Warning: Undefined array key "useschemesbyforum" in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/easy_colorscheme/easy_colorscheme.php on line 46

Warning: Undefined array key "useschemesbytemplate" in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/easy_colorscheme/easy_colorscheme.php on line 83

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/mods/easy_colorscheme/easy_colorscheme.php:46) in /data/web/virtuals/256844/virtual/www/subdom/forum/cache/tpl-classic-header-428d9181c443c029ecb4d030a7743e01.php-stage2 on line 5
Jarní sluníčko odnese sádlíčko
Hubnutí II. :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Nove tema pro hubnuti 
Strany: PředchozíPrvní...23456789101112Následující
Aktuální stránka: 10 z 12
Re: Jarní sluníčko odnese sádlíčko
Autor: Dadula ()
Datum: 09. 06. 2016 07:39

Elo - kdybysme to daly dohromady, tak z nás bude jedna baculka a jedna šmrncovní baba smích Já to mám s velikostmi opačně - dole 44, nahoře 40 nene
Honzino - na mě začaly platit až ty červené semaforky v sebekoučinku na STOBu. Do té doby jsem byla přesvědčená, jak správně jím nene No je fakt, že s tukama mám taky problém, ale spíš opačný - většinou mám oranžový - že bych měla jako přidat, tak to teda nedělám, jen ubírám, když je přešvihlý, ale to je kupodivu málo ocicka Většinou spíš přešvihnu bílkoviny - sice jsou ještě v normě, ale jsou nad 100% no a sacharidy zase spíš pod 100%, ale stane se, že je přešvihnu i víc přes 100 - to ty moučníčky, no smích
Nejlepší strategií pro mě, je naplánovat hned ráno celý den, abych nemusela večer nějak drasticky šetřit, protože to pak neustojím a vdechnu pozdě večer nějakou naprosto nevhodnou krmi nene
No v úterý už tam byla ta jednička (71,5) tak teď usiluju o nulu uprostřed kvet

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dadula (09. 06. 2016 07:41).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Autor: Honzina ()
Datum: 09. 06. 2016 11:59

Tak jsem si vyhodnotila průměrnou "spotřebu" z DDD za těch pár dní, co poctivě zapisuji:
Bílkoviny: 54 %
Sacharidy: 74 %
Tuky: 137 %
Vláknina: 91 %

Ty tuky jsou vesměs ze semínek, luštěnin a oříšků. To je tak - když si dám salát z červené řepy, tak ho můžu sníst kilo a k němu třeba tři celozrnné bulky - stejně mám stále pocit hladu. Když si do něj přihodím lžíci slunečnicových semínek, zasytí mne normální porce.

A ty bílkoviny - toť trochu problém. Ty by také zasytily. Jenže vyřadila jsem (až na výjimky) všechny uzeniny, maso si dám zhruba ob den, mléko do kávy jsem nahradila sojovou smetanou (zase ty tuky) a jeden jogurt denně to nezachrání.

Plánovat můžu jen zhruba - k obědu bude něco rozumného z toho, co mi nabídne závodka a co bude k večeři také spíš jenom tuším.

Vracím se domů poměrně pozdě - mezi 19. a 20. hodinou - tak na nějaké vyvařování není moc čas.

Autor: lukasova ()
Datum: 09. 06. 2016 12:04

Honzino, nejsou tuky jako tuky :-)

Autor: Ela ()
Datum: 09. 06. 2016 12:30

Právě. Tuk ze semínek má sice furt tu kalorickou hodnotu jako ten tuk z bůčku, ale... !:-)
Já počkám ještě do neděle, ale od pondělí bych ráda nasadila umravňovací režim. Poslední týdny byly hektické a stresové, v takových nejsem schopna jíst slušně. Prostě nejsem.nene

Datum: 09. 06. 2016 15:28

Elo, to je právě jeden z těch zakopaných psů - "začnu v pondělí"...
Jenže jak já ti rozumím - když je stres, tak to nejde

ale... kolik kil já si za život tím "začnu v pondělí" přižrala...

