Hubnutí II. :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Nove tema pro hubnuti 
Odbourání tuku versus ztráta svalové hmoty
Autor: Ruda45 ()
Datum: 30. 06. 2012 11:50

Zdravím Vás.
Jsem 45letý chlápek co se dal na hubnutí (tedy lepe řečeno změnil životní sty). Stav před 6ti týdny 108 kilo výška 176. Nejčko vážím 98. Dosaženo radikální změnou jídelníčku (tak nějak jsem si přečetl na internetu co a jak - čili hodně ovoce dopoledne, žádnej cukr, bílkoviny, omezeno pečivo na minimum, hodně zeleniny, minimum tuků) a radikální změnou fyzické námahy (denně hodinu běhám nebo plavu). Nejčko ten dotaz. Koupil jsem si váhu co měří procenta tuku a procenta svalové hmoty. S úbytkem tuku jsem spokojen, ale ztrácím i svalovou hmotu. Žádné drama: na 4 kila tuku ztratím jedno kilo svalů. Jelikož se chystám zhubnout ještě 20 kilo, tak mi těch svalů přijde škoda. Dočetl jsem se, že mám baštit tvaroh (sním ho kilo tejdně) vajíčka (sním tři týdně) a maso (to nejím moc, tak 30 deka týdně). Kdo s tím máte zkušenosti prosím o radu. Díky předem. Když bude mít někdo zájem napíšu jídelníček. Nemám moc času, vařím si všechno sám, takže jsou to jednoduché recepty.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Odbourání tuku versus ztráta svalové hmoty
Autor: lukasova ()
Datum: 30. 06. 2012 12:40

Měj byste mít na svou váhu cca 100 g bílkovin denně, abyste svaly neztrácel. Pokud nechcete zvýšit příjem libového masa a ryb (tam je nejvíc využitelných bílkovin), měl byste bílkoviny nahradit např. dalšími mléčnými výrobky (sýry, jogurty, tvaroh je výborný), luštěninami, tofu, šmakounem a dodat v menší míře i oříšky a semínka (několik kusů denně). Ve svalech je i dost vody, takže nemusí jít o úbytek čisté svaloviny, ale i vody v organismu. Druhou příčinou úbytku svalů by mohl být rychlý úbytek hmotnosti, doporučuje se cca 4 kg za měsíc.

Jinak si vedete dobře, jen tak dál.

Nastavení: OdpovědětCitovat


Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.