Doktorka :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Pro nove uzivatelky z Doktorky 
Strany: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 15. 05. 2013 09:28

Maruško, já nemohla dojet ani domů, manžel myslel, že bude muset stavět v lese.............potupa...........vydržela. ale bylo to něco

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: balhel ()
Datum: 15. 05. 2013 17:44

Krásný májový podvečer všem. Opět proběhl sluníčkový den, u nás dnes ve stylu běhání po lékařích/ všechno O.K./,nákupu a balení na prodloužený víkend. Ještě jsem stihla umýt okna, vyprat záclony a manžel šel následně za mnou s mopem a prachovkou. Nerada odjíždím z neuklizeného a ráda se vracím do pořádku.
Marti, to musel být tedy mazec, prosím tě, za to určitě nemůže detox, jedině, že by jsi brala nějaká projímadla. Asi to bylo něco v jídle.Tak snad už je ti dobře, občas tu také běhají jednodenní střevní virózy.
Jane,ahoj. Jo jedeme s Čedokem, zájezd se jmenuje Báječná Provance, je to na 8 dní a pro nás výhodná trasa s odjezdem z Ostravy. Tak se nemusíme plahočit až do Prahy, jako když jsme jeli do Španělska. Ovšem na Španělsko vzpomínám asi nejraději. Byli jsme na 13 dní, projeli jsme to celé od Malgradu až na Gibraltar a zpět kolem pobřeží. Viděli jsme Zarragozu, Toledo,Barcelonu, Madrid, Granadu, Cordobu, byli jsme v Alhambře a Seville. Vystoupali jsme s autobusem na Montserrat. Nádherně sestavený program, super průvodce a to jsme byli s Firo tour. Zatím to bylo to nejhezčí, co jsme zažili.
Letos jsme si tu Francii dali k 40. výročí od svatby, vracíme se tam zpět po 15.letech, to jsme měli stříbrnou svatbu a vzali jsme to přes Paříž,prostě romantika.
No a jinak pokračuji ve zdravé výživě, sice jsem z ní 2kg přibrala, ale nějak to neřeším. Hlavně, že mě přešly ty rýmy a kašel a také doufám, že se lepší ten cholesterol. Těch 65kg je tak akorát, modelka ze mě už nebude a ve svých 60 letech si více vážím toho zdraví.
Snídala jsem kaši z ovesných vloček s ořechy a strouhaným jablkem. Ke svačině nic, byla pozdní snídaně.
K obědu pangase se zeleninou na páře a kuskus. Koupila jsem si parní hrnec a hodně ho využívám. Ta zelenina, brambory i ryby v něm jsou chuťově úplně někde jinde, než dušené ve vodě.
Teď si chystám k večeři zeleninové lečo s uzeným tofu a dám si do toho jeden bílek.
Manžela nějak nepřesvědčuji, aby jedl totéž, co já, vždycky má na výběr. Ale u něj rozhoduje to, jak se cítím já. I s tou jógou čekal 2 roky, než se přidal a to bylo jen proto, že viděl velké zdravotní pokroky. Prostě se bojí, že ho asi přežiji a budu tu bez něj pěkně řádit.
Tak jdu dobalit batoh, sníst večeři a všem vám přeji krásný zbytek týdne. Iva

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: Jane ()
Datum: 16. 05. 2013 07:15

Dobré ráno kvet
Španělsko by se mi taky líbilo, tam jsme ještě nebyli. Na Báječnou Provence kouknu aspoň pro inspiraci, Rosťa chce jet autem, abychom byli nezávislí a mohl fotit, kdy chce smiling smiley.
No a příklady táhnou. Můj muž taky leccos odmítal nebo neznal, a teď jí o hodně jinak než dřív, a vidí spoustu věcí jinak :-).
Krásný den kvet.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 16. 05. 2013 07:18

Ivo, já si už dřív v Lidlu koupila nějaké nudle se sépii nebo tak něco. Já myslím, že to bylo tohle.
Jinak detox zatím probíhá docela dobře. Jsem trošku víc unavená.
Ivo, manžel řekl, že se mnou taky něco bude držet (detox) ale v daleko mírnější formě. Zalíbilo se mu, že se doma nepije víno, tak jsem zvědavá kdy se vzdá svého piva, třeba na týden...............asi nikdy.
Jane, manža bych řekla věkem taky mění návyky, jak píše Iva chce tu být dlouho zdravý, a bez toho starání o sebe to jen tak nepůjde.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: balhel ()
Datum: 20. 05. 2013 17:03

