) bazalku. Zalijeme kapkou vody a necháme povařit cca 30 minut. Nakonec přidáme smetanu (nebo 1 kelímek bílého jogurtu). Do hotové omáčky zamícháme uvařené a scezené motýlky (může být i jiný druh těstovin, ale spíš tvrdšího typu).

PASTA AL POMODORO (Těstoviny s rajčatovou omáčkou)
Na rostlinném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou střední cibulku a 1/2 stroužku česneku. Přidáme 1 plechovku sterilovaných krájených rajčat a 2 malé plechovečky protlaku. Osolíme, zalijeme 1/4 litrem vody, přidáme bazalku, popř. oregano, pokud máme rádi pikantnější jídla - špetičku peperoncina (pálivé papričky). Necháme povařit cca 30 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s těstovinami (penne, trapani - sekaná brka, vrtulky...), posypeme sýrem.

PASTA CON CARNE DI POLLO (Těstoviny s kuřecím masem)
Když zbude trochu kuřecího masa - na oleji opražit 2-3 stroužky česneku nakrájeného na kolečka, přidat kuřecí maso nakrájené nadrobno, přidat provensálské koření, bazalku, zalít kapičkou vody, orestovat, zamíchat do těstovin (vrtule, brka).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Salát z čínského zelí
Autor: Hanka ()
Datum: 20. 01. 2004 12:18

Čínské zelí a papriku nakrájíme na nudličky, k tomu na kousky rajče, olivy, cibuli a na tenké plátečky česnek. Uděláme zálivku z olivového oleje, citrónové šťávy, provensálského koření, lžičky hořčice a od oka vody. Přelijeme salát a posypeme balkánským sýrem.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Salát z čínského zelí
Autor: Honza ()
Datum: 02. 06. 2004 19:17

Místo balkánu můžem použít TOFU buď bílé a nebo podle chuti

Nastavení: OdpovědětCitovat
osvezujici salat z cinského zeli
Autor: Martina ()
Datum: 05. 06. 2004 14:07

Tenhle recept jsem okoukala v jedne zdrave se stravujici nemecke rodine.
Pul cinskeho zeli, dve jablka (lepsi jsou kyselejsi), cibule, pomerancovy dzus. Zelí, jablka a cibuli najemno nakrajet, smichat a zalit dostatkem dzusu.

Pomer ingredienci je spis individualni. muj pritel pridava panaka vodky pro lepsi riz smiling smiley

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: osvezujici salat z cinského zeli
Autor: marika ()
Datum: 29. 06. 2004 10:28

To vypada zajímavě, ale raději to zkoušet nebudu, pže z té kombinace ingrediencí je mi špatně........

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Saláty všeho druhu
Autor: lukasova ()
Datum: 13. 09. 2005 13:08

Na výstavě Harmonie prodávali těstovinový salát, který mi moc chutnal. Podle oka jsem odhadla suroviny:

těstoviny uvařené s trochou kari, trochu opepřit, na větší kousky nakrájená rajčata a salátová okurka a na kolečka černé olivy.
Bylo to pěkné a moc dobré. Okořenit lze dle vlastní chuti.



______________________
.: ZHUBNEME :.
Zdravě ke štíhlé linii
______________________

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Saláty všeho druhu
Autor: myosurus ()
Datum: 21. 03. 2006 10:41

můj úplně nejoblíbenější je z okurky salátkovky, rajčat, bílé papriky (nebo někdy dám kapii) - smíchám se solí, olivovým olejem, přidám nejlépe čerstvé bylinky (i si je kvůli tomu koupím v zimě - v létě jsou na zahrádce) - určitě bazalku + někdy přidám tymián, oregáno nebo i šalvěj,... na tenké plátky nakrájím česnek - tp je základ (ale někdy i jen tak), často do toho ale pak přidám buď avokádo nebo černé olivy (i zelené) nebo kuřecí prsíčka - okořeněné (třeba grilovací koření nebo podle chuti jiné-třeba žebírka na medu, bylinky nebo jen ososlené,...) a udělané na pánvi s česnekem a jablíčkem (na tenké plátečky), pražené žampiony (bez tuku) s kmínem zkusím někdy určitě i třeba tu praženou naklíčenou cizrnu.
Často ještě zakapu citronem, podle chuti ještě přidám někdy červenou cibuli nebo jarní cibulku.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Saláty všeho druhu
Autor: Peggy ()
Datum: 08. 07. 2006 09:08

Saláty z ranného zelí
Jemně nakrájet zelí a trochu rukama pomačkat, přidat na proužky cibuli, zálivku z balsamica, olivového oleje, bylinek, soli.
Dále možno přidat: olivy, fazole, balkánský sýr... dle fantazie a chuti

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Saláty všeho druhu
Autor: Peggy ()
Datum: 08. 08. 2006 09:48

KUSKUSOVÝ SALÁT

250 g kuskusu (lépe celozrnného) zalejeme 500 ml vařící vody, přidáme Wurzl (to je zdravější varianta Podravky a podobných koření) a necháme 10´stát pod pokličkou.
Mezitím si nakrájíme zeleninu: já jsem tam dala 5 rajčat, 1 červenou cibuli, několik stonků řapíkatého celeru, 2 papriky, čerstvou mátu, prostě co jsem doma našla. Určitě by se daly nalézt i jiné kombinace.
Pak promíchat s kuskusem, příp. přisolit, přidala jsem tam ještě trochu červených fazolí z konzervy, posypala parmezánem (a příteli přidala majonézu aby neříkal kopmentáře o příliš zdravé stravě). Něco podobného jsem jedla kdysi v Country life a dávali na to sojanézu.
Toto množství je asi na 4 porce.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Saláty všeho druhu
Autor: Peggy ()
Datum: 21. 08. 2006 14:39

