Doktorka :  Forum serveru ZHUBNEME.cz The fastest message board... ever.
Pro nove uzivatelky z Doktorky 
Strany: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 4 z 5
Re: Rok 2013
Autor: balhel ()
Datum: 03. 05. 2013 16:45

Dobrý den, no já Jonáše "znám" z jednoho pobytu jógy, měl tam přednášku. Díky němu jsem tenkrát přešla na makrobiotiku, i když v některých věcech s ním nesouhlasím a upravila jsem si to podle sebe. Ale ty jeho preparáty mě nadchly tím, že jsou opravdu bylinné a pomohly mi na mé chronické rýmy- RespiHelp a RespiDren. No a teď řeším ten cholesterol a triglyceridy. Ty tuky jsem dostala naprosto do normy díky WL Helpu, ten působí přímo na metabolismus tuků. A cholesterol jsem snížila za 3 měsíce z 8,5 na 7,25 díky Acholu. Ještě mám dlouhou cestu před sebou, mám to dáno geneticky a tak se zaměřuji přímo na játra, brala jsem také LiverHelp a LiverDren a uvažuji na podzim, že si koupím celou tu detoxikační řadu. Četla jste tu jeho knihu o detoxikaci? Velmi zajímavé, ono stačí si přečíst jeho Křížovky a Tajenky života a začne mu svítat.
Přeji krásný den. Iva

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: lukasova ()
Datum: 03. 05. 2013 18:09

Já jsem v dubnu zakončila celé jejich vzdělávání, takže už jen ta praxe smích Mě to nadchlo už jen proto, že mi přesně potvrzuje to, k čemu jsem metodou pokus-omyl došla za 20 let já osobně. A taky tím, že hodně pracuje s psychikou, což u jiných preparátů není. A co si budeme povídat, většina poruch zdraví je na základě stresů a potlačených emocí :-) Ono i to hubnutí je hlavně o psychice.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: balhel ()
Datum: 04. 05. 2013 06:55

Dobré sobotní ráno všem. U nás zataženo a příjemných 8°C, jemně mrholí.Ale i tak se chystám na ranní procházku, tohle počasí miluji.
S tou psychikou naprosto souhlasím, jen to trošku déle trvá, než člověk příjde na to, co mu ubližuje a škodí. Momentálně se soustředím na EFT terapii, určitě vám to něco říká. V doslovném překladu Emotional Freedom Techniques= technika emoční svobody, metoda léčby energetické psychologie. Jsem teprve na začátku, ale už začínám pociťovat první malé úspěchy. Získala jsem manuály, koukla na pár videí na youtube a teď to převádím do praxe.
Tak přeji všem, ať odpustí všem a hlavně sobě, a tím získají osobní vnitřní svobodu a mohou se v životě pohnout dále. Není to nic náboženského, tady jde o to najít cestu sám k sobě. A o tom to je.
Přeji krásný den. Iva

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 06. 05. 2013 06:59

Heleno, Maruško díky za rady. Já si pořád říkám dojít ke zklidnění a poznání. Jak píše Iva nechci si vymejvat mozek, ale opravdu jít životem v klidu. Dost se mi to daří, hlavně novým způsobem života.
Ivo, já o té očistě přemýšlím a čtu už dlouho. V podstatě jsi mi potvrdila co si tak myslím. Myslela jsem, že bych nejdříve zkusila něco "slabšího" jak píšeš vynechám určitých potravin a když se mi to zalíbí, tak třeba na 10 dní přitvrdit. Takovou mám ideu. Myslím, že je to jen o rozhodnutí a pak to půjde samo.
Kdybyste viděly jak ráno jen vstanu jaký kus přírody mám na očích. Momentálně máme sedm kosů na zahradě a jak jsem posekala, tak se tam předhání jeden před druhým. hezký den martina

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: balhel ()
Datum: 06. 05. 2013 07:46