Pěkný májový podvečer všem. Tak jsme se vrátili z prodlouženého víkendu na Uhersko-Hradišťsku. Počasí nám celkem vyšlo, jen v pátek v poledne a v sobotu ráno byly menší dešťové spršky. Šlápli jsme si na Velehrad, archeopark Modrá-to mě zklamalo. Velehrad jsem si představovala větší a v bazilice na mě ani nepadla taková ta pozitivní energie, kterou vždycky cítím v každém kostele. No a archeopark se nedal srovnat s muzeem ve Valašském Meziříčí, tam jsou alespoň ty domky původní.No a sehnat ve Starém Městě něco teplého k jídlu po 16. hodině bylo nadlidské úsilí, nakonec nás poslali do hotelu Synot, tam jsme čekali na minutku 45 minut.
Ale Buchov, Buchlovice a okolí se nám líbilo moc. Hlavně ten krajinářský park u buchlovického zámku, jsou tam krásné a vzácné stromy.Nasbírala jsem tam nějaké exotické plody, třeba z pavlovnie plstnaté nebo z černého ořešáku.To bude zase na podzimní věneček na dveře jak dělané.
Jídelníček z cest ani nebudu popisovat, i když jsem se snažila.Ale opravdu nešlo vybrat nic-moc vege. Naštěstí jsem si vzala sebou do krabičky ovesné vločky,smíchané s oříšky a sušeným ovocem a jogurt jsem si koupila, tak snídaně ušly. Banán nebo jablko ke svačině,to také bylo dobré. Ve čtvrtek jsem měla z domova udělané vege-sendviče. Ale pak večeře a další dny bylo nutné řešit operativně,na těch cestách to je složité. A v té Francii bude ještě hůře, tam máme předplaceny snídaně a večeře. Snídaně formou švédského stolu, tak to si vyberu, ale večeři asi těžko.
Dnes jsem to začala napravovat. Snídala jsem kaši z vloček s tvarohem a hrozinkami. Ke svačině strouhané jablko s mrkví a kokosem. K obědu byl sojový guláš s paprikami a celozrnnými těstovinami a večer si dám cizrnu v rajském protlaku.
Zítra celý den hlídám a tak jsem právě dovařila pohankové rizoto s tofu. K snídani budu housku s luštěninovou pomazánkou a paprikou a na svačinu si nastrouhám jablko do tvarohu. Zbytek dne uvidím.
Snažím se, abych měla každý den v jídelníčku zastoupeny obiloviny, luštěniny, ovoce a zeleninu,1x denně mléčný výrobek, to jsou hlavní živiny.K tomu nějaká semínka, hodně si přidávám tahini pastu,to je skoro čistý sezamový olej.
A tak vám přeji krásný den. Iva

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 21. 05. 2013 07:44

Tak tě Ivo vítám. No na těch cestách je to vždy takhle, ale když člověk ví co chce a co vůbec ne, tak něco najde.
Pohanku jsem si chtěla uvařit včera, nakonec jsem tam měla zbytek celorzn. těstovin, tak jsem si je uvařila. Vedle na pánev jsem si dala cibulku, tofu a zeleninu a jelikož těch těstovin byla fakt hrstka, tak jsem k té zelenině přidala červenou čočku a nakonec smíchala i s těstovinami. Mám dvě porce - dva oběda dnes a zítra.
Jindy bych to slupla najednou, ale snažím se zmenšovat ty porce. Ono je toho dost, ale já bych chtěla kopec. Né mám dvě porce a ještě jsem si udělala okurkový salát, tak se těším v práci na poledne..................

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: VěraM ()
Datum: 21. 05. 2013 10:18

Ahojky všem,
jo jo pohanku tu já rád, dnes budeme mít k obědu čočku s pohankou a vejce, moc nám to chutná.
Včera dělala dcera bezlepkové vafle, kupodivu to bylo i jedlé :-D
Mějte se sluníčkově, jdu pracovat :-D

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 21. 05. 2013 10:45

Věrom a zvládáte te´d to jídlo dobře? Je to limitující ale asi se to dá. Včera měli v Lidlu bezlepkové špagety, zakoupila jsem je. No je spousta lidí co lepek vynechává záměrně, že nás stejně zatěžuje

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: VěraM ()
Datum: 21. 05. 2013 19:55

Marti, zatím zvládáme, nejhorší je asi pečivo, ale i to se dá koupit celkem poživatelné, je sice drahé, ovšem nenakoupíš jiné věci, protože je nemůžeš, takže asi utratíme za jídlo tak stejně. Problém je pro ni čokoláda, kterou má ráda ale nemůže casein a ten občas v čokoládě hlavně mléčné je. Těstoviny v Lidlu jsem zakoupila, jsou celkem dobré.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: balhel ()
Datum: 22. 05. 2013 17:12