Datum: 10. 06. 2016 07:23

Honzino, v tomto případě to má své opodstatnění, neboť zítra je svolána malá sešlost na oslavu narozenin a je tudíž nesmysl začínat hned, jsem realista... A neděli si přece nebudu kazit dietou...:-D No a další v pořadí je to pondělí, že jo ! V lednici už mám v pohotovosti šmakouna a takové věci, abych mohla opravdu nastolit nějaký solidní režim. A budu se muset obrnit asertivitou vůči škůdcům typu "Ale prosimtě, když už jsem to upekla, tak ochutnej", "Zejtra budem grilovat", "Hele maj zmrzlinu, já ti vezmu taky - Já nechci - Ale prosimtě!..." atd. atd. Znáte je, ne ? Tváří se to jako dobrák...bij

Autor: Veverka ()
Datum: 10. 06. 2016 16:16

Elo,
to je ale právě ono. Když člověk zaujme postoj "začnu od...", tak má tendenci si v tom časovém období do dne D dopřávat... Asi je lepší začít hned, ikdyž to není zdaleka 100%, ale to, že padlo rozhodnutí se umravnit "od hned" člověka trochu brzdí v tom, aby se "spustil" úplně. Ale praxe mi taky kulhá...

Honzino,
co tofu, syrečky, vajíčka? To je taky docela dobrý a rychlý doplněk salátů... Já teď chodím domů taky dost pozdě, takže u nás je nejčastější večeře chleba se sýrem a zelenina do ruky k tomu... Pokud nejsou zbytky z víkendu - tento týden třeba vývar s masem a kachna (na naštěstí byla nějaká čínská z domácího chovu, takže téměř tukuprostá, ale brknedlík je brknedlík a ne hubnoucí večeře)

Datum: 13. 06. 2016 08:42

Tak děvčata hlavu vzhůru, jsme přece holky šikovný, tak nám to přece půjde, no ne kvet kvet kvet
To se mi to kecá smích ale posledních pár let jsem na tom byla naprosto stejně jak vy :brek:
V sobotu už už tam ta nula byla - len sa mihla ( smích ), ale nakonec 71,1, no nic, bude příště JO
K dietním obědům - u nás byly řízky s br salátem :-D vyloženě dietní jídlo, že :-D

Datum: 13. 06. 2016 11:16

Dadulo, však ona se tam ta nula ustálí ! Já mám odbytou oslavu a můžu se umravnit. Mám 12 dní do dovolené, tak se zkusím polepšit. Dovolené se v tomto smyslu nebojím, stravování vlastní, očekávám hodně pohybu - cvičení a túry v horách, tam nepřiberu.mrk Ostatně já nepřibírám ani při "all-inclusive". Já přibírám ve všední dny, bohužel, a těch je převaha.nene

Datum: 14. 06. 2016 08:34

Elo - tak to máš dobrý, já byla na all-inclusive jen jednou a z ryze sebezáchovných pohnutek už nikdy nene Ne snad, že bych si dávala obří porce, ale chci od všeho ochutnat a v konečným důsledku z toho ta maxiporce je a pohyb na pláži taky zrovna není, večerní pomalá procházka a dva dny výlet to už nevytrhnou a když je to každý den, tak jsou min. 2 kila navrch nene Rači ne.
No užívám si volných oděvů, který mi byly zoufale těsné banan

Datum: 14. 06. 2016 08:58

Krásný pocit, co...:-)

Našla jsem si aplikaci na HIIT trénink na ellipticalu, tak se zase pustím do cvičení, už je toho dost.mrk Zdá se, že zdržovat mě bude pořád něco a to bych nezačala nikdy. Půlhodinu denně si prostě najdu a hotovo !

Datum: 15. 06. 2016 09:11

No já ten Orbitrek v poslední době dost flákám, chodím ven s hůlkama myska ale určitě nejsem tak propocená, jako na tom orbitreku. Z kraje to hubnutí šlo líp určitě i díky tomu. No dnes určitě budu šlapat :-D Zvládám tak 40 - 50 minut a během té doby dám cca 10x co nejrychlejší šlapání po dobu asi 30 vteřin. Leje ze mně jako z konve. A připadá mi, že se daleko dřív a víc potím i při jiné činnosti - že by se mi trochu zlepšoval metabolizmus otaznicek

Datum: 16. 06. 2016 08:04

Tak pohyb včera splněn - 45 minut orbitrek, pot ze mě přímo odkapával :-D
Dnes jsem konečně vytáhla do práce kolo, takže už mám po ránu splněno 6 km na kole, dalších 6 km bude odpoledne rotoped
No musím trochu přidat, za týden mi končí dvanáctitýdenní cyklus na STOBu a moc bych chtěla, aby zmizla ta sedmička na začátku. No asi to nedopadne, ale ty poslední dny do finyše musím sebrat poslední síly a zabrat, no ne smích