Krásné pondělní ráno. Venku se nám nějak zatahuje, snad se to vybere a bude hezky. Ale je teplo a ono každé počasí má něco do sebe. Třeba ta sobotní procházka v jarním deštíku byla velká romantika.
Marti, úplně ti věřím, jaký pohled máš v tom svém ráji. My bydlíme na sídlišti, ale kolem nás je hodně stromů, na většině z nich jsou hnízda hrdliček, drozdů a kosáků, takže nám tu od rána stále něco "vřeští" a připadám si spíše jako v lese. Začíná to pípat tak kolem třetí nad ránem a pak začne úplný koncert.
Správně uvažuješ o té změně, když začneš mírně, tak to pro tělo nebude takový šok. Mě hodně pomohlo, když jsem vysadila maso,sladkosti z bílého cukru a bílé pečivo. Pak jsem začala omezovat solení. To by nikdo nevěřil, jak jen taková změna dokáže člověka zklidnit.
Jít klidně životem je hezká idea a jde to. Sice se nikdy nevyhneš "srážce s blbcem", ale pokud ty jsi v pohodě, dokážeš se s tím srovnat a při večerní meditaci to ze sebe setřást. Také si začínám říkat, že když mi někdo ublíží, je to jeho problém na jeho životní cestě. Já mu odpustím a nečekám omluvu, ale on se s tím bude vyrovnávat mnohem déle, hlavně,když si to sám neuvědomí.
A jídlo ovivňuje tu psychiku hrozně moc, to už jsem si uvědomila dávno.A vůbec nejvíce jsem si uvědomila, že jsem kdysi o tom čísle na osobní váze uvažovala asi 80% svého času a všechno okolo mi utíkalo. Takže se snažím přemýšlet jen o hezkých věcech, jíst, když mám hlad a to, co mi dělá dobře.
Přeji ti dnešní příjemnou cestu životem. Iva

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 06. 05. 2013 13:02

díky

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: balhel ()
Datum: 07. 05. 2013 19:45

Přeji všem krásný jarní podvečer. Celý den nám nešla elektřina, dělají nám v domě nové rozvody. A tak jsem dnešek využila k chůzi v dešti, dopoledne jsme si šlápli 13 kilometrů. No a odpoledne jsem se věnovala Viktorkovi. Vzali jsme si tříkolku, navštívili 2 dětská hřiště, dali jsme si zmrzlinu a užili jsme si to.
S jídlem se snažím dodržovat nově vytyčený cíl= docílit lepší zdraví a posílit imunitní systém, do zimy mám co dělat. Letošní zimu mě od ledna potrápily 2 chřipky a tři měsíce trvající rýma, což bylo něco neskutečného. Proto musím přes léto dělat něco, aby se to neopakovalo.
Snídala jsem celozrnný chléb s makovo-medovou pomazánkou a meltu. A protože to byla vydatná snídaně, vynechala jsem svačinu. K obědu jsem měla dušenou červenou čočku s kari kořením, vmíchala jsem si do toho vařenou pšenici a ochutila smaženou cibulkou, celkem skvělá záležitost a kysanou okurkou.
No a k večeři mísu čerstvě krájené zeleniny-čínské zelí,paprika,rajče, do toho 1/2 krájeného hermelínu, dochucené dijonskou hořčicí a rajčatovým protlakem.
Za chvíli si uvařím hrnek kontryhelového čaje, před spaním odcvičím jógu, provedu EFT terapii na rozpuštění negací a snad budu dobře spát.
Přeji všem krásný sváteční den, snad máte všichni volno. Venku je krásné jaro, všechno rozkvetlo najednou a tak si to užijte. Iva

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: VěraM ()
Datum: 09. 05. 2013 10:30

Ivo, pěkný popis dne a jídelníčku, taky si užívám hlavně s úklidem po řemeslnících a studiem gfcf diety - bezlepková a bezmléčná, je to dílo. No ale za ty tři týdny už si pomalu zvykáme, našla jsem i pár e-shopů, kde se dají objednat chleby a mouky zejména e-shop, kde nám potraviny přivezou jednou týdně domů a něco maji v dm drogerii a v globusu :-(.
Přeji hezký sluníčkový čtvrtek a zalézám do houští pracovat

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 09. 05. 2013 12:57

Věrom v Plzni taky občas něco je, když bys sem jela - myslím nějaké vhodné potraviny
Já jak koukám na Ivy jídelníček tak jak se zatím jen teoreticky a duševně připravuji na očistu, tak si říkám jak mi bude bez masa.............