Krásný podvečer všem. Tak tu máme za sebou od včerejška pár jarních bouřek a deštíků, je moc příjemné počasí. A tak si to užíváme,včera celý den s dětmi. Viktorek je v nejlepším věku, v srpnu mu budou 3 a tak je to samé "a proč" a celý den tu pusinu nezavře. Buď mluví, nebo se něčím krmí, jeho apetit je zarážející a musíme před ním jídlo schovávat. Tak, jak toho staršího pro změnu musíme do jídla nutit,protože ve 3. třídě váží 30kg při výšce 145cm.A Viki má 16kg. Nějak si to pamatuji ze svého dětství, kdy jsme byli neustále nuceni k jídlu, protože to pro nás bylo nutné zlo. Zlatých 17 let a mých 45kg i s postelí.Jen nevím kdy se to zlomilo, zřejmě zapůsobily hormony a já okolo té 30. začala nějak přibírat. Naštěstí ve mě funguje nějaký ten pud sebezáchovy a nejvíce jsem to dotáhla na 72kg, tam mě to donutilo něco se sebou dělat.
A tak se krmím více-méně zdravě.
Dnes jsem snídala ovesnou kaši s jablky, dopoledne pomeranč a 1/2 jogurtu.
K obědu jsem dělala výborné květákové kari s celozrnnou rýží a večer si dám zeleninový salát s Cottage.A protože se momentálně potýkám s nějakou neznámou bolestí zad a nejde mi cvičit ani jóga, tak se poflakuji doma, luštím křížovky a došlo i na dnešní malou procházku, která mi činila nějaký problém. Tohle prostě neznám a nevím si s tím rady. Doufám, že to do tří týdnů odezní, jinak tu Francii odtrpím.
Tak ať se vám všechno daří a mějte se sluníčkově. Iva

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 23. 05. 2013 11:45

Ivo, já kdybych si víc vážila svých kil z mládí 65 kg a myslela jsem, že jsem buřt

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Datum: 18. 06. 2013 19:33

Ahojky kočenky, tady to nějak zamrzlo?
Dnes jsem poobědvala mozarelu s rajčátkama a k večeři jsem měla míchaný vejce už s domácí okurčičkou, jenže jsem nešla cvičit - hanba mi! - protože se nám ohlásil topenář, že donese fakturu. Pálka solidní, ovšem pozitivní v tom, že o 7 ,5 tisícky menší, než rozpočet.
Pomaloučku balím, v pátek frčíme. Snad ta zima nepojede s námi.
Ahojky, babča

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: salome ()
Datum: 09. 04. 2014 17:33

Ahoj holky kočenky,
kam jste se ztratily? Hubnete ještě někde nebo už jste se na to vybodly? Berete ještě nové nebo jste už jen uzavřená parta? Vaše diskuze je krásné čtení, román ze současnosti o hubnutí, ale i o životě. Mohly by jste to vydat a byly by jste v balíku. Všem vám moc fandím a jste moc sympatické hlavně Babča Helča, Alena, Dana, Míla, Ivana... Připadáte mi jako moje kamarádky.
Je mi 41 a nikdy jsem neměla větší problémy s váhou, jedla jsem s mírou a nikdy jsem neměla víc než 60 kg při 173 cm. Až ke konci roku 2012 jsem byla 100 dní v nemocnici a za tu dobu jsem se tam vyžrala čokoládama (klidně tabulka za den) a sušenkama navíc o 10kg. Po příchodu domů jsem se to snažila schodit, ale šla jsem na to úplně blbě, jedla jsem třeba jen 2x denně. Chodila jsem na procházky z kopce a po rovině do Prokopáku asi 5km, ale to nestačilo. Takže se ještě 2kg přidaly a loni v létě jsem zahlédla na váze sedmičku na začátku. A tak jsem si řekla fakt už dost, tlustá bejt nechci. Začala jsem jíst pravidelně po asi třech hodinách a pohyb jsem přidala na 10km za den a to i do kopce. Příjem do 5000 Kj. Kila se začala konečně odlepovat. Šlo to tak půl kg týdně v průměru. Občas se to na 2-3 týdny zaseklo. V létě jsem si hodně dělala ovocné dny. Na vánoce jsem si dala dárek, že jsem dohubla na svých 57 kg. Od té doby udržuju. Pomalu přidávám jídlo a ubírám pohyb. Teď mám příjem asi 6000 Kj. Doufám, že se mi váha povede udržet, počítám s tím, že už se budu muset hlídat pořád. To udržování je snad těžší než hubnutí.
Končím zatím svůj příspěvek do vašeho románu, snad se mi některá ozvete kam za vámi. Každopádně bych vám chtěla říct, že to jde, nevzdávejte to!



Upraveno 2krát. Naposledy upravil salome (13. 04. 2014 20:06).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: lukasova ()
Datum: 09. 04. 2014 22:48

Salome, teď už se víc hubne jen na Hubnuti II.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Strany: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5


Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.