Brokolicový salát s tuňákem

1 brokolice - vařit v páře 6-8´
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
olivy (cca 10)
balkánský sýr (50-100g)
citronová šťáva, olivový olej

Růžičky brokolice promíchat s ostatními ingrediencemi a vychladit. Solit se nemusí, osolí to balkán.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Saláty všeho druhu
Autor: Tamara A. ()
Datum: 28. 10. 2010 19:14

Našla jsem pár zajímavých receptů z řepy pribor2

Salát z červené řepy 1

1 kg červené řepy, 1 bílý jogurt, 2 lžíce červeného vína, 1 lžíce medu, 2 lžíce křenu, 2 lžičky hořčice, sůl, pepř
Omytou řepu uvaříme v osolené vodě doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na kousky. Smícháme jogurt, víno, med, nastrouhaný křen, hořčici, sůl a pepř, přidáme řepu a promícháme. Necháme několik hodin proležet v lednici a podáváme.

Salát z červené řepy 2

500 g červené řepy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce jablečného octa, cibule, špetka tymiánu, sůl, pepř
Uvařenou řepu oloupeme a pokrájíme na kostičky. Z octa, oleje, koření a soli připravíme zálivku, kterou nalijeme na řepu. Poklademe kolečky cibule a necháme uležet v lednici a podáváme.

Salát z červené řepy 3

100 g červené řepy, jarní cibulky, 100 g mrkve, sůl, pepř, 50 g zakysané smetany
Řepu oloupeme a s mrkví postrouháme na jemném struhadle. Přidáme posekanou jarní cibulku i s natí a promícháme se solí, pepřem a kysanou smetanou.

Salát z červené řepy 4

Uvaříme červenou řepu, oloupeme, nastrouháme nahrubo. Přidáme rovněž hrubě strouhané vystydlé vařené brambory a další nastrouhané ingredience: jablko, celer a mrkev. Vše promícháme, přisolíme, zalijeme kvalitním jogurtem smíchaným s kvalitním octem a kapkou olivového oleje. Přidáme čerstvě umletý černý pepř. Do salátu nebo do zálivky můžeme ještě nakrájet kapary nebo olivy. Nakonec dosolíme podle chuti. Necháme v chladničce proležet.

Pomazánka z červené řepy

100 g červené řepy, 2 kvašené okurky, stroužek česneku, půlka cibule, sůl, pepř, citronová šťáva, lžička olivového oleje
Uvařenou červenou řepu oloupeme, pokrájíme spolu s cibulí a okurkami, přidáme česnek, sůl, pepř a olej a rozmixujeme. Mažeme na plátky celozrnného chleba.


Boršč z červené řepy

100 g červené řepy, po 100 g mrkve, petržele, celeru a kvašeného zelí, 1 cibule, 3 brambory, 5 lžic olivového oleje, 1 bobkový list, lžička mleté papriky, lžička bazalky, sůl, kvalitní domácí bílý jogurt

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme zvlášť na oleji. Oloupené brambory a zeleninu také pokrájíme na stejně veliké kousky, posekanou cibuli zpěníme na oleji, zapražíme mletou papriku a zalijeme litrem vody. Přivedeme k varu a vkládáme zeleninu v pořadí mrkev, petržel, celer, zelí, podušená červená řepa a brambory, vždy s odstupem pár minut. Přidáme bobkový list, bazalku, osolíme, popřípadě dochutíme vinným octem a povaříme.Na talíři zdobíme kopečkem bílého jogurtu a můžeme třeba ještě posypat nasekanou řeřichou.

Červená řepa na víně

1 kg červené řepy, 2 cibule, 8 rajčat, olivový olej, 150 g žampionů, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 dl červeného vína, 2 dl vývaru, sůl, pepř
Omytou řepu uvaříme v osolené vodě doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme plátky žampionů, sůl, pepř, protlak, víno a podle potřeby vývar a podusíme. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, plátky řepy, prohřejeme a podáváme s rýží.

Červená řepa s kysanou smetanou

1 kg červené řepy, kysaná smetana, 2 lžíce celozrnné strouhanky, 2 lžíce parmazánu, šťáva z 1 citronu, lžička mleté papriky, olivový olej
Omytou řepu uvaříme v osolené vodě doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem, nalijeme část smetany, položíme osolené plátky řepy pokapané citronovou šťávou, opět přelijeme zbytkem smetany, povrch posypeme strouhankou, parmazánem a mletou paprikou. Zapečeme při 200 stupních 15 minut.

Smažená červená řepa
500g červ. Řepy, 2 lžíce vinného octa, špetka mletého pepře, sůl,

na obalení – 1 vejce, celozrnná mouka, strouhanka (kukuřičná), olej na smažení. (obalit řepu lze také v hrašce bez použití vajíčka a strouhanky)

Menší bulvy řepy uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vystydnout. Oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme , opepříme, zakápneme octem a necháme v ledničce odležet. Z mouky, vajíčka a vody (nebo z hrašky) uděláme těstíčko. Kolečka řepy pomoučníme, obalíme v těstíčku a ve strouhance a smažíme do zlatova. Podáváme třeba s dobrou bramborovou kaší a tofunézou, sojanézou.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Saláty všeho druhu
Autor: katkatnov ()
Datum: 10. 03. 2014 14:56

Geniální salát s rukolou, rajčaty a kozím sýrem jsem objevila tady



Upraveno 1krát. Naposledy upravil katkatnov (10. 03. 2014 14:57).

Nastavení: OdpovědětCitovat


Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR



-----------REKLAMA-------------
This forum powered by Phorum.