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: lukasova ()
Datum: 09. 05. 2013 13:55

Martino - když si to nejdřív srovnáš v hlavě, tak ti určitě nebude chybět. Pokud ano, nemá cenu lámat to přes koleno, třeba se najde vhodnější chvíle.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: balhel ()
Datum: 09. 05. 2013 18:34

Krásný jarní podvečer všem. Dnes byl opět krásný den, přes poledne na teploměru ukazovalo až 43°C. A tak jsme si to dnes užili, odpoledne jsme dali ruksaky na záda a šlapali po okolí. Naštěstí tu máme kde chodit, máme tu přírodní rezervaci Skučák, je to rybník, kde hnízdí labutě a spousty vzácných ptáků. Pak jsme to vzali kolem koňské farmy,kde jsme nakrmili koníky, dali jsme si v hospůdce pivko/zdravé vitamíny/ a pak ještě naokolo domů, no celkem podle GPS to udělalo 17km.
Jídelníček dnes:
snídaně- celozrnná kaiserka s drožďovou pomazánkou, paprika
dopoledne- sklenice kefíru s rozmixovaným jablkem
oběd- čočkový guláš, celozrnný chléb
odpoledne- právě ten 1/2 litr piva
večeře- zeleninový salát s Cottage sýrem
Marti, vždyť vůbec nemusíš vynechat úplně maso. Jde o to nejdříve ho trošku omezit, hlavně ty červené druhy/ hovězí,vepřové,vnitřnosti/ a také vynechat uzeniny, ty ti chybět určitě nebudou. Spíše to nahradit libovým kuřecím a hlavně rybou.Maso stačí tak 2-3x týdně a když k tomu přidáš dostatek zeleniny v jakékoliv podobě, tak se eleminují ty škodliviny z masa.
U toho červeného masa je problém v tom, že "roste" dlouho. Než jde kráva nebo prase na porážku, tak stihne do sebe nastřádat hodně škodlivin z vody, ovzduší i výkrmu, pak se v něm uloží stresoidy z porážky a to všechno do sebe dostaneme při jídle.Lidé, kteří jedí hodně toho tmavého masa jsou pak mnohem agresivnější a stresovanější. To kuře roste max. 3 měsíce, i když na druhé straně je krmeno hodně hormony, aby rychle přibíralo. Lepší jsou ta BIO kuřata, ta jsou "snad" zdravější.
Takže pokud to vyzkoušíš postupně, tak si tělo pomalu odvykne.I pouhé omezení masa se příznivě projeví na zdraví. Víš, jak dlouho tráví tvé tělo maso? Trvá to 8-10 hodin, to už pak nastávají hnilobné procesy ve střevech a do těla se vylučují nebezpečné látky.
Takže pomalu a klidně, bez násilí.
Jinak přeji všem krásný jarní den. Iva

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 13. 05. 2013 09:40

já mám doma prasátkový maso a domácí. To je zcela jiná chut. Včera jsem se Ivo hodně propíjela, maso neměla, udělala jsem si výborný oběd. Nudle z mořských řes, fazole a zeleninu, místo masa trošku šunky. Moc dobré ještě mám dnes na oběd.
Potom propití se cítím už dnes lehčí. Vynechávám alkohol a na pár dní až přitvrdím vynechám maso zcela a kávu. No Maruško, Ivo připravuji se na to duševně, ale začínám se moc těšit.

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: lukasova ()
Datum: 13. 05. 2013 11:21

Martino - to maso máš pravdu. včera mi dal táta ochutnat uzený, co koupili od řezníka v jižních Čechách. Už dlouho mi tak nic nevonělo, Albert je v tomto smyslu naprosto sterilní...

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 13. 05. 2013 12:10

už druhý den se víc propíjím. Maso jsem neměla a nějak běhám kamsi.............dnes jsem si nakoupila tofu, další várku tmavých těstovin. pán tam měl myslím, že lněnou mouku a další vychytávky, to se mi líbilo

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: balhel ()
Datum: 13. 05. 2013 18:06