Datum: 16. 06. 2016 09:45

Dadulo, za tu šestku by to stálo !JO:-D

Datum: 20. 06. 2016 08:38

Tak šestka je na dosah - v sobotu 70,3kg, to musí do konce měsíce dopadnout. Jen aby se mi zase nezatemnil mozek nene já jak se mi daří, tak vždycky zvlčím - jako že si to můžu dovolit, když tak pěkně hubnu nene a nakonec skutek utek.
No dnes venku prší, tak nasednu na orbitrek a potrápím tělo na něm.
Včera jsme byli s manžou v lese - no jako na houbách smích. Na večeři jsme sice pár hub našli, ale je strašný sucho, i ten mech je úplně vysušenej :brek:

Datum: 20. 06. 2016 11:11

Dadulo, mně to povídej, nohy jsme si div neušlapali, šli jsme daleko, kdepak. Našli jsme akorát masáky, pravda pěkný, mladý, ale hřiby ani omylem, ani malinký, vůbec nic. Do pihele tmavýho, vždyť furt prší a zima taky není ! Co ty houby ještě chtějí ?

Držím palce aby sedmička tento týden padla !

Datum: 20. 06. 2016 12:32

Nalákaly nás houby také - plánovali jsme, ale pak z toho sešlo - jak tak na to koukám, o nic jsme nepřišli.
Váha mne zase naštvala. Skutečně na ni polezu jen jednou měsíčně.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Honzina (21. 06. 2016 07:43).

Datum: 21. 06. 2016 07:36

Honzino - vyhoď ji z okna, potvoru jednu :-D smích co si myslí smajl120
Elo - nevím, jak moc prší u vás, ale u nás je to bída - zahrádce to zatím jakž takž stačí, tráva roste jako blbá, ale hloub je sucho. Sice včera pršelo celé dopoledne, ale na houby to nestačí. To by muselo pršet aspoň týden v kuse, aby lesy nasákly.

Datum: 21. 06. 2016 09:01

No ty lesy asi mají pořád málo... Navíc tady jsou lesy na úpatí kopců, takže to asi z nich steče dolů a moc se toho nevsákne. No snad ještě vylezou.:-) Mají čas.

Autor: Danka ()
Datum: 22. 06. 2016 08:46

Ahoj kvet,

Dadulo, jde ti to skvěle JO !!!!

Honzino - já držím bílkoviny na 120-130g denně a spíš mám opačný problém...musím se hlídat, abych nahnala tuky a bílkoviny nepřešvihla.
Maso taky nemám denně, ale denně jím řecký jogurt od Milka, nějaký ten odtučněný tvaroh (často do pomazánek), šmakouna jak sladkého (nastrouhám do jogurtu, krásně ho to osladí), šmakouna natural, s hlívou, shmakyho, mozzarellu light, madeland fitness nebo 30%, eidam do 30%, olomoucké tvarůžky (nebo jejich napodobeninu z Kauflandu) a pak dost často ryby...spíš konzervované - tunák, sardinky jak ve vlastní šťávě, tak v tomatě - v kombinaci s tvarohem a jarní cibulkou báječná pomazánka a bílkovinová bomba :-), a taky nesmím zapomenout na vajíčka. Dá se toho najít hodně. Sem tam šoupnu do něčeho proteinový prášek na oslazení. Jinak sladím Flavdrops a to je tedy taky parádní sladidlo s velkou škálou příchutí.

Tuky mám především z avokáda, ořechových másel a ořechů, semínek, oleje a ty nasycené pak ze sýrů atp. Denně tak 55g celkem.

Sacharidy držím kolem těch 140-150g.

A do toho cvičím, resp. zvedám činky a fakt je to znát...svaly mi trochu rostou, je to aktivní hmota a tak i víc spaluju. A cítím se tedy skvěle.

Ad orbitrek - dlouho ležel ladem, teď na něm tak jednou týdně dám 20 minut HIIT a je to tedy masakr (30 sek jedu na max., 30 sek. pomalé tempo....mám aplikaci na tabatu v mobilu, parádní věc).

No a taky už chodím do práce, zatím ne denně, ale od července mi to začne naplno....tak jsem zvědavá, kdy budu cvičit, ale budu!

Strany: PředchozíPrvní...23456789101112Následující
Aktuální stránka: 10 z 12

Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR

This forum powered by Phorum.