Krásný májový podvečer všem. Tak nám tady během víkendu proběhlo pár jarních bouřek a lijáků a nějak se krásně vyčistil vzduch. Taky konečně, vždyť celou zimu jsme tu na Karvinsku měli nedýchatelně, za 6 měsíců tu bylo jen 82 dnů, kdy byl normální vzduch.
Takže jsem se dosyta vyspala a odpočinula, našlapali jsme pár desítek kilometrů v dešti, zašli k dětem na mexické tortily a je nám fajn.
Chystáme se na prodloužený víkend do Uherského Hradiště, ke kořenům Velké Moravy a také na Velehrad a do Modré/archeopark/, chceme navštívit Buchlov a Buchlovice. Tak jsem to spočítala na takových 80 kilometrů za 3 dny,počasí nám má přát a těch kilometrů není zase tak moc.
No a v červnu vyrazíme na poznávačku do Provance, tam jsme sice už byli, ale táhne mě to zpět. Zase se ráda projedu po národním parku Carmanaque,kouknu na Grand Canyon, nafotím pár fotek v Avignonu, Nice a Nimes.
Dnes jsem dělala mňamku z ovesných vloček, jmenovalo se to ovesné kotletky po milánsku.
Na pánvi jsem osmahla krájenou cibulku a česnekovou nať, přidala malou sklenici vody a 80g vloček, ochutila bylinnou směsí VEGA, majoránkou, tymiánem a česnekem a nechala 30 minut bobtnat. Pak jsem přidala 1 vejce, lžíci ostřejší hořčice,hodně drobně krájené pažitky a celozrnnou strouhanku na zahuštění. Ze směsi jsem vytvarovala řízky ve tvaru kotlet a osmažila na vymazané pánvi.
K tomu se podává sicilská omáčka:
Na oleji osmahnout cibulku a krájenou červenou papriku.Přidá se kukuřice/sterilovaná nebo mražená/,2 lžíce rajčatového pyré, trošku vody a opět koření VEGA/sušená zelenina s mořskou solí, neobsahuje glutamát/. Přidá se koření kari,mletá paprika,podle potřeby mořská sůl a lžíce zakysané smetany. Nechá se probublat.
S těmi ovesnými kotletkami fakt dobrá záležitost a pro oko hezky barevné.
To bylo jen tak pro inspiraci,pochutnal si i manžel.
Tuhle jsem dělala lívanečky z vloček a ty mi snědli děti.
Tak vám přeji všem krásné májové dni a užívejte si života s úsměvem. Iva

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: lukasova ()
Datum: 13. 05. 2013 20:23

Balhel - to vypadá dost dobře, jen se obávám, že chlapi by absenci masa v kotletkách dost brzy odhalili....smích

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 14. 05. 2013 11:35

Ivo děláš mi chutě, já chci zkusit karbanátky z červené čočky, Taky jsem někde četla a vypadalo to dobře. No manža by si i pochutnal, ale zajedl by to špekem nebo kotletou prasečí.
Včera jsem běhala to byla hrůza, já myslím, že to bylo po těch nudlích - byly se sépií či čím. No skoro jsem nedojela domů. Fakt hrůza. No co detox začíná..............smích

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: Jane ()
Datum: 14. 05. 2013 14:24

MARTI - já myslela, že jsi běhala jako trénink grinning smiley. No tohle bylo nakonec asi taky užitečné :-).
IVO - do Provence jedete s cestovkou? Jestli ano, pošleš odkaz? My se chystáme už několik let po vlastní ose, snad to letos vyjde :-).

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: MARTINA ()
Datum: 14. 05. 2013 15:24

Jane, ne to byl běh na krátký tratě ale hrůza, pravda očista těla nastala................ehm

Nastavení: OdpovědětCitovat
Re: Rok 2013
Autor: lukasova ()
Datum: 15. 05. 2013 07:42

Já taky nejdřív myslela běh v lese smích

Nastavení: OdpovědětCitovat
Strany: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 4 z 5


Provozovatel serveru ZHUBNEME - diskuzni forum nenese zadnou odpovednost za zde uvedene prispevky, tyto jsou nezavislymi prispevky uzivatelu fora a nemusi byt vzdy v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Provozovatel si vyhrazuje pravo je v pripade nevhodnosti (urazky, sproste vyrazy, nepovolena reklama nebo texty v rozporu se zakonem) odstranit. Take inzeraty na prodej a nakup nezdravych produktu budou mazany, protoze jejich uzivani neni v souladu se zamerenim serveru ZHUBNEME. Informace, ktere jsou zverejnovany na serveru zhubneme.cz podlehaji autorskemu zakonu a jakekoliv dalsi sireni nebo publikovani casti nebo celku je bez predesleho pisemneho souhlasu provozovatele zakazano.

Zasady zpracovani osobnich udaju: GDPR


This forum powered by Phorum.